Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Z malo pozornosti boš našel napis "izdelano na Kitajskem", za jekla iz tistega konca pa je splošno znano, da gre za najmanj drugo, včasih pa še celo tretjo reciklažo. Kaj to pomeni za samo kvaliteto jekla (železa, bodo rekli po domače), pa bi najbolje razložil kakšen metalurg...
In ker se je naša danes pritožila, da to 'čudo' od Berghoff-a ne reže več prav s posebnim veseljem, sem se malo poglobil v problem (imam pač veliko časa
)
Očitno je moja trditev o slabi kakovosti kitajskega jekla za te nože kar držala, poleg opazne otopitve rezila sem opazil še tole:
(100% izrez slike iz originala)
Takšna poškodba je tisti del, kjer sem se malo zamislil, kar pomeni, da se je kovina ne samo otopila, ampak celo odlomila! (širina brušenega dela je 0,7mm)
Cel posnetek (odrezan zgoraj in spodaj) je videti takole:
deli, kjer je rezilo otopelo so obkroženi, seveda pa je tega po celotni dolžini še mnogo več.
S tem nožkom nikoli ne režemo ničesar tršega od suhe salame, tako da...
Dobro pa je videti tudi 'trik' brušenja, ki daje navidezen občutek velike ostrine - žagast rob.
Tako. Toliko o 'kvalitetnih' Berghoff nožih in izredno uspešnem marketingu Petrola (zaslužijo si čestitke!), ki je očitno padel na plodna tla naše naivnosti, tudi moje, se razume!
Sedaj pa se bom spravil k brušenju, da vidim, kaj se da.
LP