Kozmus se vraca

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce niste prebrali intervjuja z njim (mislim da ponedeljek 26. 10. 2010 v Delovem Sportu - motim se kvecjemu za en dan): vmes je omenil, da bodo zdaj ekspresno prisli na prejsnji nivo, ampak bodo spremenili metodo treninga - "njegovi ze vejo kako".

Ce si sportnik na takem nivoju, moras biti se dodatno pazljiv, da ne streljas v javnosti bedarij iz katerih bi kdo pomislil na doping. Jaz ne vem na kaj pomislite ostali, ampak to je meni prvo padlo na pamet, ko sem prebral tisti odgovor. Tudi sam sem ugibal, ce ni bil umik ravno zaradi tega, da bi se izognil kaksnemu testu (ce si "prenehal s kariero" te menda ne testirajo vec, za razliko od "aktivnih" ?). Skoda, a vendarle je treba priznati, da je presegal vso konkurenco na prakticno vsaki tekmi za 2 metra, torej ali je bil res neznansko dober (zakaj potem tega ne bi izkoristil ? po olimpijski sezoni bi na vseh mitingih kasiral kot na blagajni od Avatarja) ali pa je bil tako neznansko dober zaradi dodatkov, ki niso dovoljeni.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
sej desjtvo je da tudi tisti ki so bili krajši za 2 metra so bili na dopingu.ni nehal da bi se izgonil testu ker določeni fantje uporabljajo zadeve ki so korak pred testom.dejstvo je da je postal foter.če hočeš imeti zdravega otroka moraš nekaj časa predno skočiš na babo prenehat z terapijo

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Učinki rastnega hormona

Na splošno lahko učinke rastnega hormona razdelimo na direktne in indirektne.

Direktni učinki so rezultat neposredne vezave rastnega hormona na receptorje v tarčnih tkivih oz. celicah. Direktni učinek rastnega hormona je npr. spodbujanje sproščanja maščobnih kislin iz maščobnih celic.

Indirektni učinki rastnega hormona so posledica delovanja t.i. inzulinu podobnega rastnega dejavnika 1 (IGF-1), hormona, ki ima na tkiva podoben učinek kot inzulin. Večina IGF-1 nastaja v jetrih, nekaj pa tudi v drugih organih oz. tkivih (npr. mišicah in ledvicah). Večina učinkov na razvoj, rast in regeneracijo tkiv je posledica delovanja IGF-1.

Osnovni neposredni in posredni učinki rastnega hormona so:

* povečanje prenosa aminokislin v celice in izgradnje novih beljakovin ter zmanjšanje porabe beljakovin,
* povečanje sproščanja maščobnih kislin iz maščobnih celic in porabe teh maščobnih kislin za energijo,
* zmanjšanje porabe glukoze, proizvodnje glikogena in posledično dvig krvnega sladkorja,
* povečanje proizvodnje vezivnega tkiva,
* spodbujanje rasti hrustanca,
* zadrževanje dušika, natrija, kalija, kalcija in fosforja.

torej rasni hormon je hudo pomemben tudi za vzdržljivost in hitrejšo regenracijo.... predvsem je prisoten v kolesarstvu...

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
No ko si kopiral si lepo napisal, da je bistvo da se hitreje obnavljajo mišice oz celice v mišicah (torej posledično rast mišične mase), kar pa pri teku na smučeh ni dobro (prevelika mišična masa)

Druga stvar - hitrejše kurjenje maščobe. Ko imaš pulz na 190 večino časa ne rabiš dodatnega, se maščoba lepo kuri

in še vse ostalo...

Torej največ kar se uporablja pri vzdržljivostnih športih (kolesarstvo, tek, tek na smučeh ...) je EPO

So pa seveda možne kakšne terapije, kjer dodajo še kaj drugega ....

Je pa žalostno, da je v današnjem "športu" najboljši tisti, ki ima največ € da dobi najboljša in najnaprednejša "zdravila"
Ampak to je že druga tema.

Iz AS je dobro it vsaj pol leta preden se skoči na babo
smile-1.gif

Ima pa velika večina BB tekmovalcev punčke.
Je Kozmus res postal očka? Se ve katerega spola je otrok?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ok, vrnil se je, upajmo da še kaj doseže, glede dopinga pa sem prepričan, da ga je jemal, kakor vsi vrhunski športniki.

Imel je pač dobre zdravnike, da ga niso dobili...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Mogoče pa tudi moja hipoteza drži
smile-1.gif

Imam dva kolega, ki imata oba po dva otroka, tocneje vsak po dve hcerki. Oba imata tudi prav soliden vampek in sta popolno nasprotje kaksnega steroidkota, tako da ne vem ce tvoja hipoteza drzi ...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
najprej..... obstaja več vrst rasnih hormonov...

druga stvar, ki je najpomembnejša pri vzdržjivih športih je spodbujanje sproščanja maščobnih kislin iz maščobnih celic
in ne bluzi, za samo rast mišične mase pa morš dodajat še aminokisline, beljakovine... Sam rastni hormon ne vpliva tako na povečanje mišične mase... ampak ti verjetno mešaš ta hormon z anaboličnim steroidom..

seveda vsak šport je specifika, pri bolj eksplozivnih športih pač uporabljajo bolj anabolične steroide, ki pa dejansko povečujejo mišično maso + še kup pripravkov...... efedrin...

največkrat pa uporabljajo dostopnega klenbuterol...

na hitro..

Nazadnje urejeno:

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Ja sej nisem rekel da je to 100%

Rekel sem da ima velika večina BB tekmovalcev hčerke

Vsi pa vemo da v profi BB je doping "normalen"

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Nič ne mešam. Mi je kar dobro poznano tole vse skupaj.

Efedra je itak za zdravljanje astme oz. "odpre" dihalne poti, Clen pa ni preveč fajn k maš srčni utripa povišan.
In s clenom na tekmi boš samo slabo naredil, ker bo telo preveč zmatrano ...

Ko se že tko spoznaš. Kaj pa je razilka med aminokislino in beljakovino?

Tko na hitro ...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
vpraš Alberto Contadorja...

verjetno ga je jemal zato, da bi bil slabši, bolj zmatran?
Drugače se ga ne jemle pred tekmo, ampak pri treningih.........., ker se tko spoznaš...

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Kozmosu je zmanjkalo denraja oz. je bil za sponzorje nezanimiv in je hitro ugotovil da raje še malo potrenira in si v dveh letih spet malo denarja nabere, ker kao se bodo sponzorji zdaj lepli na njega

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Po moje je tudi njegov prihod nazaj povezan z denarjem, dečko je verjetno me kake plane ki so pa šli po gobe in je blo treba prit nazaj še kaki denar zaslužit

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:

Me zanima kaj je mu je Pahor obljubil.

Evo točno to, kar sem rekel:

Vir rtvslo:
"Kozmusu pomoč 100.00 evrov
Predsednik vlade je še povedal, da je Primožu Kozmusu, ki ga je prosil za pomoč ob povratku v tekmovalno areno, prek štirih pokroviteljev zagotovil 100.000 evrov."

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pise "preko sponzorjev", torej ne gre direktno iz proracuna. Da bi sploh za karkoli takega sel denar direktno iz proracuna, je popolna bedarija, tudi tisti dober milijon je dober milijon prevec. Organizator ni drzava, ko pa bo, bo pa tudi pokrila stroske. Denar naj raje dajo za gradnjo dvoran v okviru tovrstnih projektov, ne pa za kotizacije ...