Krušna plošča za el. pečico

SPICEK

Pripravnik
2. nov 2007
183
13
18
Pozdravljeni,
na eni od spletnih straneh za popuste ponujajo krušno ploščo za navadne el. pečice pa me zanima če kdo to uporablja in kakšne so izkušnje s tem?

Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ponavadi hitro poči, če jo mal grdo pogledaš. Dobro se obnese debela litoželezna ali pa če daš kar ene tri šamotne opeke noter. Samo segrevanje take reči malo dlje traja. A imaš link?

Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Tale zgleda pa kar konkretna. Sem mislil, da gledaš kako drugo fancy okroglo tenko......ta bo kul cena pa pol manjša od drugih.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ta je ok, ampak pri teh je obvezno da vržeš testo (v kakršnikoli obliki že je) na predhodno "dosti časa" segreto ploščo.

Za recimo pico če je ponavadi narediš cel pladenj neuporabno ker moraš tu naredit do velikosti loparčka (cca. pol manj).

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Pred časom smo že pisali o tem. Sam si še vedno lastim in uporabljam takšno ploščo, ki je bla cca 15€. Kar je kvašenega, se pri nas vedno peče na njej. Tudi pica. Pač predhodno segreješ pečico s ploščo, gor vržeš prpravljeno pico, cca 4 min in njami.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Bo pa zato dve boljši naredil, kot prej na pladnju.

Se razume, ampak sem povedal da ne bo kdo mislil da je velikost plošče enaka kot je pladenj. Ni, ker je postopek priprave drugačen.

Za enega še gre, če pa delaš pico za dva ali pa za celo družino je pa malce problem.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Za enega še gre, če pa delaš pico za dva ali pa za celo družino je pa malce problem.
Za celo družino bo problem že brez tega kamna, razen če ne delaš pice s 5 cm testom (kar se pogosto dogaja).

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Žalostno kakšen nateg....folk kupuje popuste alkaj?

Šamot je zelo poceni material. Verjetno kdo pozna kakega pečarja, da zrihta lep kos ali pa firmo direktno pa ma lahko Alter group buy za 10-15€.
smirk-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
drgač smo to temo že imeli enkrat, in je bilo v trgovini tera v komendi neka keramična plošča, ki ni glazirana za 8€. Jaz (še) vedno nisem šel po njo, ker delam pico kar na peki papirju in potem na mrežici v pečici na maximalno temperaturo in kroženje zraka. Tako je moja pica končana v 7 minutah. Bistveno boljše v pečici po mojem ne gre.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pica kamen si kup, al pa dva, če je za kruh pomembna debelina, pa boš še vedno več kot pol ceneje:)
Kot je @KillaKHAN napisal v eni vasi je nemaštanema trgovina in dobiš pica kamen (pizza stone...) za male pare.

Jst pico pečem tako, da vklopim pečico, dam not kamen, da se segreje, ta čas razvlečem testo in ga nadevam, pol ga pa dam na kamen. Včasih imam spodaj še peki papir, včasih pa direkt na kamen. Če je direkt na kamen je mal problem, ker moreš dat mal več moke, pa če ti gre kečap čez rob pice, je kamen flekast in se ga ne da spucat. Tudi s peki papirjem je veeeelik boljš kot iz plehnatga pleha, pa še testo je lahko tanjše, ker ga s peki papirjem vred daš na kamen.

pikanika

Pripravnik
26. nov 2007
131
0
16
Za vse, ki še vedno iščejo. Danes kupljeno, Interspar City park 12,99 €.
1913428-picakamen.jpg

Priponke

• 1913428-picakamen.jpg
    1913428-picakamen.jpg
    81,7 KB · Ogledi: 1.106

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Evoga, dans nabavu šamotno ploščo, 40x30x3 cm, prišla pa me je 10euričev.
Kupu sm jo pa tam blizu Ruskega carja v lj..

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Nejc_L pravi:
Evoga, dans nabavu šamotno ploščo, 40x30x3 cm, prišla pa me je 10euričev.
Kupu sm jo pa tam blizu Ruskega carja v lj..

Jaz sem jo dobil blizu Kranja za 8eur.

Ampak pazi, ko boš pekel pico. Meni se je sir s pice razlezel na ploščo in ga nisem več nikoli dol dobil. Naslednjič ko sem hotel spet pečt sem ugotovil, da je maščoba od sira zlezla v tiste luknjice in se je še samo smodilo in smradilo. Plošča je romala na odpad.