Kriza in recesija

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.968
6.863
113
pri taščici
Čudi me, da prihaja do pomanjkanja putra, ko pa je Tina, punca od Robija, na jutro slovenskega zajtrka preračunala koliko ton proizvedemo masla in medu, in da je to čist preveč za nas in naše zdravje. A je noben več ne upošteva ali kaj je zdaj to, krucifiks. :)
Čudi me, da prihaja do pomanjkanja putra, ko pa je Tina, punca od Robija, na jutro slovenskega zajtrka preračunala koliko ton proizvedemo masla in medu, in da je to čist preveč za nas in naše zdravje. A je noben več ne upošteva ali kaj je zdaj to, krucifiks. :)
Tegovci so začel upoštevat.
Sicer pa mami dela maslo po nekem cudnem postopku, kjer je koncni izdelek trd ko "kamen".
 
In pol jih veliko kupuje, ker pečejo, mal pa še na zalogo, ker preberejo novico z Nemčije.
Pa imaš prazne police
švabi ogromno masla predelajo v butteroil, tj brezvodno maslo, katerega potem fino naprej prodajajo ali pa ga uporabljajo v industriji. Tako da prav hudo jim ni. Je pa res da butteroil je obup za domačo rabo in kot tak ni ravno primeren, margarina nekje konkurenca maslu pa tud ni nek presežek.

razne maščobe ( palmina in podobno) pa majo svojevrsten okus, tu je potem še cena pa še dobavljivost je vprašljiva