kul denarnica tanka

haiti

Zelenc'
8. feb 2014
12
0
1
Jaz prometno nosim kar v avtu, velikokrat sem imel tudi vozniško notr zataknjeno, sedaj pa se temu izogibam. Leasinga nimam, a mi lahko kdo pove zakaj je pogoj sabo nosit prometno če imaš avto na kredit? Drguače mam pa tole denarnico http://www.lola.si/dodatki/denarnice tisto prvo, všeč mi je ker je malo daljša in notr lahko dam svašta pa res lepo paše v kavbojke z ozkimi žepi. Notri nosim vse možne kartice, gotovino in kovance(razen bakra) pa niti ni naibat. Pa še cena je ugodna, tista mi je ful všeč na prvem linku vendar je cena 55€za tako denarnico kar malo pretirana.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Prometno lahko mirno puščaš v avtu.

off sicer...kaj pa ce mi vkradejo avto? nebodo na zavarovalnici komplicirali ce bom brez prometne?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.703
3.307
113
Nisem bral pogodbe v take detajle, so nam pa ob prodaji tako povedali in ker nočem komplikacij z zavarovalnico jo pač nosim s sabo. Saj ni noben problem, daš si jo v denarnico in jo ko prideš nazaj daš na isto mesto kjer je shranjena.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
jah... eno opravilo več, k ti smeti po glavi... jest jo mam tud skoz v avtu, ker že tko skoz pozabljam zadeve, in da bi še na to mislil... brezveze.

ne vem, zakaj bi bil problem, če ti ukradejo avto s prometno. pač jo prijaviš zraven kot ukradeno in je takoj razveljavljena. prodat avta samo s prometno se pa itak ne da...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vrjetno bolj odvisno od zavarovalnice in samega paketa...

sicer malce starejši članek
http://www.dnevnik.si/magazin/svet-vozil/1042337070
Ob tem velja opozoriti, da mora zavarovanec ob na primer kraji vozila zavarovalnici predložiti prometno dovoljenje, oba ključa vozila in zavarovalno polico. Če enega od naštetih nimate, se lahko obrišete pod nosom za zavarovalnino.

http://www.nlb.si/splosni-pogoji-za-zavarovanje-avtomobilskega-kaska
21. člen – ZAVAROVANČEVE DOLŽNOSTI PO ZAVAROVALNEM PRIMERU
Zavarovanec je dolžan v primeru tatvine....predložiti
zavarovalnici naslednje: originalne in rezervne ključe vozila oziroma
originalne in rezervne elektronske naprave za odklepanje vrat in zagon
motorja vozila ter obesek z identifikacijsko kodo (šifro) ključa oziro-ma elektronske naprave za odklepanje vrat in zagon motorja vozila.
Predložiti mora tudi prometno dovoljenje vozila, potrdilo o nakupu vozila
ter druge dokumente potrebne za izplačilo zavarovalnine. Zavarovalno
kritje za v tem odstavku uvodoma omenjene nevarnosti je podano
samo v primeru, če vse zgoraj našteto v trenutku nastopa zavaroval-nega primera nahaja izven zavarovanega vozila.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Po tej vaši logiki, vam v primeru da ti ukradejo denarnico pa ključe, ne krije nič.

PS: to ni tema za tukaj,ampak SJ1TV je pravilno povedal.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
vrjetno bolj odvisno od zavarovalnice in samega paketa...

sicer malce starejši članek
http://www.dnevnik.si/magazin/svet-vozil/1042337070
Ob tem velja opozoriti, da mora zavarovanec ob na primer kraji vozila zavarovalnici predložiti prometno dovoljenje, oba ključa vozila in zavarovalno polico. Če enega od naštetih nimate, se lahko obrišete pod nosom za zavarovalnino.

http://www.nlb.si/splosni-pogoji-za-zavarovanje-avtomobilskega-kaska
21. člen – ZAVAROVANČEVE DOLŽNOSTI PO ZAVAROVALNEM PRIMERU
Zavarovanec je dolžan v primeru tatvine....predložiti
zavarovalnici naslednje: originalne in rezervne ključe vozila oziroma
originalne in rezervne elektronske naprave za odklepanje vrat in zagon
motorja vozila ter obesek z identifikacijsko kodo (šifro) ključa oziro-ma elektronske naprave za odklepanje vrat in zagon motorja vozila.
Predložiti mora tudi prometno dovoljenje vozila, potrdilo o nakupu vozila
ter druge dokumente potrebne za izplačilo zavarovalnine. Zavarovalno
kritje za v tem odstavku uvodoma omenjene nevarnosti je podano
samo v primeru, če vse zgoraj našteto v trenutku nastopa zavaroval-nega primera nahaja izven zavarovanega vozila.

Kaj piše v njihovih splošnih pogojih, je vseeno. Sodišče je že zdavnaj odločilo, da to, da je bila prometna v avtu, ne more biti vzrok za zavrtitev ali zmanjjšanje izplačila zavarovalnine, ne glede na to, kaj si izmislijo v splošnih pogojih. Konec debate.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Če si lahko nekoliko sposodim temo: iščem denarnico, ki bi morala biti dovolj velika za vozniško, dve prometni in 5, 6 kartic. Poleg tega naj bi imela za bankovce na sredini sponko (ne posebnega zadnjega žepa !! ) in nobenega kovinskega gumba ali zadrge.
Če je kdo kjerkoli zasledil takšen model bom hvaležen za informacijo!

LP

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.054
70
48
Jest že nekaj let kupujem tako denarnico

zakaj?
- majhna - nosim jo v sprednjem hlačnem žepu
- gre not dovolj dovolj kartic (trenutno 7)
- gre not tudi 100€ bankovec
- se dovolj odpre za kovance, da lahko normalno pobrskaš - na živce mi gredo razne zadrga variante, kjer moraš vse ven strest, da kaj najdeš.
- izpit (stari) imam prepognjen na pol - še nisem imel težav pri kontrolah

Nikoli nisem razumel "čefurske denarnice" , da imaš bankovce spete z elastiko, kovance v drugem žepu, kje so pa potem kartice, osebna, izpit? Vzamem denarnico in imam vse s sabo.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Tole sem že gledal in bi bila tudi zame idealna, če bi le imela še en predal za denar. Model z dvema predaloma je pa že večji..

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Še jaz, še jaz
grin1.gif

Kje za vraga dobiti solidno denarnico "na ježka"
confused-1.gif
Se pravi tak stil denarnice , ampak da je vzdržljiva(sedanja mi je zdržala 15+ let), ter večja od ubogih 13x9cm(zaprta), kar je zgleda trenutno standard(hočem da gre vanjo 6+ kartic, drobiž in ključi).

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
ksz

imam tole že ene 4-5 let, pa kar noče razpast http://www.slimfoldwallet.com/
in sicer micro model iz tyveka, ima mogoče kdo soft shell verzijo?

Sicer pa v zadnjem času prakticiram samo še credit card holder na zadnji strani telefona
grin1.gif

na manj pa skor težko grem
cool-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Pri nas ja, v tujini pa lepo špila NFC & wallet app na telefonu...ko bi le to kdaj k nam prišlo...