Kupujem PLINSKI pokriti ŽAR - Weber? alternativa?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Evo tak kot piše v naslovu,

kupujem žar...ampak ker bi rad nekaj najbolj cenovno ugodnega me zanima ali je sploh kakšna alternativa proti Webru clasic - 310 za 550 €?

na ebaju gledam tudi take žare http://www.ebay.de/itm/EDELSTA...=item4ac4ced1aa cca za 160€

jasno mi je da niso tak kvalitetni,lepi doterani...ipd ampak mi je bistveno da lahko spečem gor. Zanimiv mi je tudi Kingostonov ki ga prodaja bauhaus...ma kdo od vas doma kaj takega al si vsi lastite samo webre?

Bi vi vzeli dodatni zunanji gorilnik? ali ne? razlika je 200 € pri webru

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Sicer bi ti priporočal Webra samo ne najcenejših. Sem gledal v Bauhausu mislim da Campingaz ali Kingston okrog 400€....imel je litoželezne rešetke, kar se mi zdi najbolj važno. Zdaj o sami kvaliteti izdelave in moči ne morem sodit, ker sem šel samo mimo. Dejstvo je, da je najcenejša Weber Spirit linija bolj tako tako. Rešetke so iz nečesa tankega, emajliranega itd. Poglej še malo Q300, če ne rabiš dodatnega plinskega gorilca.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
jaz imam iste dileme.
Webrov Q220 oz Q300 mi je bistveno predrag. Pa še deluje mi tak bolj cheap.

veliko bolj se nagibam k Campingaz Adelaide 3 oz. 4.

na bistveno vprašanje pa še do sedaj nisem dobil odgovora. kako se kateri obnese ob vetru?

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
No, če ti Q žari delujejo cheap naproti Campingazu si pa tud zanimiv. Jaz sem govoril o Spirit seriji najcenejših "škatlastih" plinskih Webrov. Q serija je Formula 1
cool-1.gif

V vetru so načeloma vsi ti žari OK. Temperaturo drži masivna litoželezna rešetka. Teoretično ti veliko pove še moč gorilca, ko boš primerjal. Je pa tudi razlika v transferju toplote. Tisti žari, ki imajo strehce preko gorilca delajo na postopek radiacije vročine s teh strehic, ker pod njimi gori plin. Weber Q pa segreva direktno rešetko, kjer ima razširjen pas nad gorilcem. Sam sem po nekaj testih še vedno prepričan, da Q žari grejejo bolje. Je pa razlike med Q100 in Q300 v plus in Q200 v minus. Q200 malo manj greje, ker je srednje velik in ima samo en gorilec.

Litoželezna rešetka je pa skoraj pogoj, ki ga rabiš za kulturen roštilj na ta način.

Tole imaš razpredelnico z Q:

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Sicer bi ti priporočal Webra samo ne najcenejših. Sem gledal v Bauhausu mislim da Campingaz ali Kingston okrog 400€....imel je litoželezne rešetke, kar se mi zdi najbolj važno. Zdaj o sami kvaliteti izdelave in moči ne morem sodit, ker sem šel samo mimo. Dejstvo je, da je najcenejša Weber Spirit linija bolj tako tako. Rešetke so iz nečesa tankega, emajliranega itd. Poglej še malo Q300, če ne rabiš dodatnega plinskega gorilca.

točno to sem razmišljal o spiritu, q serija mi nekak ne sede...ne vem zakaj...sem pa vceraj na drazbi za precej majhen denar dobil en žar...pa da vidimo kako se bo obnesel :D....če nebo ok, naslednjič pade weber...pač en al pa drugi

hvala za mnenje

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Leclerc je imel zadnjič električne žare s pokrovom v akciji za 15 EUR. Morda se splača probati pred večjo investicijo, saj ne veš, kakšen bo odziv sosedov nad tabo.

BojanS

Pripravnik
7. jul 2010
43
0
6
Ja saj po svoje to drži, ampak ima kljub temu Spirit serija močnejše gorilnike in celo garancija za rešetko/e je daljša (3 namesto 2 let), pokrov in ostalo pa če se ne motim pa celo 25 let !
Kar )verjetno)pomeni, da pa le ni tako slaba ta Spirit linija.

PS : Imel Q 200 in tudi E 210 in sem pred nakupom novega-Q 300, ampak pogledujem tudi za E 310?!
Citat:
Uporabnik twinman pravi:

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
no, jaz sem pred kakšnim mesecem slučajnov Italiji v OBIju naletel an akcijo in kupil Campingaz Adelaide 4. (350 €)

morem rečt, da smo super zadovoljni. Žar je zelo stabilen, V vetru dela normalno, čiščenje je enostavno...
ni pa "prenosni". Kljub temu,da ima kolesa, ga je najboljše postaviti na mesto in tam pustiti do jeseni.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Kupi si raje plinskega...

Trenutno (zadi sosedov) uporabljm plinskega iz Leclera.

Ni kvalteta žara važna, ampak kvaliteta tistega ki peče.

No ja... dodal sem mu še grill plato, litoželezno od Gorenca, pa v ceni je treba vštet še jeklenko in napeljavo....

V glavnem, karkoli kupiš ti žar sam po sebi ne bo spekel dobro.To se moraš sam potrudit in naredit dobro.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Jaz sem tega kupil ravno zaradi prenosnosti. Je toliko lahek da ga brez problemov vzdignem, dam v avto, prenesem domov.

Čez noč ga tam nebi puščal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kakšne ideje za "namiznega".
Zahteva je, da se ga lahko da na neko mizo. Ne potrebujem njegovega podnožja. Če ne obstaja, bomo pa improviziral:)
še bolj važno pa je, da je tako narejen, da je gorilc zaščiten in ne teče direkt po njemu
ter da je rešetka "prava železna". Ne neke rostfraj palčkei ali emajlirane-svetleče zadeve.

weber q2000 je prevelik za dve osebi?
S slik ne vidim kako ima rešetko, ampak glede na popularnost je vrjetno prava?