Kvazi ksenonski žarometi - kdaj bo akcija

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:Malo dvomim da ti lahko policist v tujini napiše kazen za kaj takega.
Kolikor vem so v Avstriji glede tega kar strogi.
V tujini ti ne more nič, razen za zimsko opremo in ne-prižiganje luči, ter da ti ena luč ne sveti (ti prepove vožnjo do popravila). Dunajska konvencija pač ne dovoli tega. Avtomobil je v državah podpisnicah izpraven, če je izpraven v matični državi. Podpisnice so pa vse države, ki so omenjene v zeleni karti.

Kar probaj v A
zmaga.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Lahko probaš, ampak izključno dokler te ne bodo videli
smile-1.gif

Z dolgimi lučmi z ločeno xenon žarnico je križ, ker se predolgo vžiga... V tem času lahko že nasadiš cisterno plutonija, xenon lampa pa registrira tok od štarterja šele, ko si že za v trugo (bo pa vsa svetloba gotovo olajšalo delo reševalcem
cheer.gif
)

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
si spet pameten a
rolleyes-1.gif

Če gre avto pri nas skozi tehničnega se smatra za tehnično brezhibnega in kot takega se ga tretira tudi kot omenjeno v državah podpisnicah konvencije. S čunga lunga ksenonkami sem 2x brez pripomb naredil tehničnega, nastavitev snopa je kot kaže pravilna, vozim se precej po Avstriji, Italiji pa še nihče ni imel pripomb. Po tvoji logiki me potem žandarji na meji sploh ne bi čez spustili.

Ko boš navedel pa konkreten primer, da so nekoga pošlatali ta severni fašisti se pa pogovarjava naprej. Do takrat pa kar z veseljem zastrašuj naprej.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
še vseen ti lohk izrednega tehničnega nardijo. tako pri nas kot v tujini... a se motim? odvisno na koga naletiš na tehničnih. je pa res tko pr nas... par evričov daš, pa gre total neizpraven avto skoz tehničnega.
rolleyes-1.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:Malo dvomim da ti lahko policist v tujini napiše kazen za kaj takega.
Kolikor vem so v Avstriji glede tega kar strogi.
V tujini ti ne more nič, razen za zimsko opremo in ne-prižiganje luči, ter da ti ena luč ne sveti (ti prepove vožnjo do popravila). Dunajska konvencija pač ne dovoli tega. Avtomobil je v državah podpisnicah izpraven, če je izpraven v matični državi. Podpisnice so pa vse države, ki so omenjene v zeleni karti.

ja in to ti dovpovej italijanskim carabinierom z pol metrsko brzostrelko za pasom, ko jim dopovedujes, da so temne sipe in lonec homologirane, on ti pa v 90% italijanscini in 10% polomljeni anlgescini nazaj razlaga, da ta homologacija velja samo za slovenijo in ne tudi za italijo...
stupid-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
in zato ker ima puško se ga bos bal? se vedno je le policist....
in ko boš kot ementaler se spomni besed, da se karabinjer ne pomišlja uporabljati brzostrelke...
če boš preživel boš imel možnost na sodišču razlagati in se zagovarjati, zakaj si ga prisilil, da jo je uporabil...
Misliš da sosedje tako ujčkajo prekrškarje in kriminalce kot jih mi?
10.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
uhh, to pa ne vem...
sem pa ob naročilu pozicije prejel gratis. modre, noname, ki sicer res lepo svetijo... slikam zvečer s telefonom pa dam jutri gor!

l.p.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik xmovc pravi:
Še eden, ki misli, da onkraj kurjih meja veljata le red in pravica ter da je spoštovanje zakonov na zavidljivem nivoju
uf-1.gif
No, me res zanima, kako bi se ti igral frajerja z Guardia di finanzia.
cool-1.gif

Poročaj, ko boš sprobal.
cheer.gif

PS: Ne trdim, da je tam red in ne vem kaj, ampak so me že kot otroka naučili, da se z GDF ni za zajebavat.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
čez približno 10~20 let... ako bo preživel...
hysterical-1.gif

Armani uniforme niso zastonj... pa šmajserji...

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik xmovc pravi:
Še eden, ki misli, da onkraj kurjih meja veljata le red in pravica ter da je spoštovanje zakonov na zavidljivem nivoju
uf-1.gif
No, me res zanima, kako bi se ti igral frajerja z Guardia di finanzia.
cool-1.gif

Poročaj, ko boš sprobal.
cheer.gif

PS: Ne trdim, da je tam red in ne vem kaj, ampak so me že kot otroka naučili, da se z GDF ni za zajebavat.

da nebom butel izpadu....
kaj pa so Guardia di finanzia ?

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik xmovc pravi:
uf-1.gif
Za ta domače je mogoče tudi kakšen "živio živio", za tebe (ne samo tebe) kot balkančka pa te milosti zagotovo ne bo nikoli in nikdar!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Edino pravilno. Folk bi kar nekaj po domače delal in montiral. Ali si kupi serijski xenon ali pa se ti veselje konča s kakšnimi Osram Nightbreaker žarnicami.
Policaji pa so itak madlci. Če vidijo bedaka, ki slepi ljudi in povzroča nevarnost, bi morali takoj poslati avto na izredni tehnični pregled in nabiti mesarsko kazen v rangu nekaj 100 EUR. Pa da vidim potem junake.

PS. nisem fauš tistim, ki imajo "ksenonke" iz domače drvarnice. Nasprotno. Spravljajo me v veselje, saj imam priložnost ob takšnih prizorih na cesti trenirati svoj nabor kletvic, ki vključuje mnoge domačijske izraze.

PPS. jaz bi si na svoj avto namontiral laserje, v notranjosti pa 300 W stroboskop. Saj lahko, a ne?