Poglej tudi na njuškalo.Lahko kvečjemu spremljaš na Bolhi, če se kje pojavi. Ampak zna bit, da je bil že zmenjen posel.
Okoliski policisti so pred leti ustavili osebo in skozi zadnje okno slucajno zagledali papirje z opisom vsega... Kje so novogradnje, kdaj hodi lastnik tam, kdaj se ustavljajo avti, kdaj ni nikogar..
Tak da. Vecja verjetnost je, da je kdo od poznanih imel prste vmes, ni pa tako enostavno.
Verjetno ima to vse kakšne serijske številke, da se to da kasneje poiskati, če se ni odpeljalo kam na jug. Čim več reklame po "netu", se kdo mogoče kje zaplete.Nekdo je točno vedel, kaj ga čaka v garaži.
Znancu so vlomili v objekt in mu ukradli vse za talno (še ni imel zmontirano), tudi verjetno prišli s kombijem ali tovornjačkom, za večstanovanjski objekt. Zavarovalnica ni hotla nič slišat, tako da še enkrat v nabavo in požret. Tako je bilo pri njemu.
Ne spoznam se, ampak ali je za tatu nek problem zmontirano toplotno odstraniti in jo odpeljati? Mogoče je edino drugače za zavarovalnico v drobnem tisku.
OT je imel samo eno TČ v zaklenjenem prostoru. Torej ni "posloval" kot skladišče, temveč je imel to zase.
Verjamem pa, da je to že tak znesek, da se zna zavarovalnica upreti izplačilu. Zasebno doslej nisem imel težav, ker so bile škode majhne, nekaj 100 € in je bila kaka fotka, preprosto opisan dogodek in še kak račun dovolj. Ko pa smo imeli na firmi nekaj 10.000 € škode, pa se je vleklo 10 let po naših sodiščih, preden so izpljunili denar.
Nekdo v temi je že napisal, da je včasih treba vedeti, kako škodo opisati, kaj mora biti na morebitnem policijskem zapisniku. Ne vem, če gre za urbano legendo, ali je pri poplavi in kritju "prve škode" res treba preskočiti opombo, da je bila na tleh preproga in napisati parket. Včasih so "znalci" trdili, da zavarovalnica prizna preprogo, ker je to prva obloga, ki jo je voda uničila. Upam, da so bili "znalci" in ne znalci.
Ti ne pomaga veliko, parkira s hijabom na pločniku in čez ograjo naloži s hijabom. Niti ne stopi na gradbišče..
Ko so dobili toplotno, sem šele dobil račun tudi z vgradnjo, kjer so mi tako zasolili ceno, da sem se odločil tam vzeti samo toplotno - brez montaže. Sem jo pa šel prevzeti sam, tako da njih tukaj ni bilo.
Da se vam malo javim:
Najprej, hiša je že vseljena skoraj 2 leti in sem se sedaj odločil vgraditi toplotno črpalko. Problem je bil, da sem tudi jaz hotel da mi vse naredi 1 firma. Poslal sem povpraševanje za cene nekaj firmam, in dobil najugodnejšo ponudbo in jo sprejel. Ko so dobili toplotno, sem šele dobil račun tudi z vgradnjo, kjer so mi tako zasolili ceno, da sem se odločil tam vzeti samo toplotno - brez montaže. Sem jo pa šel prevzeti sam, tako da njih tukaj ni bilo.
Sam imam poleg ostalega, na polici navedeno tudi zavarovanje premičnin v vrednosti 75.000eur, tako da kakor sem zastopil cenilca gre toplotna v tem primeru pod premičnine.
Na ogledu je bil tudi že cenilec, ki je bil zaenkrat prijazen. Predložil sem mu račun toplotne črpalke in jo je navedel poleg ostalega na cenitveni list. Sedaj čakamo policijski zapisnik in tako naprej. Upam da se zadeva odvije dobro. Se javim.