Kuhinjski aparati

motofix

Pripravnik
18. feb 2008
92
1
6
Ljubljana
Ko sem sam opremljal novo hišo z belo tehniko mi je forumaš sevlje strokovno svetoval, zrihtal super aparate, za super ceno. Da ne govorim o točnosti rokov, ažurnosti informaciji kje je kaj. Po tej izkušnji priporočam samo njega.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ja ,kaj svetovari glede firme aparatov je tako;eni hvalijo te drugi te,a odločitev bo tvoja.to je tako kot bi hotel kupiti avto vsi ki inajo določeno znamko ga hvalijo vse dobro,a glej ga hudiča ti kupiš isto firmo pa ti crkne nekaj pa preklinjaš tistega ki ti je svetoval.No saj po moje se boš moral sam odločiti kaj boš kupil.
17758-icon_confused.gif

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
KSZ

Jaz bi navkljub nekaterim negativnim komentarjem vseeno pogledal za Gorenjem. Že zaradi 5 letne garancije.

Pa ni no tko slabo, kot pišete. Verjetno smola. Zame je edino ena firma izstopajoča v smislu kvalitete (recimo, da je boljša, kot ostale), a je izstopajoča tudi njena cena: MIELE. Za en Miele dva Gorenja. Zdaj pa premislimo, kaj je bolje. Sploh, če upoštevamo, da gre napredek tudi v smeri gospodinjskih aparatov počasi naprej in da je Miele (tudi, če je Miele)čez 10 let malo off ...

IMHO, ne me kamenjat
rolleyes-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Selim se v stanovanje in imam bolj ali manj že vse, manjka mi samo še en spodobno velik hladilnik. Kot je že lastnik te teme napisal, ne mislim imet neke space age tehnike, glavno da je A razred, bilo bi pa fajn, da je še no-frost, 180cm in da je zmrzovalnik spodaj.
Tako zdej gledam vse od BEKO-ta pa do Whirlpoola, samo me ultra drage zadeve ne pritegnejo, ker sem že tako al tako bolj na psu z denarjem, ko je bilo treba stanovanje najprej prenoviti.

Danes sem že obletal klasične štacune po LJ, mika me samo še, da bi šel mogoče v Celovec pogledat, če je tam slučajno kaj ugodno uporabnega. Trenutna ugotovitev je ta, da je Merkur presenetljivo najbolj privlačen, bigbang pa najmanj
bonk.gif

Mogoče kdo lahko priporoči, kam v Celovcu naj grem pogledat?

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Imam beko zamrzovalno skrinjo (pokončno) pa nimam občutka da bi delala kaj slabše od bolj priznanih znamk. Je pa bila z naskokom najcenejša (pred tremi leti). Upam da nisem prehitro napisal.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Pred tem smo imeli Gorenje z zmrzovalnikom, ki je deloval 7 let, potem pa se je odločil da ima dovolj.
LG ga močno prekaša v vsem - glasnosti, razporedu, porabi... Priporočam.

Ti primerjaš 7 let star Gorenjev hladilnik z novim LGjem? Si morda primerjal nov Gorenje in nov LG hladilnik? Če ja, potem ...my mistake. Ampak dvomim, da sem se uštel.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ja podobnega LGja imajo trenutno v Metroju za 399eur (brez ddv). takle je

Pri temu tvojemu in LG modelu iz Metroja me moti samo to, da je garancija samo 2leti (če se ne motim) in da ima 42db glasnosti. Pojma nimam koliko je to, vem samo, da imajo drugi primerljivi modeli okoli 39-40db. Koliko pa pomenita 2db pa ne vem
crazy1.gif

Malo bolj konkretno sem gledal tega Beko-ta v Merkurju, 449eur (z ddv), pa 5let garancije, 40db, A+.
Link do BEKO modela.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.975
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Ko sva z ženo pred leti rihtala stanovanje sva kupila vse od Boscha, razen hladilnika in indukcije. Indukcija od Gorenja nama je šla v 1 mesecu, so cicer dali novo toda po 1 mesečnem čakanju in grožnjo z tožbo. Hladilnik je pa Liebherr in moram reči da je odličen. Imava pa vse A+.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik top_shit pravi:Ti primerjaš 7 let star Gorenjev hladilnik z novim LGjem? Si morda primerjal nov Gorenje in nov LG hladilnik? Če ja, potem ...my mistake. Ampak dvomim, da sem se uštel.
Hm. Gledal sem, seveda. In razpored notranjosti nama z ženo nekako ni 'sedla'. Poleg tega je bila iskušnja z pokvarjenim Gorenjem še zelo živa: na zadnji strani pri zamrzovalniku je 'puščal' (pa še danes ne vem, ali ven, ali noter) in ker je v tistem predelu hladilna inštalacija vgrajena v steno, se je velik del izolacije odlepil... Ko sem ugotavljal kakšne so možnosti popravila, sem dobil odgovor "da se to pač dogaja in da bi bilo popravilo skoraj toliko kakor nov aparat". Na moje začudenje, da pa hladilnik le ni tako zelo star, ker imamo v 'zgornji' kuhinji hiše 170 litrski model star preko 20 let in mu nič ne manjka, mi je serviser odgovoril da "tako pač je, kaj pa ste mislili, da bo delal 10 let?" Tudi zato sem se odločil - Gorenja nič več, če ne bo kaj zelo ugodnega.
Tako je pač....

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Naj nekdo naredi sticky temo:

Za male gospodinjske aparate se obrnite na Sevlje-ta. Resistance is futile.
smile-1.gif

Kupil pri njemu Boschev pralni in pomivalni stroj. Super svetovanje, cene ter dostava.

Tudi sam pri njemu nabavil precej robe, vedno na nivoju, takih prodajalcev pri nas manjka!!
cheer.gif

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
ksz

No vsi aparati so v stanovanju in čakajo na to da se jih priklopi.

Bom pa v spodnjih vrstical napisal vse težave, ki sem jih imel z Sevlje-tom:

aplauz.gif

V glavnem bilo mi je užitek kupovati. Na vsako vprašanje, takoj strokoven odgovor, tudi, ko sem se že skoraj sam sebi zdel tečen, da sprašujem take podrobnosti. Tudi dostava je bila takrat kot zmenjeno in tudi pomagal je voznik aparate nositi v 2 nadstropje. Cene pa izredno ugodne. Sem pa vzel kar tiste stvari, ki jih je Sevlje predlagal, razen pečice, kjer je prevagal form/price pred price/performance.

Tako da z moje strani 'Two thumbs up!' in ko naslednjič kupujem, sploh ne gledam več drugih trgovin.

Če kdo opremlja in ga zanima, kaj sem vzel, pa seveda lahko napišem.