Kuhinja - katero priporočate

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
ksz...Midva zaenkrat še bolj samo ogledujeva, in sva trenutno fana ewe kuhinje,.. Se pa odločava za belo kuhinjo (visoki sijaj), zaradi tega, ker se bojiva, da se bi kakšne druge čez par let naveličala. Od začetka je bila v igri neka vijolična, samo bi jo bilo najbrž težko gledat čez kake 5 let. Je pa tako, da bodo stene živih barv, ki jih lahko vsake par let zamenjava, zamenjava dodatke, in je "nova" kuhinja.

EDIT: tele od karantanke bo treba it tudi v živo preverit
srce-1.gif

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Hm, meni te ostre liije ne potegnejo. Imamo doma tako, je sicer lepa, ne sodi pa k meni. Bi raje kaj malce bolj leseno okroglinastega, čeprav še vedno gladkega. Nad sijajem pa doma pizdim, ker ga moraš skoraj z vato pucat, in to mi ne potegne v kuhinji, kjer se dosti kuha in temu primerno dosti svinja.
Tale Ewe ima modele, ki so mi všeč, čeprav sem tu na forumi prvič brala o njih. To so tudi Nemci?

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Jah, vidiš, les pa meni nikakor ne potegne,.....kaj je visoki sijaj res tako težko čistit? Ker prijateljica ga ima, pa ni nikoli nič pojambrala...jo bom mogla prav vprašat. Ewe je pa avstrijski, če se ne motim.

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Problem je, da lahko pozabiš na vsakršno grobo čiščenje. To pomeni, da omarico nad štedilnikom ali v njeni bližini, dobesedeno poliraš, da spraviš maščobo ven, ki pač ostane, če kuhinjo uporabljaš. In tisto je zelo neprijetno delo. Medtem ko bi lahko, če bi bil lahko malo bolj grob, končal dosti hitreje. Kaj pa vem, mogoče je pri lesu enako, pa samo vem ne. Mene vsekakor tisto poliranje spravlja ob pamet. Saj, če si pridna, pa narediš to na par dni ali max en teden, potem verjetno ni tako grozno. Samo jaz rada kuham, manj rada čistim
wink-1.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
No,glede tega me ne skrbi, ker bo polotok, in bo nad tem samo napa, tako da umazanija od kuhanja na omaricah ne pride v poštev. Kaj pa prsti? Kok se to kaj pozna?

Jaz imam trenutno les, pa vzamem kar viledo - tisto grobo, pa razmaščevalec, pa na hitro spucam,...po parih letih, je še kot nova-kaj bi bilo po 15ih pa ne vem
grin1.gif

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Prstni odtisi se na naši ful poznajo, samo je rdeča. V salonu so nama razložili, da se na beli ne bi poznali, kar nekako tudi verjamem, kolikor sem si jih ogledovala. Sicer mi je pa tako, v idealnem svetu, je meni bela tudi ful všeč - točno tako kot si rekla, menjaš barve sten, dodatke. Super! Mogoče bi morala pa ora ito gledat
wink-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Tole Oro ito linijo sem si tud jaz neki ogledovala, sam to se mi pa res zdi, da je bl za gledat in kazat kot pa za uporabljat. Pa pri meni itak ne pride v upoštev ker kolikor sem gledala se pri hladilniku ne da obrnit vrat tako, da bi bilo levo odpiranje. Pa tudi notranjost se mi ne zdi bogve kaj, napram Boschu, ki ga bom vzela. Sem se pa že na žačetku k sem začela razmišljati o kuhinji odločila, da bom vzela vse aparate od iste firme. Sicer bela plošča od Ore izgleda zlo fensi, sam kako pa to izgleda k se zadeva zasvijan ... bog pomagej verjetno.

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Midva sva bila tudi zadnjič razočarana, ko sva si ogledovala ora ito hladilnik. Tisti ventilator notri ... no ja, sej ne, da bi ga res gledala, ko bi bil enkrat v uporabi.
Ora ¨ito je Gorenjeva fancy linija, bela in črna. Lahko dobiš tudi v kubiklu, se mi zdi. http://www.gorenje-oraito.com/
Ja, lep za pogledat, aparati se mi zdi, niti niso blazno dragi.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Gorenjeva bela tehnika od Ora Ita je precej nekvalitetna. So sicer lepi kosi, a je že na prvi otip jasno, da gre za precej slabe stvari.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Meni so pa všeč Gorenjeve kuhinje...kakšna Delta Multicolor ali Sigma...sicer pa ima Gorenje tudi nekaj lesenih kuhinj (liniji Familiar in Classic) , lahko pogledaš na njihovi strani, Luchka. Sicer pa je moja sestrična kupila Gorenjevo kuhinjo in je zadovoljna tako s kuhinjo kot z mojstri, dostavo, ipd. Res lepa je
smile-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
da malo obudim tole staro temo...

zanima me kje v Sloveniji se da naročiti kuhinjo Nolte (poleg Rutarja, ilAmbienti in Rolf Benz) ? imam predračun za neko Nolte kuhinjo in bi rad preveril še pri konkurenci, če so kaj cenejši.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ja in zaračunal isto ceno kot pa če jo kupim od priznane firme. tej mizarji so zlatarji vsi po vrsti

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
če je za isto ceno jo sploh rajš vzamem pri mizarju.
jo lahko vsaj prilagajaš na svoje potrebe, sam ti jo bo zmontiral,...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Saj jo greš lahko sam izdelat.. Hobi program po material ti ga zarobijo navrtajo za moznike, odmične spone (skratka po želji). Doma samo sestaviš.. Kot lego kocke..