kraja zunanje enote klimatske naprave

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Ceneje ko je, manj je zavarovano. Prezavarovan si lahko, a to hitro uredisz

Btw
Nekdo je rekel pritrjenih na hiso. A je enota pritrjena na hiso? Kaj pa TC?

Si me prehitel s tem vprašanjem... TČ je v bistvu tudi "pritrjena" na hišo. S kablom in cevmi
evil.gif
ni pa privijačena direktno.
Jaz imam celotno verigo dravskih hidroelektrarn pritrjenih na bajto, da ne omenjam vseh daljnovodov. Ko jim romuni spizdijo kable, gre prek moje police, nekaj pa prek sosedove.

igi

Guru
13. okt 2007
5.643
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Ceneje ko je, manj je zavarovano. Prezavarovan si lahko, a to hitro uredisz

Btw
Nekdo je rekel pritrjenih na hiso. A je enota pritrjena na hiso? Kaj pa TC?

Si me prehitel s tem vprašanjem... TČ je v bistvu tudi "pritrjena" na hišo. S kablom in cevmi
evil.gif
ni pa privijačena direktno.
Jaz imam celotno verigo dravskih hidroelektrarn pritrjenih na bajto, da ne omenjam vseh daljnovodov. Ko jim romuni spizdijo kable, gre prek moje police, nekaj pa prek sosedove.

dobr zdej ti tu mal podje.bavaš

Ampak če nebi bilo te teme bi bil PREPRIČAN, da bom v primeru kraje zunanje enote toplotne črpalke le to dobil povrnjeno. Ampak očitno ni tako enostavno. In dosti strank ima zunanjo enoto klime postavljeno na balkon. NI privijačena na steno, ampak je postavljena na tla. In če prav razumem pogoje, si lahko polico nekam zatlačiš, če ti odnesejo enoto. Čeprav zunanja in notranja enota predstavljajo celoto.

Kako je potem z dvoriščnimi vrati? na hišo niso pritrjena. Če bodo "mojstri" zbirali aluminij, jih bodo nesli.

Jap hudič je v detajlih.
Imam avto, kjer sem dobil določeno dodatno opremo zraven in ni bila posebej specificirana na računu. Pri zavarovanju se ni nihče ubadal s tem ali imam 16" ali 17" colska platišča. Še sam nisem vedel, da so v osnovni opremi 16" jaz pa sem dobil 17" kot dodatek. No pri škodi, ki jo krije kasko so hitro poštudirali da nimam zavarovanih 17" platišč in da pač smola. Sem doplačal razliko iz svojega žepa. Tisti trenutek bi agenta nekam obesil.... Ampak imam prav... vse piše v pogojih...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ti pogoji so navadno takšni, da nimaš zavarovanega ravno tistega, kar je poškodovano ali ukradeno.
smirk-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Ja, ker zastopnik reče, da je vse zavarovano. Ne pove pa, proti katerim nevarnostim.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Igi
Vrata niso zavarovana. Ograja, motor itd. Izkljucno deli hise IN morebitni loceni objekti na istem dvoriscu. Garaza recimo.

Prjatu je zavaroval tendo. V pogojih je tenda montazni ekemente za zascito pred soncem. Tendo mu unicijo in zavarovalnuca ne placa. Ker je objekt bil v kleti in potem tenda ni tenda. So jo orogkasilu kot reklamni nadstresek.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ja, ker zastopnik reče, da je vse zavarovano. Ne pove pa, proti katerim nevarnostim.

Kajpa, zavaruješ recimo proti poplavi. Ko ti imetje zalije voda, se pa izkaže, da pozna zavarovalnica kakih pet vrst poplav in tvoja seveda ne paše med zavarovane.
cool-1.gif

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Ja, tudi zavarovanje proti vsem sortim se lahko sklene.

Vprašanje je samo, če je zunanji del klimatske naprave zavarovana stvar.

LP