Kreativni najemi d.o.o. izzivajo - višina marže

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Za vsako blagovno znamko sta določena eden ali dva pooblaščena servisa. Kar zadeva oglaševanje - bolj ne kot ja. Poanta je v višini marž oz. priznanju dela ali truda za neko storitev - ki se med ponudniki bistveno ne razlikuje, je pa bistvena razlika v ceni.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Torej v Nemciji kupim Opla in mi pri AM normalno lahko uveljavljam garancijo?

Takoj je.Pogoj je izpolnjena ter potrjena servisna knjiga. ( sem preveril )

Citat:
Kaj pa Audi, VW, Mazda etc.? Glede na to, da so bile kolombocije s tistimi S-maxi in se katerim avtom in da se v Sloveniji zatakne ze pri ne v Sloveniji kupljenem mobilcu kaj se dogaja sele pri par 10k vrednem avtu.

To pa težko komentiram, Audi sicer vem da velja ker moj je bil tudi z Nemčije in so mi bili pred nekaj casa tudi pripravljeni koristiti to na pooblaščenem Audijevem serviserju.

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Vsi avti kupljeni v EU imajo servisno garancijo za celotno področje EU - to drži kot pribito.

Pravno gledano, samo terja cajta in dnara, bi lahko uveljavljal servisno garancijo pri proizvajalcu ne glede na to kje je avto kupljen (tudi Američani in tretji svet).

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
EU garancija ja, ampak se komu zdi, da ima vecina ljudi cas se tozarit z uvozniki oz. servisi, jim groziti z inspekcijo etc.? Pomoje da ne, ker ce bi bilo vse tako preprosto grem takoj po nov avto v Nemcijo, privarcujem jurcka, dva tri, garancijo pa (ce je potrebno) uveljavljam kar doma. Prelahko in prelepo da bi bilo res.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Za tisto kar si mene spraseval,ti lahko potrdim da drži, nisem na pamet govoril .

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
EU garancija ja, ampak se komu zdi, da ima vecina ljudi cas se tozarit z uvozniki oz. servisi, jim groziti z inspekcijo etc.? Pomoje da ne, ker ce bi bilo vse tako preprosto grem takoj po nov avto v Nemcijo, privarcujem jurcka, dva tri, garancijo pa (ce je potrebno) uveljavljam kar doma. Prelahko in prelepo da bi bilo res.

Tole skor mora držati! eu garancija je eu garancija. Ne glede kje je kupljeno!

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Zanimajo me prakticne izkusnje. To da ti nekdo trdi, da garancija je potem te pa hebejo na vsakem koraku mi nic ne pomaga. Drugic pa, probajte uveljavljat EU garancijo za mobitel. Skratka, kako bi moralo biti mi je jasno, kako pa dejansko je je pa verjetno druga zgodba.

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
bom drugače povedal - Montijeva zakonodaja na področju avtomobilov - sprostitev trga in enaki servisni pogoji ne glede na to kje v EU je bil avto kupljen.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Lahko ti odgovorim za Laptop Siemens-Fujitsu.

Kupljen v DE, na servisu pri nas (okvara bagatela-precvikan kabel, sa strelo bmo pa še vidl.

Garancija velja (coll&collect), majo enotno bazo za celo europo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Kakšne resne znamke in resni servisi verjetno nič ne jebejo, ker itak fajn zaslužijo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Znanec ravnokar jamra, ker prenosnika HP (kupljenega v Avstriji) baje niso hoteli vzeti na servis pri nas in ga bo moral peljati nazaj gor. Spomnim se tudi, da je kolegica - enako s HP prenosnikom - dve leti nazaj sla nazaj v Avstrijo zaradi servisa. Zdi se mi, da so kot problem omenjali dejstvo, da se pri nas omenjeni model (en Pavillion) ne prodaja in da ga torej tudi ne servisirajo. .. Izgovor je sicer smesen, ker dele tako ali tako dobijo iz Velike Britanije, vijaki so pa povsod enaki.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Verjetno ce nekaj pri nas ne prodajajo, tudi šolanj za to mehaniki ne opravljajo, vsaj pooblaščeni ne.

