Vir: http://24ur.com/naslovnica/novice/crnakronika/20080310_3119433.php
Ne vem ali sem jaz edini, ki ga ta dogodek spomne na risanko Dexter's Lab in Dee Dee: "Ooooh, what does this button do?"
Citat:
V zraku nad Sevnico se je iz letala Slovenske vojske izstrelil kopilot. Prepeljali so ga v bolnišnico.
Okoli 11. ure je prišlo do nenavadne nesreče v zraku, ki pa se je končala srečno. V letalu pilatus Slovenske vojske, ki je bilo na poti do letališča Cerklje ob Krki, sta bila pilot in kopilot. Ko sta bila nad Sevnico, pa se je kopilot - za zdaj še iz neznanega razloga - izstrelil iz letala. Poškodovanega so prepeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da se ni poškodoval. Pilot je z letalom varno pristal. Policisti so na kraj dogodka prispeli šele okrog 12.30 ure. Preiskava še poteka.
Vest so za 24ur.com že potrdili na minstrstvu za obrambo. Po njihovih prvih podatkih kopilot ni utrpel poškodb. Na kraj dogodka je prišla stalna komisija ministrstva za preiskovanje letalskih nesreč, resnejših incidentov in incidentov vojaških zrakoplovov. V preiskavo dogodka bodo vključili tudi civilne preiskovalne organe s področja letalstva.
Ne vem ali sem jaz edini, ki ga ta dogodek spomne na risanko Dexter's Lab in Dee Dee: "Ooooh, what does this button do?"
Nazadnje urejeno: