mislil sem, da si si postavila budget in koncno sliko.
ko smo mi gradili je bil dvojcek v neposredni blizini v 4. gradbeni (ce prav razumem fazo) cca 140 do 150 kilo. cca 120m2...
jaz sem si zastavil budget 200kilo za 150m2 + klet brez kaksnih dvojckov. in smo to lovili in nekako nam je uspelo. malo sicer gre pol na zgornje meje z opremo oziroma koliko se še pač da.
v tem smislu.
men je bilo bizarno, ko sta za tak podoben dvojcek v Komendi odstela zlahtnika v 250 plus. pred 10+ leti. denar sicer ni bil problem zanju a vseeno.
aja... hja... sva h arhitektu (papirji 13,3k€ na koncu vse skupaj, btw) in povedala želje. Projekt je bil ocenjen na 380k€ (tista projektantska ocena). Šlo je pa za bajto in garažo zraven. jebiga... želje. potem sva imela pa 3 leta časa, ker naju je Kranj toliko časa zajebaval s papriji, da sva lepo vse počasi pa po vrsti zgruntala, optimizirala, da na koncu vse zahteve in želje lahko obstale za 100k€ manj (PH 235+20m2 + 2x45m2 garaža posebej bajta zraven). Pa nadzorni je več kot v večkratniku najbrž dobil poplačan svoj honorar. Pa je bilo kar nekaj presirancije zraven, ki se mi danes niti ne zdi tako pomembna več, ne bi dala še enkrat za to, pa bi bilo še kaj ceneje. Velika večina stvari pa seveda premišljena, kolikor sem znala in vedela in tok sem pač na koncu plačala računov - razen tega brainstorminga so pa delali majstri z računi (resda pa na začetku z 8,5% DDV še)
Zmotila sem se pa 3k€ na koncu, ker sem dobila toliko manj subvencije, ker so nižali subvencijo iz 200m2 na 150m2. kaj češ...