Zdravo,
Če se najde kdo, ki se bolj razume v med in čebelarstvo bolj kot jaz... Imam eno vprašanje.
Med ki ga kupim na kmečki tržnici je velikokrat kristaliziran. Vem da s tem ni popolnoma nič narobe, ampak otroci in žena pa želijo med, ki je bolj "prijazen" za na kruh namazat.
Nazadnje sem ga poskusil ponovno spravit v tekočo obliko. Dal sem ga v ventilacijsko pečico na 40 stopinj in v teku popoldneva se je utekočinil. Še vedno so se sicer opazili majhni kristali vmes, med ni bil popolnoma "prozoren" (kot tak iz trgovine..). Naslednji dan se je spet strdil ( v omari).
Je kakšna rešitev, da ostane dlje časa tekoč?
Če se najde kdo, ki se bolj razume v med in čebelarstvo bolj kot jaz... Imam eno vprašanje.
Med ki ga kupim na kmečki tržnici je velikokrat kristaliziran. Vem da s tem ni popolnoma nič narobe, ampak otroci in žena pa želijo med, ki je bolj "prijazen" za na kruh namazat.
Nazadnje sem ga poskusil ponovno spravit v tekočo obliko. Dal sem ga v ventilacijsko pečico na 40 stopinj in v teku popoldneva se je utekočinil. Še vedno so se sicer opazili majhni kristali vmes, med ni bil popolnoma "prozoren" (kot tak iz trgovine..). Naslednji dan se je spet strdil ( v omari).
Je kakšna rešitev, da ostane dlje časa tekoč?