Kultura na nivoju

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Od cca 40 avtomobilov so ustavili trije.
Bravo, slovenski vozniki
zmaga.gif
37 jih ni nasedlo vajinemu zavajanju. Pa bi morali ustavit kljub temu, da nista nameravala it æez cesto?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Je pa še nekaj, moraš gledat iz obeh perspektiv, tvoje in obtoženčeve.
Primer: (hipotetični, ne gre zate) ti mi greš zlo na K ... pa se spomnim, da si me na AC prehitel po desni, čeprav si bil takrat res na AC, ampak 10 km za menoj ... ampak, kot sem že rekel, ker mi greš na K ... te bom zje*al ...

Sej veš, o čem govorim, a ne? Ne vem ravno, če je to objektivno (čeprav v tvoje poročilo ne dvomim in verjamem, da je blo res tako) ...

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Od cca 40 avtomobilov so ustavili trije.
Bravo, slovenski vozniki
zmaga.gif
37 jih ni nasedlo vajinemu zavajanju. Pa bi morali ustavit kljub temu, da nista nameravala it æez cesto?

Ni bilo mišljeno kot zavajanje (sem že na začetku napisal, da se nisem strinjal s stanjem ob prehodu), ampak ob razlaganju sinu, da bova zavajala voznike, je mimo pripeljalo nekaj avtomobilov, ki naju niso upoštevali. Zato sva tudi ostala tam, saj naju ni nihče šmerglal.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
KSZ
Jst sem v Tuniziji malo opazoval promet. Proti njim, je naša kultura vožnje na zelo visokem nivoji. Tam velja zakon močnejšega. Torej, pešec nima kaj iskat na cestišču.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
KSZ
Jst sem v Tuniziji malo opazoval promet. Proti njim, je naša kultura vožnje na zelo visokem nivoji. Tam velja zakon močnejšega. Torej, pešec nima kaj iskat na cestišču.

No ja, sam sem po Tuniziji v desetih dneh prevozil cca 3500 km in sicer na področju med Tabarko in Matmato. Kljub temu, da
je njihova vožnja morda videti konfuzna, je promet v danih razmerah zelo tekoč. Z našim načinom vožnje nimaš na njihovih cestah
kaj počet. Hupa je uporabno orodje ob menjavi smeri in opozarjanju drugih udeležencev v prometu in ne zaradi nestrpnosti.

Po tej izkušnji mi je bilo jasno zakaj je v Ljubljani vsak dan toliko zastojev. Ljudje dejansko spijo za volanom. Nekateri si pilijo
nohte, drugi imajo na obvoznici v jutranji konici na volanu razgrnjene slovenske novice. Med vožnjo, pri 80 km/h.
stupid-1.gif

Če pa slučajno koga s hupo zbudiš na semaforju, ti mimogrede pokaže priljubljen športni rekvizit
10.gif

Ehhh... Mazzini ima prav.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
ksz

mah, sej je vse skup brez zveze.
Skratka zomir obtožuje za zločin, ki se ni zgodil.

ne se sekirat pa bo svet lepši.

lp

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Je pa še nekaj, moraš gledat iz obeh perspektiv, tvoje in obtoženčeve.
Primer: (hipotetični, ne gre zate) ti mi greš zlo na K ... pa se spomnim, da si me na AC prehitel po desni, čeprav si bil takrat res na AC, ampak 10 km za menoj ... ampak, kot sem že rekel, ker mi greš na K ... te bom zje*al ...

Sej veš, o čem govorim, a ne? Ne vem ravno, če je to objektivno (čeprav v tvoje poročilo ne dvomim in verjamem, da je blo res tako) ...

Predvidevam da misliš na primer prehitevanja Taxista pred prehodam za pešce (k tadrug primer se ni meni zgodil "piše kolegu)

Pa a ti veš kako zgleda Poljanska od tržnice v smeri Krekovega trga pa kako je široka? Da se z busom NE moreš srečat!
Ekola, tm me je butl prehitevu
stupid-1.gif

Če pa misliš na prehitevanje na AC-ju pa No Comment k sm tud sam tak "vsaj dokler me ne cepjo"
Zato tud kupujem Diesel-a da nam več gonu po obvoznc
evil.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Včeraj sva šla s sinom (3 leta) malo na sprehod.
Zelo ga zanimajo avtomobili in želel jih je opazovati med vožnjo čez ležeče policaje - kjer je tudi prehod za pešce.
Torej, ustavila sva se pol metra od ceste pri prehodu za pešce.
S tem se nisem strinjal in sem mu rekel, da bova zavajala voznike in bodo mislili, da želiva prečkati cesto.
Pa niso bili takih misli.

Kaj se razburjaš ko boš pa voznik , pa brez otroka boš pa verjetno tudi ti ravnal enako kot vozniki ,ki ti ne ustavojo.
Slovenčke bi morali za vsakim vogalom kaznovati ,ker so se preveč navzeli balkanskih navad.
Ali si mogoče štel koliko jih je med vožnjo telefoniralo????
Saj te nihče ne kaznuje.Why not ??
evil.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Kultura: prej vozim po AC 120km, zadaj za ritjo 2m mi vozi kombi.

Mu pobremzam pakrat, nič....mu dam vse žmigavce,nič.....sem mu hotel že orenk zabremzat.......[censored] sovražim folk, ki mi vozi za ritjo.

Policija pa nič....boli njih.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Če maš kaka mala jajca, pa še recimo otroka odzadaj, boš še kako gledal. En tak moron s tritonskim kombijem in neustrezno varnostno razdaljo ti spešta zadnje zice na vetrobransko steklo dok kažeš keks na eks.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
pa še sveti mi z lučmi na stranka ogledala, tako da je blazno moteče.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Če maš kaka mala jajca, pa še recimo otroka odzadaj, boš še kako gledal. En tak moron s tritonskim kombijem in neustrezno varnostno razdaljo ti spešta zadnje zice na vetrobransko steklo dok kažeš keks na eks.
Kar je še bolj verjetno, če spredaj počneš neumnosti (zaviranje ipd ...).
Nima smisla, samega sebe še bolj ogrožaš (tovrstni tipi so brez možganov, itak ne dojamejo, kaj jim hočeš povedat). Pač ignoriraš in se umakneš, ko se lahko.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Zihr si bil na voznem pasu, ane
smirk-1.gif
?

na voznem....

Ne vi meni očitat kako se vozi, lepo vas prosim....vsakega vabim na testno vožnjo z mano, če mi najde 1 prekršek dobi 100€.

Vozim 12 let, izpit sem naredil pri 22 letih, ker se nisem prej počutil pripravljenega in nisem rabil.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Zihr si bil na voznem pasu, ane
smirk-1.gif
?

na voznem....

Ne vi meni očitat kako se vozi, lepo vas prosim....vsakega vabim na testno vožnjo z mano, če mi najde 1 prekršek dobi 100€.

Vozim 12 let, izpit sem naredil pri 22 letih, ker se nisem prej počutil pripravljenega in nisem rabil.

No, no, hitro se zgodi, da si nevede v kakšnem prekršku pa čeprav minimalnem.
Kar se pa tiče vožnje brez varnostne razdalje pa itak ni nič novega. Zadnjič se je tudi na LJ južni obvoznici rahlo ruknilo 5 avtomobilov (verižno). Zakaj le...
smirk-1.gif