70€ za 40+ let star stroj dat je mal noro, plastika je trda krhka, elektronka crkne, popravilo pa če čš to zrihtat skor tolk kot nov stroj, s tem da maš tu še vedno star stroj, kateri niti elastičnih šivov nimaš.Tamle na Bolhi se prodaja ena Danica electronic z omaro vred za 50 EUR, če bi jo mel kam dat bi bla že moja. To šiba. Sem pa pred leti kupil Janome 415 al neki, solidna mašina. Zadnjič sem jo spet zvleku ven, ko je blo treba maske sešit za familijo.
V bukvarni lepo knjigo ABC šivanja iz stare juge vzet. Tam so vse osnove, tud nastavitev stroja.
ABC šivanja - gospodinjstva, pletenja, Ročna dela
ABC šivanja - gospodinjstva, pletenja, Ročna dela 2.ABc šivanja - MK1988,20x22cm,319 strani,zraven je krojnawww.bolha.com
Edit: Bagat Višnja je za 70 eur
Prodam šivalni stroj Bagat
Prodam šivalni stroj Bagat Prodam šivalni stroj Bagat lepo ohranjen 040817002www.bolha.com
Saj tvoja ni edina. Poznamo sivilje ki ga ne znajo (več) napeljati.Hanzi, pridna žena, moja niti cverna ne zna napelat.
No, tuki si ga tok usekal mimo, da je veselje. Je na podobno lapanje nekaj let nazaj en našponu mojo taščo in ji zdilal novo Singerico, staro pa kao prijazno odpeljal, ker to je res staro aveš. Singerica, tanova itak ne dela, kot bi mogla.70€ za 40+ let star stroj dat je mal noro, plastika je trda krhka, elektronka crkne, popravilo pa če čš to zrihtat skor tolk kot nov stroj, s tem da maš tu še vedno star stroj, kateri niti elastičnih šivov nimaš.
No sej, za to kar sem napisal rabiš ravni in cik cak šiv. Za vse ostalo se pač kupi stroj za nekaj sto eur.Velik sem jih in jih še.
Stari bagati, imajo težavo, ker po večini šivajo samo ravni in cikcak šiv, nimajo elastičnih šivov za elastične materiale (razen ruže, ki je pa spet zgodba zase).
Imajo težave z krhko plastiko, Lahk dobiš dele, samo ponavad podobno stare in z enako težavo. Imajo tudi elektronsko ploščico, ki tudi crkne. Imajo slabo izvedeno stopalko in krhke plastike, redka je še cela, da ni počena in zlimana al karkol. Imajo težave z napetostnim vijakom. Drugače pa ja tank, in marsikatera dela kot tank. Imel sem tudi primere, da se je začel aluminij drobit, pa motorje imajo večina že precej slabe....
Point pa je, da za moje pojme niso vredne 70€. Marsikaterega dela ni za dobit, ali pa je tolk drag in zagulena zamenjava, da ni nobene računice (recimo nosilec iglenjače na vseh razen Ruže).
Primerjaš pa stroje kateri so bili svoj čas po plačo ali več plač z stroji ki jih kupiš danes za 100€. Enostavno ne gre primerjat, oziroma ja nekak v tem rangu so, podobno slabi danes.