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Če kdo pozna primer, ko nekomu v Sloveniji niso uveljavili servisne garancije za vozilo v garancijskem roku, ki je bilo kupljeno v tujini, mu prosim sporočite naše kontakte - Kreativni najemi d.o.o., Blatnica 14, 1236 Trzin, www.kreativni-najemi.si, in uredili mu bomo pravno pomoč.

Potrebno pa je ločiti med nepriznavanjem servisne garancije, ker nekaj ni priznano kot napaka proizvajalca in med nepriznavanjem servisne garancije, ker je bilo vozilo kupljeno v tujini.

kako je z računalniki, mikserji, tobogani, ipd pa res ne vem.

LpZ

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ni čisto tako kot si misliš. Pooblaščen servis vzame npr. tvojega Pavilijona v popravilo in želi naročiti dele preko servisnega kanala, kjer pa dobi naslednje sporočilo:
-linija modelov se ne prodaja na vašem trgu in zato vam ne bomo dostavili rezervnih delov
-pošlje zahtevek za plačilo ur (dela) na HP Slovenija, kjer dobi isto sporočilo

Oboji pa samo izpolnjujejo navodila HPja. In to je čisto legalno. Za business serijo (modra linija) pa ni problema.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Sicer malo mimo tematike, ampak vseeno. Kako na vas vpliva zmešnjava glede Avto Moto Černe? Če ni skrivnost seveda.

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Iz osebnih izkušenj lahko potrdim da pri (tolikokrat popljuvanem) Renaultu ni bilo nobenih težav z uveljavljanjem garancije za avto ki je bil delan za Avstrijo nato pa preko internetnega prodajalca kupljen v Nemčiji. Na servisu v SLO so brez kakršnekoli razprave zamenjali neke malenkosti za katere so dobili noto od proizvajalca + so zamenjali luč ker se je pokvarila avtomatika za nastavljanje višine.

Glede marž pa lahko samo rečem da prodajni prostori in prodajalci, financiranje,...ogromno stanejo. Teh stroškov se ne da pokrivati s 4% maržo - oz. bi moral biti promet zelo velik. Na nek način je "krivično" da pri lokalnem trgovcu avto gledaš, se voziš s testnim, nabereš prospekte,... potem pa kupiš drugje. Skoraj bi bilo bolj logično da bi proizvajalci avtov prodajnemu salonu plačevali za "stroške razstavljanja avtomobilov".
Ni pa to problem kupcev - kupiš pač kjer je bolj ugodno. Tako počnem tudi jaz.

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Predvsem je veliko pojasnjevanja vidnim in nevidnim napadalcem.

Slovensko "raziskovalno novinarstvo" kamor spadajo avto rubrika na Financah in deketivi Svet-a ki snemajo zaprta vrata in cigaretne ogorke, dela bolj zmedo kot kaj drugega, obenem pa o finančnem leasingu in dajanju avtomobilov vnajem poročajo kot o kriminalni dejavnosti.

Tudi mi smo se v enem delu opekli pri Avto Moto Černe, vendar naše stranke tega ne občutijo, ker smo mi nastavili hrbet zanje, in verjemi na besdo da hrbet zelo skeli.

Problem je pri leasingih, zavarovanjih in serviserjih. Zavarovalnice in serviserji so na naši strani ker jim plačujemo 1/1 oz. takojšnje plačilo, tako da jih ne sme biti strah črnega scenarija niti v podtonu, z leasingi pa je drugače -ti se pa sedaj bojijo tudi lastne sence.

Upam da bo bolje.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Ta naš super dober prodajalec (turbo podjetnik) si dela prav na vsakem forumu reklamo.
hysterical-1.gif

Prav smešno že vse skupaj.
hysterical-1.gif

PS: ker delaš iz ene pisarne in ker včasih ne ponujaš ravno istega produkta, ti na kos avtomobila ostane več čistega kot uradnemu prodajalcu.