Kupil sem Tom Tom

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Kupil sem Tom Tom preko spleta in me zanima, če lahko naložim na to napravo garminov software ali mora biti tom tom?
Predvsem me moti, da Tom Tom software ni tako dostopen in nisem nikjer zasledil mape cele zahodne evrope in balkana ob enem.

</a>

Uploaded with ImageShack.us

Nazadnje urejeno:

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Kolikor je meni znano, boš na tej napravi uporabljal izključno TomTom mape.
Obstaja pa mapa Evrope v845, ki podpira dokaj solidno pokritost cele Evrope.
941715-map14162.gif

Priponke

• 941715-map14162.gif
    941715-map14162.gif
    5,8 KB · Ogledi: 352

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
ravno to me je najbolj motilo pri tom tomu. pokriva zahodno evropo ostalo pa bolj slabo. navigacijo bi uporabljal tudi na območju stare jugoslavije in tudi v zahodnih državah. kako naj uskladim najbolje mape oz katere so najboljše za to. se jih da 2 združiti?
do zdaj sem imel garmin in bil zelo zadovoljen,sedaj pa mislim,da sem naredil napako z tom tomom. ni še prišel po pošti. pustim se presenetit.

Nazadnje urejeno:

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Kolikor je meni znano, je mapa
Europe v845
ta zadnja oz. ena zadnjih.
Pride v dveh okusih - 2GB varianta (za šibkejše naprave) in "polna" varianta ali nekaj takega.
Obe pokrivata Evropo tako kot je približno razvidno iz zgornje sličice, razlike so predvsem v "advanced lane guidance", "house numbering"...
Mislim, da boljše mape cele Evrope za TomTom-a ne boš dobil in zajema "po najboljših močeh" EU in Balkan.

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18

map14673.gif

Western & Central Europe v8.45

Detailed map seamlessly covering Western and Central Europe - unsimplified version. With IQ Routes&#8482; data for faster routing.
Map coverage statistics:

* Countries fully covered (99.9%): Andorra, Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Estonia, Germany, Great Britain, Italy, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Hungary, Malta, Monaco, Norway, Poland, Portugal, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, the Republic of Ireland, the Netherlands, the Canary Islands and Vatican City.
* Countries partially covered: Russia up to the Ural mountains (33%), Bulgaria (54%), Latvia (63%) and Croatia (42%, including major cities and coastal areas)
* roads covered (miles): over 6.0 million
* connector roads: other Central European Countries are covered by a connector network of major roads that allows you seamless navigation throughout the entire region.

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
ja ampak teh Western & Central Europe v8.45 map je veliko istih in različnih velikosti. katera je THE BEST?

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
od verzije 8.40 je slovenija popolnoma pokrita. Hrvaška je dokaj vredu...
Sam že dolgo uporabljam TomTom (sicer na PDA) in sigurno ne menjam za Garmina.

Res pa je, da je zaenkrat Juga bolj švoh...

Naložiš Central and Eastern Europe in maš vse kar rabiš..

Pravkar je izšla v8.50 (še nisem probal)

Nazadnje urejeno:

galvaniqus

Zelenc'
4. jun 2010
10
0
1
tom tom pokriva z mapami 8.45 slovenijo skoraj identično kot garmin z Adria rute. Pravkar se začenja tudi nadgradnja z verzijo 8.50. Kar se tiče kateri zemljevidi so najboljši pa je odvisno od Navicorja oziroma programske opreme same Tomtom naprave vse verzije sofwera ne podpirajo vseh zemljevidov. Zemljevidi , ki imajo večjo količino podatkov inso bolj popolni ampak imajo npr. bolj podrobno prikazano pokrajinao(gozd, ind cone, itd z drugimi barvami) priporočam zemljevide z čimmanjšo količino podatkov ker potem sama naprava bistveno hitreje preračunava. za več info na e-mail. l.p.

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
a lahko naložim western & central europe + central & eastern europe na eno napravo tako,da bosta obe mape gor?
ali se moram odločiti za eno ali drugo?

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
ok, to so mape in to razumem sedaj.
kaj pa software? kakšen software uporablja tomtom?

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
pa to ima samo 512 mb placa na disku in brez možnosti spominske kartice.moj western europe je pa 2GB velik.

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Sigurno je več prostora kot pa samo 512Mb mislim da boš moral pobrisati originalno mapo in pa mogoče še kakšno stvar potem da boš videl koliko je velik notrtanji spomin oz. disk.

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Na kak način bi lahko razširil spomin na več prostora? Vem, da se da in da moraš za to razmontirat napravo.Znate mogoče kdo kaj takega dela?

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Citat:
Uporabnik Odyssey pravi:
kakšen spomin ram, rom / sd kartica, katera naprava?

Lp
Naslov te teme je tomtom one 3th edition.vnaprej vgrajeni spomin 512 in brez možnosti razširitvenih kartic.obstaja pa možnost za predelavo in le ta me zanima.

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
naredi si backup, potem pa formatiraj z win explorerjem / FAT32, če imaš ta pravo napravo se bo ram dvignil na 1 Gb.

Lp
pozdrav.gif