Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
ampak nebi ga dal stran pa če mi nevem kaj naredi..
Vrjamem da mas psa rad in vse, ampak sploh pri tej pasmi velja, da je pri določenih stvareh treba bit strog,
ker biglu dovoliš 1x spat na postelji, bo to njemu v glavi kot da mu je to za celo živlenje. In sčasoma znajo
to izkoriščat, resnično malo pomerkaj kaj dovoliš, ker to je inteligentna pasma, ni to šicu al pa yorširski,
ko ga lahko vsak teden prevzgojiš. Imej v glavi, da ko si strog z njim, si strog z njim zato ker ga maš rad,
ne zato ker ga teroriziras. Meni tut ni lahko gledat mojga spajka, ki karnaprej išče hrano po stanovanju...
Lačen je 24/7, kdajbodi bi on pojedel še tako veliko posodo briketov, ampak jih nesme, ker se hitro poredijo.
In hitro mislim v roku 2 tednov, in pol še je le hudo ko mu živinozdravnik da dijeto, ko pes prav strada...
Strogost in doslednost, pes te bo mel rad neglede nato kako strog boš z njim, sicer pa se da navadit
poslušnosti. Dokler ne zavoha prve psice v času gonitve al pa kake srne v gozdu. Pol ga ne prikličeš niti z megafonom.
In če nesme spat na postelji, ležat na kavču, ga nato navadi ze zdaj. Moj je sicer lahko povsod, samo v omaro nesme
it spat, sicer pa kavči, zimski vrti, postelje, tu mu pač ne odrekam nič, ker me pač ne moti.
Ampak to je tvoja odločitev, kolko boš mu dovolil.