Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Kaj pa sterilnost? Menim se zdi malo hecno, da bi kocko, katero uporabljam za kruh brez kakih sterilnih ukrepov (OK, tam se zadeva peče) uporabljal za pivo, kjer moram besno paziti na sterilnost .... :|
Citat: Uporabnik guliver pravi:
Kaj pa sterilnost? Menim se zdi malo hecno, da bi kocko, katero uporabljam za kruh brez kakih sterilnih ukrepov (OK, tam se zadeva peče) uporabljal za pivo, kjer moram besno paziti na sterilnost .... :|
Citat: Uporabnik guliver pravi:
Kaj pa sterilnost? Menim se zdi malo hecno, da bi kocko, katero uporabljam za kruh brez kakih sterilnih ukrepov (OK, tam se zadeva peče) uporabljal za pivo, kjer moram besno paziti na sterilnost .... :|
Citat: Uporabnik faraday pravi:
Tudi jaz sem uporabil fala kocko. Zaenkrat vse izgleda vredu, saj pivo normalno vre, pa tudi okus se mi zdi zaenkrat dokaj normalen.
Utiševalec: kakšen destilate? Kaj je to?
No nekaj časa je že miniklo odkar je pivo nehalo vreti. Postavil sem ga na hladno a se kvas še vedno ni posedel, tako da je pivo povsem motno. Okus pa je drugače dokaj normalen sploh pa sem ga ekstra začinil s hmeljem da bi prikril navaden kvas. Kaj lahko storim? Je že kdo delal filtracijo piva? Bi delovalo če bi ločeno skuhal irish mos in ga vrgel v že odvreto pivo? Kakšni predlogi?
Koagulanti ne bodo pomagali, ker kot kaže ti v v pivini plava kvas in ne beljakovine (katere zlepijo koagulanti). Jaz bi pretočil in cold crashow....ni pa zagotovilada bo potem pivo čisto, ker lahko je kak čuden kvas, ki plava tudi v mrzlem
Kvas boš najlažje spravil na dno tako da pivo ohladiš pod nivojem ko je kvas aktiven. 14C je še vedno preveč. Lahko si pomagaš tudi z dodajanjem želatine, ampak ta deluje najbolje ko je pivo dobro ohlajeno (kombinacija cold crasha in želatine).
Tudi po mojih izkušnjah s pekovskim kvasom je bilo podobno. Zelo dolgo in zelo počasi se je posedal,povsem nasprotno kot nekateri pivovarski kvasi (sploh S-04 je znan, da se lepo posede). Ampak po cold crashu (večkratnem - večkrat sem ohladil in pretočil), sem dobil kristalno čisto medeno vino.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.