Kraja papirja iz zabojnikov

erikson

Guru
25. avg 2007
22.777
6.553
113
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Potemtakem se lahko tudi jaz priklopim na skupno elektriko v večstanovanjski hiši in npr. v kleti gojim konopljo z zastonj energijo.
Elektrika ni odpadek. Boljši primer bi bila uporaba prečiščene odpadne vode za zalivanje trave. Ali pa uporaba odpadne vode iz pralnega stroja za splakovanje WC-ja.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Ja primer ni bil najboljši, ampak posledično kraja papirja vpliva na višjo ceno odvoza odpadkova, saj Snaga to prodaja mar ne.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Aja pa komentarji spodaj sploh zmagajo - Prekmurci so zakon!
cheer.gif

Naj plačajo pol cene kak mafnejo pa mo sami vozili k njim, ka za kakše špricer dobimo. Včasi smo deca po boutaj pa v stari tiskarni ( na Kocljevi) paper na triciklin ( novejši omladinci itak nevejo ka je to) naložili, pelali na Dinos pa nekši drobiž skaserali pa smo s ten nej nikše države osiromašili. Zdaj se pa starajo, če se je še nešče drügi znajšo. Če pa ščeš ka bi ti paper ekstra odvažali, bi pa to še radi kasirali, se pravi dvojni zaslužek. Dvoličneži, če što mene pita.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Pred leti ni bilo smetnjakov pa je bil odvoz cenejši. Če se smatra praznjenje smetnjakov za papir za krajo, zakaj se potem tudi klošarjenje iz običajnih smetnjakov in recimo iz kupov za masovni odvoz ne smatra za krajo?
Kaj ko dam odpadni papir v smetnjak rata njihova last in kr na enkrat full vreden? Če je tok vredn da nočjo da ga kradejo je prov da mam še jaz kej od tega, npr. da mi znižajo ceno za odvoz nekoristnih odpadkov ali pa to naredijo zastonj.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Pred leti je bila tudi kava 100SIT, Snaga plačuje Sintalu ali komerkoli že varovanje, ki sigurno ni poceni (in to na koncu plačami mi), me zanima če sploh koga ujamejo Sintalovci.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.777
6.553
113
Vse pogostejše tatvine odpadnega papirja, zagrožena kazen tudi do 500 evrov

V Snagi že dalj časa beležijo porast tatvin odpadnega papirja iz zabojnikov, ki jih občani uporabljajo za ločeno zbiranje odpadkov. Ocenjujejo, da gre za organizirano dejavnost, zato občane še naprej prosijo, da ob sumu takšnih dejanj pokličejo na telefonsko številko Snage 014779666.

V Snagi škodo, ki nastaja zaradi vlomov v zabojnike in nerealizirane prodaje, ocenjujejo na 100.000 evrov letno.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
No pri nas si ne mažejo rok po kontejnerjih, da bi zbrali papir.
Pri nas ga poberejo še toplega iz tistih stojal, kjer je časopis zložen.
In ni šans, da ga prehitiš - cigo čaka za vogalom in ko je šofer v kombiju - hop, cel kup iz stojala v drug kombi.
Glede na število stojal v mestu - ne gre jim slabo.

V nedeljo ni časopisa, zato lahko komot zjutraj malo potegnejo.

LP

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Vse kar je v zabojnikih je last podjetja ki jih je dalo v uporabo in tudi z njimi upravlja, tako nekako je bil odgovor na enem izmed lokalnih radiov na vprašanje občana v naši regiji, torej je kraja papirja iz zabojnikov kaznivo dejanje odtujitve v tem primeru papirja, to se dogaja tudi pri nas in to v noči ko odvažajo papir, so zelo dobro podučeni o tem kdaj je odvoz.
No ja, če torej v zabojnike zmečem gradbeni material, odpadne gume, stara zdravila, izrabljene baterije, ostanke škropiv, azbestno kritino... ti odpadki postane last lastnika zabojnika?
confused-1.gif

Četudi me oglobijo, da sem v zabojnike zmetal stvari, za katere niso namenjeni je to še vseeno nekajkrat ceneje (če me sploh dobijo
cool-1.gif

Sicer pa, ko sem odpadke odvrgel jih ne smem več vzeti nazaj, saj niso več moji. Čeprav sem bil v zmoti in sem napako hotel takoj odpraviti (pobrati odpadke ven in jih odpeljati na odlagališče) tega nisem smel storiti, saj nisem več bil lastnik odpadkov. Me torej zaradi zmote in dejansko tujih odpadkov sploh lahko oglobijo?
uf-1.gif

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Mi je zanimivo edino to, da je ta papir last snage. Podarim jim odpadni papir, pa še plačam odvoz?

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Preprosto: pokliči v uredništvo oddaje svet, povej zgodbo in termin, pričakali jih bodo za vogalom jih med dejanjem vprašali s prižgano kamero zakaj to počnejo
evil.gif

Lp.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Haha pa zraven rekl v nadaljevanju šokantna zgodba, kako sredi ljubljane zločinci meni nič, tebi nič sredi belega dneva kradejo papir iz zabojnikov, kamor ga mi in vi pridno odlagamo,... Ja to je mogoče samo pri nas.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Heh...Surovina plača za tono papirja od 30€ fizičnim do 110€ OŠ akcijam...se splača

Šolam 125€. Je bila ravno akcija pri nas. Se pa zbere v enem dnevu, ker drugače gre z okvirji.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, men to tud zdi kraja. sicer ni tok važno, kdo krade, ampak ker se jasno ve kdo krade, in ker se jasno ve, kako dela zakon s takimi, ti pač to malo dvigne prtisik. Pač še ena piz.darija, k bi navaden državljan odgovarjal zanjo, njim pa nikoli ne bo treba.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Ja samo pol nej hodijo od vrat do vrat zbirat. Torej snaga ima zaradi tega škodo, najeto ima (drago) varnostno službo, kje misliš da snaga dobi denar za vse to?

Kakšno škodo ima snaga? Nima nič škode, kvečemu manj dobička (ki ga v končni fazi sploh naj nebi bilo). Smeti so postale posel.

Ti plačaš, da odpeljejo smeti, če ni smeti je manj za odpeljat ergo prišpara se, če ne drugega na bencinu.

Škodo delajo edino recimo s poškodovanjem kontejnerjev.

Kje piše, da ne smeš jemati ven iz kontejnerjev?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Na nalepki na kontejnerju za papir npr. in da je to kaznivo in bla bla bla. Ja ampak manj dobička se pretoči v višjo ceno pobiranja smeti.