Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je dodala, da bodo do solidarnostnega dodatka upravičeni vsi tisti, ki imajo pokojnino nižjo od 700 evrov. Dodatek bo v enem znesku izplačan 15. aprila, višina pa bo odvisna od višine posameznikovega dohodka. Za upokojence, ki prejemajo pokojnino do 500 evrov, bo 300 evrov, tisti, ki prejemajo od 500 do 600 evrov pokojnine, bodo prejeli 230 evrov, tisti, ki imajo pokojnino od 600 do 700 evrov, pa 130 evrov. Pri pripravi ukrepa so sodelovali z različnimi nevladnimi organizacijami in ga uskladili z ZDUS-om, je še poudarila Pivčeva.
Vir: Vlada RS
Višina pokojnine Število upokojencev Izplačilo Skupaj do 500 104.714 300 31.414.200 501-600 108.491 230 24.952.930 601-700 78.891 130 10.255.830 skupaj 292.096 66.622.960
cath pride pol, ko bo vsega konec. Jaz bi se z veseljem odpovedala vsemu temu, če bi potem bila tudi izvzeta "plačila računa" za vse tole. Tako bi bila pa ena od petih in doletelo me bo ravno tako vse. Kaki ddv spet gor, pa interventni začasni prispevki gor, pa kaj te jaz vem. tole ni zastonj, to mora biti vsem jasno... Sej država nima magic žaklja, ko se lahko ven jemlje, not pa iz nič nastaja.
Imaš informacije, da je to zadnji teden? Jaz imam informacije, da bomo čez vikend zvedel za nove še strožje ukrepe.za naslednjih 14dni.hja, 2mrd od eu - a to je posojilo ali nepovratna sredstva?
ja, ce bo kmalu konec tega cakanja se tud jest odpovem poracunu... sej za s.p. je vseeno, al zdele 14 dni nic ne dela al gre pa na dopust za 14 dni. govorim seveda za samozaposlene...
vedno se spomnem na ameriski pregovor
"There is so such thing as free lunch."
Imaš informacije, da je to zadnji teden? Jaz imam informacije, da bomo čez vikend zvedel za nove še strožje ukrepe.za naslednjih 14dni.
cath pride pol, ko bo vsega konec. Jaz bi se z veseljem odpovedala vsemu temu, če bi potem bila tudi izvzeta "plačila računa" za vse tole. Tako bi bila pa ena od petih in doletelo me bo ravno tako vse. Kaki ddv spet gor, pa interventni začasni prispevki gor, pa kaj te jaz vem. tole ni zastonj, to mora biti vsem jasno... Sej država nima magic žaklja, ko se lahko ven jemlje, not pa iz nič nastaja.
Kako to mislis vsi pocrkali? To je dejstvo. Noben se ni dočakal tisoč let na zemlji.Na žalost večina ljudi tega ne razume. Vse bomo vrnili + črnogorske kamate bodo zraven.
Mora pa sedaj država pomagat, drugače bomo vsi pocrkali
Če bi folk ne zapravljal preko svojih možnosti in imel rezervo za preživetje skrajne sile, bi bilo tudi lažje.Če bi država "stisnila" banke, da morajo dati moratorije na kredite.
Dejstvo je, da eni so revni in komaj pridejo skozi mesec. Če jih zdravje j... so sploh v krizi.Če bi folk ne zapravljal preko svojih možnosti in imel rezervo za preživetje skrajne sile, bi bilo tudi lažje.
Potem mi pa taki z avti 4x dražjimi od mojega jamrajo, kako je pa sedaj sranje, ker BODO IMELI samo 50% plače. Pa da je totalno nepošteno, če bodo morali mladiči potegnit šolsko leto, ker SE JIM BODO PODRLI PLANI ZA DOPUST.
In seveda ste taki sedaj najbolj glasni o pomoči države. Ko pa je bilo vse v redu, so bile pa glavne zadeve, koliko država pobere in kako jo prinesti naokoli (aka avto na lizing, itd.). In če se prav spomnim si ti tudi veselo razlagal, kako zastonj cuzaš elektriko na nekem parkirišču za svoj avto. Direkt pašeš v to.
Poščijem se na jokanje takih.