Kupujem prikolico

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No zdaj ste me pa čisto zmedli
smile-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Na TPV prikolicah ne manjkata nosilca za blatnike ker jih enostavno ne potrebuje, blatniki so plastični in pritrjani na stranice, in nekateri zopet pozabljate da ima TPV prikolica 3-4 ojačitve dna kar jih druge nimajo!!!

Ne premišljuj kaj bi kupil kupi to eu prikolico in boš zelo zadovoljen, prenese dosti več bremena kot je homologirana samo dobiti te ne smejo ----ta plavi, tudi dsam sem peljal že dve paleti ciglov in tudi tono peska--to pove vse-
Vendar kupi tisto z 13 colskimi platišči in gumami ker je to prava zadeva!!

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Vsak blatnik privit na stranico je problem, ne glede na to kaj piše na prikolici. Daj poglej si kakšnega gradbenika na cesti, ki malo bolj zares uporablja prikolico. Če blatniki niso na prečnih nosilcih prej ali slej vse pleše, če ne tudi odpade....trikrat ga bočno mal počohaš in nakriviš, ali pa ti en štor pol kible peska gor strese in prikolica zgleda takole (tudi ta ima "neuničljive" PVC blatnike, s štirimi plehnatimi šraufki prišraufane na planko):

3.jpg

@benady: pojdi do tega v Kranju in poglej če se za pameten denar dobi nekaj kar ima tudi prečne nosilce, predvsem pa da je zadnja stena (to ni stranica, ampak del v katerem so luči in tablica) švasana in pocinkana. Ne znetana skupaj iz eloksiranega 0.5mm pleha, kot je tisto iz baubaua.

Glede vlečnega droga: že res da V-drog v najcenejših izvedbah pomeni večinoma bolj stabilno zasnovo, po drugi strani pa je fiksen. To pomeni da če rabiš odpiranje prednje planke za kaj daljšega peljat V-droga ne moreš podaljšat. Pri teleskopskem vlečnem drogu ga potegneš ven ko rabiš, hkrati pa pozimi če jo kam pospraviš enostavno porineš drog noter in imaš skoraj meter več prostora. Če je drog teleskopski je seveda podvozje narejeno tako da sam drog ne nosi skoraj ničesar.

Ne navijam za nobeno znamko, ampak za podoben denar se da kupit shit, pri katerem moraš pazit malodane da se ne umaže (čeprav je namenjena prevozu tovora), ali prikolico s katero boš 10 let delal kot svinja z mehom. Rezultat bo na koncu isti. TPV je nekje na sredini, ni slaba prikolica,se pa nadejo pomanjkljivosti. Pongratz je bil pred 15 leti pri teh malih zadevah do 2m top shit, zdaj je v glavnem samo še shit. Tisto kar je nad dva metra in nad jurja evrov pa je večinoma še vedno ok, tako kot pri drugih znamkah.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Kupi tako široko prikolico, da jo vidiš v vzvratnih ogledalih, ko se pelješ...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja vem za to foro... če pongratzko vlečem s kombijem je ne vidim ne v stranskih ogledalih, ne v vzratnem
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Potem glej za kason širine nekje 125cm (gre ravno paleta na komot počez gor). To pomeni širino čez blatnike 175cm.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Do zdaj je vozil prikolico s kasonom 107x175, tako da...Jaz imam zadnjih 5 let 107x201 z dvojnimi plankami in mi je za hobi uporabo zadost (2m drv v zabojih gresta na milimetre gor). Ko sem prenavljal bajto bi mi bla pa tudi 2x vecja premajhna.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Da ne odpiram nove teme. Kak je z poviški in zakonom. Lahko sam švasnem skup stranice za povišat ali more bit original?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Da ne odpiram nove teme. Kak je z poviški in zakonom. Lahko sam švasnem skup stranice za povišat ali more bit original?
Uradno ne smeš. Tudi nadgradnja s cerado bi morala biti fabriška, se tudi vpisuje v homolomo.
V praksi mislim da nebo noben jokal, sploh pa lahko poviške navsezadnje predstaviš kot "tovor", za katerega ni tično predpisano kako mora biti pritrjen, samo "varno" mora biti.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Če je enaka analogija kot pri prtljažnikih in rampah na avtodomih, je vse kar je "začasno" prišraufano OK, kar pa je švasano pa rabi homologacijo. Je pa res, da rampa za motor mora sicer bit samostojno homologirana in prtljažnik za bicikle tudi.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
ja stvar bi se zmontirala kot original poviški. Na vsakem kotu 2 šraufa. Samo zgornji del bi pač bli L profili našvasani skup not pa vezana plošča zašraufana.

Če čakam na originalne od začetka "lockdowna" rabim pa jih. Oblubleni bli v četrtek, jih ni blo. Pol so rekli, da je ena pošiljka danes in jih spet ni blo. To bi naj blo to za letos.
Nevem počakam do konec tedna, če jih ni delam sam.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
ne bo treba švasat. Sem dane dobil :D
Zaj bojo pa tak deponije zaprli pa bo spet en mesec čakalo :D

Podobne teme