Korejci dohiteli evropske avte?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
naj uganem.... iz 5 let stare lantre si presedel na novega Focusa in opazil občutno razliko?
a misliš da lantra pa ni napredovala?

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
od kje si pa dobil 5 let razlike? krneki na pamet
bonk.gif

Sem primerjal Focusa z lantro karavan in potem tudi z novejšim modelom elantre, pa še vedno ni bila dorasla

Kaj te muči, sem pač testiral focusa in iz filozofije "korejc ma vse pa še cnejš je" preklopil na "švaba rulz". Saj mogoče boš v prihodosti si lahko privoščil kaj več kot korejca, pa boš videl razliko, do takrat pa boš pač tako mislil kot sem jaz do menjave
cool-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
no no....
žalit pa ni potrebno ali?

in slučajno je tako da imam možnost vozit Focusa 2001 letnik in Focusa 2006 letnik.... tako da vem kake so razlike....

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Saj nič ne žalim, pač sem sam tudi moral pojest vse kar sem prej nakladal o korejcih...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
ma meni je pri korejcih najbolj fajn to, da lahko v miru spim, ker vem da mi ga nebojo ukradli pa če pustim odklenjenega
hysterical-1.gif

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
doma je en korejc, japonec suzuki, meca, mazdica, peugeot partner in starejši renault.....
za lepo in spočito vožnjo se najrajši vsedem v tucsona ki se z najboljšo opremo (za slabih 30.000) lahko kosa z marsikaterim avtkom, ki je dražji za 10.000€

za kritizirat je potrebno stvar najprej poznati.....

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
glumis..

sem ti lepo napisal, za tisti "symibo" je avto cenejsi, vecje klase malo vec, manjse malo manj, kolk je to tocno evrov, so pa lani pozimi na tiskovki povedali
smirk-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
glumis..

sem ti lepo napisal, za tisti "symibo" je avto cenejsi, vecje klase malo vec, manjse malo manj, kolk je to tocno evrov, so pa lani pozimi na tiskovki povedali
smirk-1.gif

Ne bit naivn, ukinili so zato, da bodo skupno več denarja od strank potegnili. Zakaj bi ga sicer ukinili?
rolleyes-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
zakaj? ukines ker ga za recimo 1000 € poceniš in postane avto še bolj konkurečen :S pri cenejsih mecah se bojda ni tolk izplačal symbio, pri dragih pa je skoraj nuja
wink-1.gif
pa tudi Simbio so imele posamezne države in ni blo povsod tako.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
partner je pri hiši dober mesec....zaenkrat ni nekih slabih izkušenj, in tudi mi ga uporabljamo kot dostavno vozilo....
imamo dizel 1,6 75KM....za mestne relacije brez uporabe AC je zelo vredu....za vožnjo po ac (ko se dela 200km pa se vzame raje 90KM različico.....
pospeškov ni za pričakovati, navora je pa vedno na zalogi.....notranjost je zelo prostorna, ni občutka utesnjenosti, plastika pač primerna temu cenovnemu razredu....

praktično prihaja iz istega tekočega traka kot berlingo....in tudi cena je popolnoma enaka...mogoče do 200€ razlike....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ti in nova...

Primerjata nemce in korejce... Govorita pa celcajt o tem kak ma en forda drugi pa lantro...

Zakaj sn jaz nekak 105%, da je ford amerikan?

Tu se greta neko evolucijsko debato, pa sta mi forda dala v Hitlerjevo domovino...

Ne mi takih felerov delat, ker se mi je zdaj sendvič zaletel, bi se lahko zadusil...

Pa nasploh bodo švaby fareri užaljeni če bodo mogli forda sprejemat med "svoje"...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kaj je pa naenkrat z fordom narobe, da ga po kvaliteti ne bi moral primerjati z pravim nemcem?
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Hja no, sta EU Ford in USA Ford, z izjemo GT40 me USA Ford sploh ne zanima... V USA je kriza trenutno, EU pa dela dobro, saj jim ni drugega preostalo po krizi v prvi polovici 90ih...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Verjemi, tut Fordi redko zanimajo tatove.... Razen Trensit je bil v UK dokaj zanimiv za pobege s prizorišča
smile-1.gif

Ðanksi pa itak razbijajo šipe in je pomembneje da ničesar ne puščaš na zicih oz. na vidnem...

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik novaa pravi:

ma meni je pri korejcih najbolj fajn to, da lahko v miru spim, ker vem da mi ga nebojo ukradli pa če pustim odklenjenega
hysterical-1.gif

Seveda si moramo priznati,da avtomobile ponavadi ne kradejo neki đankiji,ampak so to ljudje ki vedo kako se stvari streže in s čim se da denar naredit.Tatovi avtomobilov so ponavadi 'pametni'!

Kateri ti bo tvojo gajbo odpeljal??????????
bonk.gif

Vse ima svoj razlog!
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Moramo vedet tudi to,da tisti ki nimamo avtomobila samo za vozit in si na njem še kaj sami 'poštimamo' nebo nobeden od nas trdil da so korejci dobri. Ker ko vidiš kakšne so nekatere njihove rešitve te samo glava boli. Kaj ti pocarji delajo namesto avta.............
13.gif

Tisti pa ki za vsako žarnico peljete avto na servis pa itak nimate pojma zakaj razlika v znamki in cenah!
stupid-1.gif

Res je imate jo,ampak fantje bo treba malo razmislit zakaj tako!?
Naj vam malo pomagam:
7 let plačujete vaše pogoste servise toliko,da bi si sami lahko že pol avta zamenjali. Teh 7 let je nastavljenih tako,da je njim dobro,ne pa zatoi da boste vi zadovoljni kupci!
nahrung002.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
"Dokler sem vozil korejca, je bil to zakon, nisem vedel zakaj bi dal več za podoben avto, potem pa ko sem enkrat prestopil na drug avto, vem zakaj mi paše nemška izdelava... "

Čudno, moj sorodnik je zamenjal astro 1.4 l.95 za focusa 1.6 (prejšnji model) pa pravi da je pričakoval več. V notranjosti pravi, da je bila astra tišja ter da se je lepše peljala (focus ima 14 col gume). V odzivnosti glede moči motorja pa da tudi ni razlike (seveda avto je težji, pa še klimo ma stalno prižgano). Pravi da se v moji elantri 1.6 gls lepše pelje. No, za dinamično vožnjo to sigurno ne velja, ker naj bi bil focus takrat razred zase glede lege na cesti. Notranjost v focusu me tudi ni prepričala. Precej trde črne plastike, avtomatska klima ima tak majhen displej in mi deluje ceneno, nima sredinskega naslona za roko...Edino če ima ta moj sorodnik najslabšo možno opremo interijerja. Ne rečem da je elantrin interijer kakšna lepota toda od "nemškega"focusa sem pričakoval več.
Elantra se bliža četrtemu letu in začuda je notri še vse tako kot prvi dan.