Spet debate kolk komu denarja. Matr... smo Slovenci nevoščljivi , faušni, nokol nobenmu dosti nečesa... itd.
Vsi sami strokovnjaki... vsi osebno poznate razne športnike in vsi so za vas bogovi, če le spregovori z vami dve besedi. Le če ga osebno poznaš. Dejstvo je: Da je Primož Kozmus sportnik od glave do pete. Šampijon. Redki so verjeli, da se lahko vrne (no, en kup jih bo reklo, "jaz sem vedel"), po prekinitvi karijere. In se je. To dokazuje marsikaj. Naredil je pa v tem času nekaj neumnosti. Prekinil kariero, se kregal in izpostavljal za pokojnino, itd. Zaradi prekinitve je ostal tudi brez trenerja, ki ga je postavil na vrh Olimpa.
Pa pustmo zdaj njega.
Vsem je jasno (kolko tolko) da vrhunski šport zahteva marsikaj. In eni športi so pač plačani tolko kot so in če je met kladiva na tem nivoju, potem pač je. Če bi treniral košarko in bil v NBA pa ne bi penzije zahteval?!?!. Al pač. Zaposlitev v policiji ali vojski nanese mesečni dohodek. Kot nekomu, ki res tam dela in s tem denarjem živi. Rezultat prinese pa nagrado. Rezultat prinese sponzorje, rezultat prinese marsikej .... €€€€ in če nekdo ne more v nekaj letih na vrhuncu si ustvarit neko zalednje... neko delo, ki se začne po končani vrhunski karieri, je en velik nesposobnež. To, da nekoga plačuje država ko trenira, potem pa ko naredi rezultat... hoče celo življenje da ga za to plačuje država, je velika neumnost. In kolko vrhunskih športinov bi imeli mi zdaj na plačilni listi???
Nekdo je omenil "fuzbalerje" . Ja... enkrat na EP in SP.... se že štadijon gradi.... pa pol firm zram propade...
Spoštujem vsakega vrhunskega športnika, ki mesece in mesece se pripravljajo, tekmujejo, žrtvujejo, itd. Ampak, saj to verjetno radi počnejo... drugače ne bi trenirali nekaj, kaj jim ni všeč. Nagrada pa mora biti. Ne pa doživljenska.
(zdaj pa pljuvajte kolk hočte. )