Kuhinjski aparati

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Ker se selim v novo stanovanje, bom potreboval kuhinjske aparate. Ne rabim neke space age tehnologije, bi pa rad imel:

Hladinik+zmrzovalnik(spodaj), vgradni, visok, no-frost
plošča 4xindukcija touch
pečica - nimam kakih posebnih želj (mogoče piroliza, vendar če bi to vplivalo preveč na ceno raje ne)
pomivalni stroj - vgradni, možnost polovičnega pranja
za napo se bom odločil naknadno.

Na kakšno posebno firmo nisem vezan, lahko je tudi vsak aparat od drugega proizvajalca.

Prosim za predloge (in od kakega trgovca tudi ponudbe), kaj je sedaj smiselno vzeti, ker se s tem ukvarjam prvič.

Hvala.

Ira

Pripravnik
30. jul 2010
112
0
16
Mi smo kupovali v Big Bangu - smo dobili največ popusta (mal lepo pogledaš, rečeš, da boš vse pri njih vzel, plačal po predračunu in ni hudič, da da dobiš 15% in več). Vsa roba je počakala do datuma vgradnje pri njih v skladišču, pripeljali na dom so oni. Če si kaj 'naravovarstveno' usmerjen, glej varčne aparate (A itd.). Glede firm ne bom pametovala, najbolje je jit kar k ponudniku in rečt, če ti pokažejo. Jaz sem rekla, da podprem našega proizvajalca, tako da hladilnik, plata in pečica so Gorenjevi, pomivalc pa Boschev. Zakaj Boschev? Osebno mi je prevladala sama plastika , všeč mi je, kako se dviga/spušča zg. del, pa tisti nosilci za krožnike se tudi poležejo (pri Gorenjevih se to ni dalo - gledali smo lani, mogoče letošnji modeli že imajo kaj) + dobili smo mislim da 25% popusta, aja, pa polovičo pranje ima tudi. Ko boš kupoval, imej v mislih še to, kje imaš servis in koliko časa drži garancija. Konkretno govorim za pralne stroje: Gorenje 5 let, Bosch 2 leti (za B. nisem ziher; za ostale stroje sem pa pozabila + meni je serviser za G. rekel, da če mi crkne recimo pralni stroj, pomivalc izven garancije, naj ga pokličem in da lahko dobimo bon za nakup novega aparata, v kolikor je popravilo slednjega nemogoče ali predrago. Zame osebno velik bonus.). Iz osebnih izkušenj lahko povem še, da ima Gorenje precej zanesljiv servis, če malo zatežiš, pošljejo koga tudi urgentno, isti dan; zadnjič je pa soseda za popravilo Boschevega pralnega stroja čakala 14 dni :D

Pojdi v štacuno, naj ti naredijo ponudbo z vsemi popusti, potem se pa odloči.

Nazadnje urejeno:

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Kupi karkoli razen gorenja.

Imam zelo slabe iskušnje

Vsa bela tehnika je stara slabe 4 leta

Hladilnik reklamacija 7x (trenutno ga testirajo v Gorenju)
pečica reklamacija 3x
pomivalni stroj 1x
Steklokeramična 1x (sem prej prodal, kot rešil reklamacijo)

Pa še vedno ne deluje kot je treba

Nazadnje urejeno:

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Sevlje upam, da bo meni poslal ZS
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Naj nekdo naredi sticky temo:

Za male gospodinjske aparate se obrnite na Sevlje-ta. Resistance is futile.
smile-1.gif

Kupil pri njemu Boschev pralni in pomivalni stroj. Super svetovanje, cene ter dostava.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Mercator ima od 1.6. do 9.6. 15% popusta na gospodinjske aparate. Drugace pa Gorenje zelo v redu, če boljši pa je Bosch.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Ira pravi:
Jaz sem rekla, da podprem našega proizvajalca, tako da hladilnik, plata in pečica so Gorenjevi, pomivalc pa Boschev
Neke stvari od boscha tudi pri nas delajo ali sestavljao
wink-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Praktično 90% vseh malih gospodinjskih aparatov od Boscha je narejeno in sestavljano v Nazarjah.
Od velikih gospodinjskih aparatov pa od Boscha ni v sloveniji nič narejeno, razen kakšni sestavni deli v Škofji loki, Železnikih in Idriji.
Pa ne bi šli v detajle
smile-1.gif

lp

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz: samm ne kupim več nič od Gorenja in Boscha . Je slab, pokvarili so se.
Tudi trdim, da bosch ni več neka eksluziva, je že bolj v razredu gorenja.

Prisegam na Miele, Siemens, AEG...

p.s. vse, kar imam od boscha ( top modeli ) je že crknilo . K sreči v garancijski dobi. Pa pri bratrancu ista zgodba, pri kolegu podobna...

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Jaz pa imam od Electroluxa:
veliki:
-hladilnik
-kuhalno ploščo
-pečico
-mikrovalovko
-pomivalni stroj
-pralni stroj
mali:
-espresso aparat
-sesalnik

Pa vse lepo dela, brez problemov, ko pa smo razbili steklo na vratih pečice pa je tudi servis hiter.
zmaga.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Meni je v electroluxovi plošči (2 navadni + 2 indukcija) po treh letih shodila elektronika za indukcijo. 450 EUR škode. Hladnilik, pomivalni stroj in pečica iste znamke delajo BP, čeprav je pečica imela na začetku nekaj težav, ki so se očitno same odpravile. Imel sem tudi electroluxov sesalec, ki je bil prvovrstni šrot in je k sreči kmalu crknil. Tako da sem potem kupil Miele.

Pralni stroj je Candy, pri katerem bo v kratkem potrebno menjat ležaje na bobnu (100 EUR) ker je že glasen kot hudič.

Kater pralni stroj kupit? Od funkcij ne rabim drugega kot zakasnitev vklopa, več kot 6kg tudi ne rabim. Ima kdo izkušnje s tistimi ki imajo (baje tišji) inverterski motor?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik KURKOFF pravi:
Mercator ima od 1.6. do 9.6. 15% popusta na gospodinjske aparate. Drugace pa Gorenje zelo v redu, če boljši pa je Bosch.

sicer, ko sem sama gledala, je bila aktualna akcija, kupi dva, drugega dobiš za 40% ceneje. po izračunu popusta + upoštevanje pik, ki bi jih dobila z nakupom, se je še vedno bolj splačalo vse nabaviti pri sevljetu!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
jello? če nimaš stroja nekje v kakšni zakotni kleti se stegni do inverntega motorja, oziroma prej v tihi trgovini z roko zavrti boben da sližiš kako bo žagal doma.
moj link do YT z mojim glasnim pralnim strojem je pa že nekajkrat objavljen.
pa še enkrat
https://www.youtube.com/watch?v=KjGttH6ocp0

Naj tudi potencialni kupci vejo kako electroluxovi stroji delajo, kko delajo normalno. Vsaj tako pravi uvoznik in lj. serviserji.

Nazadnje urejeno:

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Zakaj pa nebi v D prek neta kupu Boša dobiš za isto ceno k Gorenje al pa še cenej - garancija pa velja.
Jaz sm Blumberg pečico(s pirolizo) pa Bošev šporhet-indukcijo, PS in pom.s dobil skupaj s prevozom za 1200€ pri nas z največ nafehtanim popustom pa bi plaču 1560€. Ko sem naročal še napo-Boš in mikro-Mile sem dobil zraven še pomivalno korito-Frank in prevoz gratis