Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

disc

Guru
4. feb 2011
2.456
577
113
Katero borzo priporočate za začetnika, da je čimbolj enostavna za uporabo
smile-1.gif

Se vam zdi tole preveč paranoično napisano (vsa ta skrivanja, pa fejk emaili...).
https://mladipodjetnik.si/novice-in-dogodki/novice/vstopate-v-svet-kriptovalut-poskrbite-za-varnost

Nazadnje urejeno:

AlBa

Pripravnik
22. sep 2007
140
4
18
Ali je možno na Binance spremljati, pri posamezni valuti, razmerje med kupljeno ceno in trenutno ceno. Da bi se sproti spreminjali + ali - %?

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.749
9.961
113
40
MB
Citat:
Uporabnik delter333 pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Sicer so vse špekulacije, ampak marcet cap je zelo velik. Težko da bi se še 80 miljard našlo da bi šel še 100% gor.

Mene pa market cap ne skrbi veliko je novih vlagateljev, madona še v kafičih se od ripla pogovarjajo, čisti smeh. Drugače ali je mogoče še kdo opazil da za vikend in praznike vrednost ripla pade za konkreten procent ko se teden prične spet rast to nam lahko pove le nekaj, kupujejo ga institucije. Vprašanje se poraja zakaj in do kdaj?

načeloma to velja za celoten crypto, izhaja pa iz teze da day traderi za vikend dajo v fiat da imajo mir do ponedeljka

igi

Guru
13. okt 2007
5.659
1.234
113
Celje
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Sicer so vse špekulacije, ampak marcet cap je zelo velik. Težko da bi se še 80 miljard našlo da bi šel še 100% gor.

Mene pa market cap ne skrbi veliko je novih vlagateljev, madona še v kafičih se od ripla pogovarjajo, čisti smeh. Drugače ali je mogoče še kdo opazil da za vikend in praznike vrednost ripla pade za konkreten procent ko se teden prične spet rast to nam lahko pove le nekaj, kupujejo ga institucije. Vprašanje se poraja zakaj in do kdaj?

načeloma to velja za celoten crypto, izhaja pa iz teze da day traderi za vikend dajo v fiat da imajo mir do ponedeljka

Kako pa najlažje iz bittrex, binance... skočiš v fiat? ok prodaš in prenakažeš nazaj na bitstamp. Samo to ni v "dveh klikih".

In pa kako pošiljati denar med menjalnicami, glede na to, da sem zasledil, da naj bi vmes preko svoje denarnice in ne direktno. A to je res kaj na tem?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.749
9.961
113
40
MB
v pravi fiat kot si napisal, lažje je v usdt
wink-1.gif

jaz si načeloma redno iz menjalnic na druge pošiljam, bittrex -> binance pa ni problemov

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.888
772
113
www.jernej.org
Citat:
kdo opazil da za vikend in praznike vrednost ripla pade za konkreten procent ko se teden prične spet rast to nam lahko pove le nekaj, kupujejo ga institucije. Vprašanje se poraja zakaj in do kdaj?
To je relativno normalno dogajanje na splošno... ne samo za ripple. In tukaj institucije nimajo veliko veze. Čez vikende in praznike bančni sistem ne deluje in ljudje ne morejo prenesti denarja na borze.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Katero borzo priporočate za začetnika, da je čimbolj enostavna za uporabo
smile-1.gif

Se vam zdi tole preveč paranoično napisano (vsa ta skrivanja, pa fejk emaili...).
https://mladipodjetnik.si/novice-in-dogodki/novice/vstopate-v-svet-kriptovalut-poskrbite-za-varnost

Coinbase, hitra potrditev preko web kamerce
smile-1.gif
Če greš čez moj link dobiš 10$ za nakup nad 100$. Je simpl ko pimpl. Evo moj link: https://www.coinbase.com/join/593f99967dd1745ce7846e0e

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Kako pa najlažje iz bittrex, binance... skočiš v fiat? ok prodaš in prenakažeš nazaj na bitstamp. Samo to ni v "dveh klikih".

In pa kako pošiljati denar med menjalnicami, glede na to, da sem zasledil, da naj bi vmes preko svoje denarnice in ne direktno. A to je res kaj na tem?

FIAT imaš le Bitstamp, Bitfinex, Coinbase, Kraken, Livecoin, Spectrocoin... Ostale ala Bittrex, Ploniex, Binance... so pa le za kriptovalute.
Najlažji ti je transfer v XRP ali DASH. Transfer traja nekje 5-10 min. in strošek je okrog 1 centa. Če ogromno trguješ je to najhitrejši postopek. Če bi pa le investiral in pozabil za dalj časa, potem za večji znesek nakaži to kriptovaluto na svoj wallet.

Nazadnje urejeno:

axeton

Fizikalc
28. feb 2011
325
118
43
Citat:
FIAT imaš le Bitstamp, Bitfinex, Coinbase, Kraken, Livecoin, Spectrocoin... Ostale ala Bittrex, Ploniex, Binance... so pa le za kriptovalute.
Najlažji ti je transfer v XRP ali DASH. Transfer traja nekje 5-10 min. in strošek je okrog 1 centa. Če ogromno trguješ je to najhitrejši postopek. Če bi pa le investiral in pozabil za dalj časa, potem za večji znesek nakaži to kriptovaluto na svoj wallet.

Pred tremi urami sem izvedel DASH transakcijo in še vedno nič. Naj bom zaskrbljen?
sprasujem se.gif

okrim

Pripravnik
6. feb 2012
96
0
6
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Kako pa je z LITEBIT, a je kdo že kupoval tam? Je v EUR. Ima kdo izkušnje?

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Citat:
Uporabnik axeton pravi:
Citat:

Pred tremi urami sem izvedel DASH transakcijo in še vedno nič. Naj bom zaskrbljen?
sprasujem se.gif

Poglej na blokchain explorerju kje so: https://chainz.cryptoid.info/dash/
Vpiši svoj naslov na katerega si poslal not in poglej kolko potrditev ima.

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Kako tole sepo izpolniš recimo za kraken? Je tole prav ali bi država morala biti nemčija glede na to da je račun DE? Kaj pa referenca ki je sedaj SI - RF ali NRC?
2648339-Zajetaslika.PNG

Priponke

• 2648339-Zajetaslika.PNG
    2648339-Zajetaslika.PNG
    57,2 KB · Ogledi: 833
Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Moralo bi biti DE ker je to sklic na trr, ki pa je v DE., če pa ne gre pa probaj NRC...nekaj bo že šlo čez.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Citat:
Uporabnik tejc007 pravi:
Kako tole sepo izpolniš recimo za kraken? Je tole prav ali bi država morala biti nemčija glede na to da je račun DE? Kaj pa referenca ki je sedaj SI - RF ali NRC?
Država je tam kjer je firma, torej UK. Banko majo lahko tudi na luni
smile-1.gif

Referenca je 99 in ostalo pustiš prazno. Pod namen pa daj kodo če ima kraken svojo kodo za referenco. Nisem že dolgo tam pošiljal, pa sem pozabil kako to gre.