Kupovanje novega avtomobila na keš

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Če ti ga odvzamejo, ker je ukraden, ostaneš brez avta ti, ne pa lizing hiša. Lizing hiša te bo še naprej terjala za denar, ki ti ga je posodila. Ker oni so ti samo posodili denar, avto si pa izbral sam. Res je, da so oni vpisani v prometnem dovoljenju kot lastnik, ampak to ne vpliva dosti na pogodbeno razmerje. Prav gotovo imaš v pogodbi tudi kakšen člen, ki jasno opredeljuje, kaj v primeru, če predmet lizinga ni takšen, kot bi moral biti (v tem primeru ukraden).

itak morš met full kasko s krajo tako da je razglabljanje brezpredmetno

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Citat:
Uporabnik sg1 pravi:
Hitro naj kdo pove pri kateri banki dobim 1500 obresti v enem letu, če vežem 30.000 K !

Upam, da ne jemlješ resno pametnjakovičev tukaj
rolleyes-1.gif

Sicer pa klik, 2 leti nazaj je šlo še višje tudi pri nas, danes moraš za to v tujino. Cro, Srb... pred pol leta je šlo tudi do 8%. Ampak ko upoštevaš davčni vidik, da za depozite izven EU ni olajšave 1000€, je zadeva že manj privlačna.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.657
3.936
113
Ljubljana
hmpg.net
Obstaja neko pravilo glede posojil:
1. Hišo/stanovanje kupi na kredit
2. Ostalo plačaj takoj

Torej avto, če imač keš kupi na keš, če imaš manj keša kupi manjši avto, če imaš premalo keša za majhen avto kupi kolo, če pa za tega ni dovolj si kupi čevlje, ki te ne žulijo, ker boš veliko prehodil:)

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Zanimiv preobrat mnenja ...

Kolikor vem, je bilo do sedaj na Alterju stališče, da tudi tisti, ki imajo denar, naj kupujejo raje na leasing, denar pa kako drugače oplemenitijo.
smirk-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Koliko popusta se pa da tkole zbarantat pri novemu A4?? Če je recimo cena 28-30 tisoč.

Bančna svetovalka je rekla, da je ob gotovini takoj 10% dol.
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
tudi jaz bi rad srečal nekoga ki mi garantira donos večji od 5% na leto (kot trenutno dobiš brez pogajanja na banki).
Pa seveda da še kdaj svoj denar vidim

Tule si pa malo ustrelil mimo. Za 5% se boš danes v Sloveniji še kako moral pogajat, vsota pa bo nevarno blizu 6-mestne.
Ne vem sicer za kakšno obdobje se lahko posloviš od denarja, ampak eno varianto imaš tule:

http://sl.lon.si/obcani/varevanja-depoziti/lonijevo-varcevanje/

Če pa nimaš še naslednikov, pa lahko dobiš 5% na 36 mescev, znesek pa ni treba d aje 6 mestni.
http://sl.lon.si/obcani/varevanja-depoziti/posebna-depozitna-ponudba/
Najbrž bi tudi trimestno cifro vzeli.

Če pa kdo ve za več kot to pa na dan z linkom.
Pa ne z NLB v montenegro kjer si pred kratkim dobil cca 8%. NImam nobenga kume dol,katermu bi zaupal svoje violete.
evil.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja pa alo, kaj je to ekonomsko podjetniški kotiček ali avtomobilizem??
smile-1.gif

Samo odgovorite mi, potem pa kar debatirajte dalje.
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Koliko popusta se pa da tkole zbarantat pri novemu A4?? Če je recimo cena 28-30 tisoč.

Bančna svetovalka je rekla, da je ob gotovini takoj 10% dol.
grin1.gif

šaljivec .. sploh pri audiju
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Za Audije je čez paleč 10% dober dil.

Za vroče modele ga ne boš dobil.

Za ostale lahko, odvisno je tudi od trgovca. Večji imajo večje marže (včasih je bilo to do 15%) in zato več lufta. Kaj je prinesla kriza pa žal ne vem.

@Hanzi - ehm, sem površno bral, mislil sem na depozit z ročnostjo enega leta. My bad.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Pa še kako je predmetno. Ko ti policija vzame avto, ker se izkaže, da je bil ukraden v tujini (na točno ta primer sem repliciral), ti tvoje full kasko zavarovanje ne pomaga nič. Iz te police ti zavarovalnica ne bo plačala nič.
Je pa res, da je to krajo že plačala (najverjetneje) tuja zavarovalnica. Kako se bo pa zadeva rešila, še bolje, po kakšnem času, pa ve samo Bog.

B81

22. jul 2007
37.613
10.908
113
Premium selection bi gledal na tvojem mestu. 2 leti star avto, 40 k km in 27 k eur...poglej raje tja za kako 3-jko, je enak razred avta.
Pa še garancije dobiš par let.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Z BMWjem smo se šli peljati in nam ni odgovarjal, ker je notri tako utesnjen.

Poleg tega pa v premium selection ni nobenega dobro opremljenega in še servis bi bil najbližji v Novem Mestu.