Krvavec

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Danes imam namen it malo na Krvavec, ker bo lepo vreme in bi rad malo zime.
smile-1.gif
Zdaj pa me zanima glede na to da ne bom smucal, ce so tam kaksne fajn pohodne poti oz. ce bi imel kaj pocet.. al se bolj splaca kam drugam it? Bi prosil, ce mi nekdo, ki bolj pozna tisti konec malo pove..

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Včeraj sem kar nekaj pohodnikov srečal brez smuči in s psi predvsem v lokalih
wink-1.gif
tko, da glede na to, da praktično ni snega se da nahodit.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.214
16.501
113
po okoliških hribih je kar dovolj snega, da se lepo namučiš s hojo, ga imaš med 5 in 30+xcm, odvisno kako ga veter napiha... izvedeš pa lahko tak manjši sprehod če greš na Kriško pa malo večji "sprehod" če greš na Zvoh, sploh to slednje je ql zaradi razgleda
smile-1.gif

jaz sem imel pretekli vikend en tak daljši sprehod z bordom na rami pa je bilo kar zabavno
cool-1.gif

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Danes imam namen it malo na Krvavec, ker bo lepo vreme in bi rad malo zime.
smile-1.gif
Zdaj pa me zanima glede na to da ne bom smucal, ce so tam kaksne fajn pohodne poti oz. ce bi imel kaj pocet.. al se bolj splaca kam drugam it? Bi prosil, ce mi nekdo, ki bolj pozna tisti konec malo pove..

Živjo. Kakšen teden nazaj sva se s kolegom neslavno odpravila na Zvoh brez derez. Po robu smučišča se sicer da hodit, vendar sva se odločila za hojo po zaprti smučarski progi. Rezultat je bil to, da je pod napihanim snegom čisti led. Brez derez nimaš šans, zato sva lepo obrnila. Vmes sem jaz na ledu enkrat fino odletel in razbil termovko. Liter čaja je bil povsod
smile-1.gif
Poleg tega je pihal sibirski veter.

Kar hočem povedati je to: tudi če je to samo Krvavec in je zima, se je za pohodništvo treba zelo dobro pripravit in vzeti potrebno opremo.

Drugače imaš na Krvavcu en kup gostiln, kamor se lahko daš tudi za več ur
wink-1.gif

Pa še spletna kamera: http://www.hribi.net/spletna_kamera/krvavec/33

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
695
51
28
kaksen pa je urnik kabinske zicnice? na spletu pise, da dela do 17h... in ce ostanes gor po 17h? je treba taksi klicat? btw, pes ne morem dol zaradi ostalih druzinskih clanov.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.214
16.501
113
opcija je tudi da greš z avtom na krvavec, brez problema parkiraš pri zgornji postaji jajčkov oz. gondole ali pa tudi nižje, pač po želji
smile-1.gif

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
opcija je tudi da greš z avtom na krvavec, brez problema parkiraš pri zgornji postaji jajčkov oz. gondole ali pa tudi nižje, pač po želji
smile-1.gif

Si prepričan? Ponavadni se je z avtom dalo do Planine pri jezercih, potem pa je bila rampa. Od tam je sicer samo 15 minut hoje po cesti do zgornje postaje gondole.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Tista rampa je ponavadi odprta. Je pa jeba, ker jo zaprejo ob xy uri in če si znotraj, si v riti (no, če maš terenca, pol ne).

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Se je dalo prit do zgornje postaje z avtom. Midva sva šla sicer z žičnico.. Drugače je blo pa vreme fenomenalno. Brez oblačka... Sva bla kar pozna tako, da nisva imela ravno veliko časa. Mal sva šla na sprehod okoli pa nekaj pojest potem pa počas v dolino...