1. Ne potrebuješ imeti NIČESAR odprtega na A banki
2. Prideš, poveš kaj bi rad, daš davčno in dokument, podpišeš par zadev
3. Lahko vzameš kartico z osebnim motivom (par €), vendar preberi kaj lahko daš gor in kaj ne
4. Kartica prispe v parih delovnih dneh
5. Položiš denar, in veselo zapravljaš
6. Provizij ni, cca 1€ mesečni strošek - vodenje
To je postopek, zdaj pa
SR@NJA debetne kartice Visa pri A banki:
1. Limit si določiš sam, a če želiš spremeniti le tega: bodi pozoren, da bo sprememba izvršena šele naslednji delovni dan (torej nič ne bo z nakupom isti dan)
2. Abanka se lahko sama odloči, da TVOJEGA denarja pač ne bo nakazala določenim firmam
3. Abanka NIMA (očitno) nekega ažurnega "sistema" za poslovanje z tujino (bom napisal spodaj doživeto)
4. "Strokovna" podpora je na psu
Evo banalen primer:
Naročim nekaj iz VB (vrednost pod jurčkom), pokličem v VB, potrdim neke zadeve ter prek njihove (trgovec iz VB) strani naštimam podatke in plačilo. Me angleži čez cca uro obvestijo, da je banka zavrnila plačilo. Kličem v Abanko, vprašam zakaj. Teta na drugi strani nima pojma zakaj. Mi obljubi, da preveri in me pokliče v roku pol ure. Mine cca dve uri, še vedno nič. Pokličem spet v abanko, odgovor: ta zaposlena (katera naj bi me poklicala) je na malici. Ok, me pokliče čez nadaljne pol ure in reče, da imajo angleži v svoji trgovini moj nakup pod narobno kodo ???? kao kataloška, ter naj spremenijo v internetno prodajo (kodo) ???
Pokličem angleže, povem razlog in mi model reče, da mu ni nič jasno. Da sem prvi, ki ima tako zahtevo z strani banke.
Kličem zopet abanko, mi dajo kao nekoga, ki se kao bolje spozna na Viso electron. In ta oseba mi strokovno pomaga tako, da mi da neko številko nekega A centra v Lj. Pokličem abanko (nek center za pomoč v Lj). Tam mi povejo, da niso sigurni zakaj, da je to nek nov trgovec, da nima sklenjenih pogodb, neprepoznano podjetje..... na koncu pa da enostavno ne bodo sprostili plačila. Sem vprašal zakaj: enostavno zaradi moje varnosti. Jim rečem, da je to moj denar in da grem lahko na abanko podpisat, da želim nakazati na svojo odgovornost. In ne: ne gre.
Pridem domov čez par ur, vnesem mastercard, spremenim podatke...... Čez par minut anglež sporoči, da so sprovedli plačilo....
Naj omenim, da podjetje iz VB ni novo, ima fizično trgovino (ogromno).
lp