Kvaliteta servisov

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A z rabljenim oljem in najlonkami namesto jermenov ali je to mišljen samo strošek dela, material pa je padel iz kamiona? Pa kje živite da vas ne ukradejo...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Recimo za Clio:

Olje 18,90 €:

https://www.mimovrste.com/motorna-olja/elf-motorno-olje-elf-sporti-txi-15w40-5l

Komplet jermenov 71,50€:

http://www.avtomarkovic.si/izdelek/FAITBK171-6286/jermen-zob-crpvode-renault-16v

Oljni filter 13,48 €

https://www.rezervniavtodeli24.si/1186500-bosch#

Filter kabine 6,41 €:

http://www.avtomarkovic.si/izdelek/XC268/filter-kabine-r-clio-3modus

Svečke 5€:

https://www.rezervniavtodeli24.si/1873949-febi-bilstein

Skupaj cca 115€, pa fušarji dobijo še vsaj 20€ popusta, prišteješ še recimo dve uri dela in imaš "veliki" servis pod 200 eur.

smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Lovše Kranj, samo leti stran, če nisi Rockfeler, ne rečem, da so slabi , so pa diamantno dragi in radi računajo, tudi, kar sploh ne menjajo, posebej kaki ženski, ki se ne spozna.

Tej znanki, so na naslednjem servisu po 30 t km ponovno računali nove diske, pa sem bil jaz z njo in jih vprašal, na koliko pa se menjajo diski, so rekli nekje na 100 k km, sem jim dal račun prejšnjega servisa na mizo, kjer so to raču ali in rekel samo, da potem pa uveljavljamo reklamacijo, ker so bili očitno taki z hudo napako. Niso nič komplicirali samo popravili račun.

Znanka je prodala problematika Toyoto Avensis, danes je zadovoljna z Meganom.

Sem kak mesec nazaj vzel v roke njihove račune za maminega Yarisa, ki je bil vedno servisiran tam. Odkril, da so ob zadnjih treh(!) servisih vsako leto menjali zavorno in hladilno tekočino (oz. jo računali). Naprej nisem več gledal, avto pa je šel na servis drugam.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Lovše Kranj, samo leti stran, če nisi Rockfeler, ne rečem, da so slabi , so pa diamantno dragi in radi računajo, tudi, kar sploh ne menjajo, posebej kaki ženski, ki se ne spozna.

Tej znanki, so na naslednjem servisu po 30 t km ponovno računali nove diske, pa sem bil jaz z njo in jih vprašal, na koliko pa se menjajo diski, so rekli nekje na 100 k km, sem jim dal račun prejšnjega servisa na mizo, kjer so to raču ali in rekel samo, da potem pa uveljavljamo reklamacijo, ker so bili očitno taki z hudo napako. Niso nič komplicirali samo popravili račun.

Znanka je prodala problematika Toyoto Avensis, danes je zadovoljna z Meganom.

Sem kak mesec nazaj vzel v roke njihove račune za maminega Yarisa, ki je bil vedno servisiran tam. Odkril, da so ob zadnjih treh(!) servisih vsako leto menjali zavorno in hladilno tekočino (oz. jo računali). Naprej nisem več gledal, avto pa je šel na servis drugam.

Zavorno dejansko predpisujejo za zamenjavo na vsake 30 k km. Stane pa v rangu 12 eur z ddv na uradnih servisih.
Hladilno pa praviloma prvič šele v rangu nekaj let oz kar konkretno km. Odvisno katera long life zadeva je bila vlita že v fabriki. Zadnja leta je to prva menjava na 120 k km ali še več. Nadaljnji intervali so pa praviloma pol krajši.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
bravo. 15w40 olje.

No ja... Lekljerk ma elf 900 5w40 v akciji po 25eur...19.90eur po odstetem bonu
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Oprosti, ampak te dele kar si navlekel:
- bi zmontiral v avto samo če bi ga prodal najhujšemu sovražniku.
- nisi upošteval poštnine ali poti do posamezne trgovine
- priporočeno olje za Clio je ELF STI 700 10W-40

Pa pozabil si na delo. Pa četudi fušar dobi 20% popusta jih ne bo dal tebi, ker ni samarijan. Realna cena je nekje 300 EUR v mehanični delavnici, ki ti izda račun in uporablja kakovostne OEM dele.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ah, saj bo bolje Hanzi... ko se boš resno zaposlil in ne boš več imel vsega ljubeg časa...
Glede olja... a ti resno misliš da je pri olju bolj pomembna cena kot pa specifikacija?

