A to notranjega ali zunanjega kroga?Fak keri biseri. Ploščina kroga jeb** vas. Kateri razred oš je to?
Stopnja omejenosti alterjevcev je neomejena! Pametni pa v 3 pm v vsaki temi!
Verjetno je napaka na spletni strani, da je napisan velik R. Nisem urejal, samo kopiral s telefonom. V glavnem je to to.ne pusti več urejat
mali "r" je oznaka za polmer (ali radij)
Pač, za razliko od tebe vsi nismo bili rojeni kot geniji. Sploh meni matematika nikoli ni nekaj ležala. Mi pa zato računalništvo toliko bolje.Fak keri biseri. Ploščina kroga jeb** vas. Kateri razred oš je to?
Stopnja omejenosti alterjevcev je neomejena! Pametni pa v 3 pm v vsaki temi!
Če prav razumem to enačbo bi potem 25mm² kabel imel premer jedra nekje 9 mm.
+ ena stran z izračunat ploščino krogaDoktorat iz vzigalnih kablov 5 strani, alter strikes again
Čaki niso še+ ena stran z izračunat ploščino kroga
Ja pa Bog te nima rad no...evo, sem pogledal... sem na uč izmeril cca 8mm, ne pridem lepo zraven...
torej je res 25mm2.
Ja pa Bog te nima rad no...
ker papir prenese vse...no, pol mi pa ti razlozi, ali pa kdo drug od zgornjih, zakaj en 25mm2 pelje max 350A, drug 25mm2 pa 900A.
mene samo to zanima.
res pa nisem vedel, da je ta oznaka enostavno ploscina kabla. sorry.
ker papir prenese vse...
In predvsem, ker nikjer ni omenjena časovna komponenta. Verjetno nese tudi 2000A nekaj sekund. Stalnega toka pa 25mm2 tako na prst nese tam nekje do 100A.
konec koncev je pomembno tudi kakšen material je "ta 25mm2" in pri velikih obremenitvah zelo veliko vlogo igra tudi dolžina kablov.
nebi vedel.pol so vsi kabli nateg? ker 25mm2 so skoraj vsi, ki jih prodajajo za kao vecje obremenitve.
samo ene sem zalsedil 35mm2.
nebi vedel.
Vem pa, da 25mm2 kabel stane vsaj 5€/m. Pa dodaj še ostali material in si krepko čez 50€. Zato pravim, da kabli za 9,99€ skoraj ne morejo bit 25mm2.