Kupovanje po internetu

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Torej, sem se sedaj malo pozanimal... Vise itak, kot sem pričakoval nebi mogel dobiti, ker nimam stalnih prihodkov... Torej ostane Vis Electron. Ok, sedaj pa drugi problem...
kako jo lahko dobim, pri banki, s katero nimam nič, na njen nobenega računa odprtega ali karkoli... Ker naša novaKBM, te kartice nima, če sem prav videl na spletni strani.

(PS. Upam da nisem preveč siten, samo okoli tega res nimam pojma)

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Greš na Abanko ter jo odpreš.
smile-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ja,saj sem gledal, ma piše... pridobijo jo lahko uporbniki Aračuna, pa še nekaj, kar pa jaz nimam, No, saj bom šel pa na banko povprašat, kako je s tem.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Odpreš na Abanki račun in istočasno izpolniš obrazec za Viso Electron. Sicer pa tudi jaz nimam rednih dohodkov in so mi na NLBju brez vprašanja dali Viso.

I

Izbrisan uporabnik 3287

1. Ne potrebuješ imeti NIČESAR odprtega na A banki
2. Prideš, poveš kaj bi rad, daš davčno in dokument, podpišeš par zadev
3. Lahko vzameš kartico z osebnim motivom (par €), vendar preberi kaj lahko daš gor in kaj ne
4. Kartica prispe v parih delovnih dneh
5. Položiš denar, in veselo zapravljaš
6. Provizij ni, cca 1€ mesečni strošek - vodenje

To je postopek, zdaj pa SR@NJA debetne kartice Visa pri A banki:

1. Limit si določiš sam, a če želiš spremeniti le tega: bodi pozoren, da bo sprememba izvršena šele naslednji delovni dan (torej nič ne bo z nakupom isti dan)
2. Abanka se lahko sama odloči, da TVOJEGA denarja pač ne bo nakazala določenim firmam
3. Abanka NIMA (očitno) nekega ažurnega "sistema" za poslovanje z tujino (bom napisal spodaj doživeto)
4. "Strokovna" podpora je na psu

Evo banalen primer:

Naročim nekaj iz VB (vrednost pod jurčkom), pokličem v VB, potrdim neke zadeve ter prek njihove (trgovec iz VB) strani naštimam podatke in plačilo. Me angleži čez cca uro obvestijo, da je banka zavrnila plačilo. Kličem v Abanko, vprašam zakaj. Teta na drugi strani nima pojma zakaj. Mi obljubi, da preveri in me pokliče v roku pol ure. Mine cca dve uri, še vedno nič. Pokličem spet v abanko, odgovor: ta zaposlena (katera naj bi me poklicala) je na malici. Ok, me pokliče čez nadaljne pol ure in reče, da imajo angleži v svoji trgovini moj nakup pod narobno kodo ???? kao kataloška, ter naj spremenijo v internetno prodajo (kodo) ???

Pokličem angleže, povem razlog in mi model reče, da mu ni nič jasno. Da sem prvi, ki ima tako zahtevo z strani banke.
Kličem zopet abanko, mi dajo kao nekoga, ki se kao bolje spozna na Viso electron. In ta oseba mi strokovno pomaga tako, da mi da neko številko nekega A centra v Lj. Pokličem abanko (nek center za pomoč v Lj). Tam mi povejo, da niso sigurni zakaj, da je to nek nov trgovec, da nima sklenjenih pogodb, neprepoznano podjetje..... na koncu pa da enostavno ne bodo sprostili plačila. Sem vprašal zakaj: enostavno zaradi moje varnosti. Jim rečem, da je to moj denar in da grem lahko na abanko podpisat, da želim nakazati na svojo odgovornost. In ne: ne gre.

Pridem domov čez par ur, vnesem mastercard, spremenim podatke...... Čez par minut anglež sporoči, da so sprovedli plačilo....

Naj omenim, da podjetje iz VB ni novo, ima fizično trgovino (ogromno).

lp

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Torej ni potrebno nič, le grem na banko in se dogovorim. Če mi dajo na NLB viso je vredu, če mi jo ne, pa bom šel k Abanki in je problem rešen.

@smt: Si se pa razpisal, hvala ti, za to obširno razlago in opozorilo! Upam, da se to meni nebo zgodilo, ker bi mi živci popustili...
Hvala vsem!

alanis

Pripravnik
5. okt 2010
34
0
6
Drugace tudi jaz navijam za bookdepository ... Zadnjih par let odkar sem odkrila njihovo stran, Amazona za knjige sploh ne uporabljam vec. Cene so super, izbira ogromna, postnine ni ... Tudi kul je, ker ne sparajo - ce bos ti narocu npr. 10 knjig, ti bojo vsako poslali takoj ko bo na voljo; lahko bos takoj dobil vse, ali pa vsak dan kaksno .. pri Amazonu glede tega znajo komplicirat.
Vcasih se ti celo splaca primerjat cene na bookdepository.co.uk in .com - vcasih so manjse razlike, ampak ce lahko par eurov prisparas, zakaj ne. Po najinih izkusnjah (preko 60 knjig) lahko knjige narocis tudi v ameriskem bookdepositoryju, pa ti jih vseeno posljejo iz britanskega skladisca (po ameriski ceni), ce jih imajo na zalogi, tako da niti ne placas carine. Knjige pa naceloma pridejo v kaksnem tednu. Jaz jih res ne morem prehvalit!

alanis

Pripravnik
5. okt 2010
34
0
6
Kolikor sem prebrala na netu, je sicer varno, ampak baje za vsako bedarijo stroske nabijejo ... Sem hotla predlagat, da preberi splošne pogoje ... geniji jih sicer imajo na netu, ampak so samo v anglescini:
http://www.predplacnik.si/index.php/morate-vedeti/sploni-pogoji-predplacniksi
Ti pa seveda predlagajo uporabo google translate. Super. A ni nobenega zakona, ki bi dolocal, da tole morajo prevest v slovenscino? Saj je ta posrednik slovensko podjetje, Central Invest d.o.o. ...

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Citat:
Uporabnik alanis pravi:
Kolikor sem prebrala na netu, je sicer varno, ampak baje za vsako bedarijo stroske nabijejo ... Sem hotla predlagat, da preberi splošne pogoje ... geniji jih sicer imajo na netu, ampak so samo v anglescini:
http://www.predplacnik.si/index.php/morate-vedeti/sploni-pogoji-predplacniksi
Ti pa seveda predlagajo uporabo google translate. Super. A ni nobenega zakona, ki bi dolocal, da tole morajo prevest v slovenscino? Saj je ta posrednik slovensko podjetje, Central Invest d.o.o. ...

Saj zato mi je malo čudno. To oni uporabljajo tole http://g.moneybookers.com/mastercard/si/ in zraven mastno kasirajo.
Ker pri moneybookers ni nobenih provizij...
Spet en NATEG!
10.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.781
6.555
113
Citat:
Uporabnik alanis pravi:
Drugace tudi jaz navijam za bookdepository ... Zadnjih par let odkar sem odkrila njihovo stran, Amazona za knjige sploh ne uporabljam vec.
Amazon je sicer že nekaj časa lastnik Book Depository.

alanis

Pripravnik
5. okt 2010
34
0
6
Vem, samo name kot potrosnika to (zaenkrat) nima vpliva, ker se vedno velja, da pri amazonu racunajo postnino, pri bookdep. pa ne.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Amazon je lastnik Book Depositoryja? Jaz nebi nikoli rekel, glede na to, da nima ne poštnine in čisto drugačno politiko. Čudno =)