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Ksz

Na servise nosite svoje enako olje pa boste prihranili cca 13€ po litru. Tu vas najbolj ožemajo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Khmmm, če mi na servisu zaračuna 8€ liter olja, v Leklerku je pa iste znamke v akciji (bon na kartico) 5€ na liter ne vem kje lahko potem prihranim še 10€ na liter?
Za tako ceno mi na kraj pameti ne pade da bi kupoval svoje olje...
Da ne bo čudenja... to je bil zelo konkreten popust...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ja, priznam, sm dal kr'eno olje. Nisem vedel da jajčka od 1,2 cliota rabijo 5W-45 (za avte tega ranga se je včasih dajalo 15W-40). Serviserji itak dajejo noter razne "penasol" in podobne iz soda.

Kar sem hotel reči je da se da narediti veliki servis za toliko in koliko poslušam sodelavce, ga nekateri tudi delajo na ta način. Jaz ga seveda raje peljem na servis, ker se mi ne da jajcat s tem, vem in priznam pa da se da veliko prihraniti.

@roberto: če ti daš na pooblaščenem servisu 8 € na liter je to kul, samo ponavadi so te cene po servisih višje, tudi do 20-25 eur na liter.

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
neverjamem da je liter 8€ na pooblaščenem. To upam, da lahko pokaže račun.
Ker če je to res mu olje podarijo.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Pri meni je na pooblaščenem servisu 12 EUR/liter..v Eurotonu pa okoli 10 EUR/liter
2552068-olje.jpg

Priponke

• 2552068-olje.jpg
    2552068-olje.jpg
    7,8 KB · Ogledi: 272

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
ksz.

Kaj pa tisti, ki sami kupujete olje, naredite z ostankom? Npr. pri asko-tu so porabili 4,6 l. Če bi ga sam prinesel ga moraš kupiti 5 l. Ali potem 0,4 l dobite nazaj ali ga šenkate/prodate servisu?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
dobimo nazaj, maš pač za dolivat.

oz. potem enkrat zliješ vse skupaj v eno kantico pa če ti ostane, ga daš v primerno deponijo v uničenje.

Nazadnje urejeno:

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Dajmo nest še v restavracijo svoj kos mesa, k odvetniku svoj papir, v nočni klub svoj liter vodke, svoj Jupol ko pride malar in svoje vrečke v Spar (a ja, to ni treba, ker z 74 izdelki na samo samo-posrežno blagajno, kjer so vrečke brezplačne - sej ne da je priporočilo nakup do 10 izdelkov brez pomena oz. velja izjema za Alter).

Upam, da ste si s privarčevanim denarjem že kupili kakšen vikend in jahto, če ne vile v ZDA na peti eveniji v NY. No eden tukaj ima Toyoto Prius Hybrid - ampak očitno je poraba še vedno dovolj velika, ker je servis - pazi to - celih 200 EUR. Uf... Je pa ekološko, Hybrid. No, sej če kakšen cenejši serviser ali fušar, ki ne plačuje odvoza olja le tega zlije v WC, pa koga to briga, če je naredil servis za 150 EUR (samo je še vedno drago) namesto za 200 EUR.

In potem, ko si bogat iz zgornjega naslova pokličeš Bredo Kutin na ZPS pa tržni inšpektorat, ker je kuhar zrezek, ki ga prineseš sam preveč zapekel, zamašil se ti je PDF zato, er mehanik ni po pravim kotom nalil olja (seveda Alterjevec vedno prinese pravega) in Jupol začne odpadat, ker stena bila dobro pripravljena.

Ni panike, vse je bilo poceni, če pa še kaj ni O.K. pa takoj na inšpekcijo in ZPS.

Verjetno pa povprečen Alterjevec ne ve, da obstaja določena korelacija med ceno in kvaliteto. No razen pri servisih, ker vsak zna popraviti svoj avto bolje, kot pooblaščen mehanik, kjer delajo študentje lastniki pa kradejo.