Kopalna kad

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Živjo,

delam kopalnico in moram izbrati kopalno kad.
Da ne študiram za nov magisterij bi samo vprašal ali je kaka huda znanost okoli tega ali pač nekaj vzameš, obgradiš in je to to?

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.271
1.906
113
Zdanje čase precej tako kot si napisal....saj kolikor mi je poznano kovinske niso več dovoljene oz. jih ne prodajejo več.

Tako da..potem je igralec samo še denar in tvoje želje..zgolj banja, kombinacija s tušem, masaža, radio,
smile-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Gledam, da lahko nabaviš samo kopalno kad, lahko pa tudi oblogo, kar precej podraži zadevo. Je to za vzet ali je bolje obzidat s siporeksom?

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.271
1.906
113
siporeks ti običjano obzida kar keramičar...drugače pa sam. 5 cm siporeks pa ga namečeš gor, ter čez ploščice...osebno mi boljše zgleda kot pokrov.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Če vzemeš z oblogo moraš potem zraven vzet še podnožje (nogice, na katerih bana stoji), zaradi tega je nekaj višja, kot pa če jo obzidaš... če ti to kaj pomeni...

V vsakem primeru pa če boš jemal kaj ne najbolj navadnega boš čakal skoraj sigurno en mesec (če nimaš sreče pa da bi meli na zalogi)

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Jaz sem pred 14 dnevi narocil v Merkurju banjo Kolpa san LuLu 170, pa je rok dobave 4 tedne. Vzel sem jo brez obloge, ker mi lepse izgleda obzidana, pa se zaradi visine se mi gre, saj jo bom tako spustil cim nizje, kolikor bom lahko.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Obzidava nebi smela biti problem, keramicar ima pa verjetno kar precej dela, da razreze ploscice in jih polozi.

tony

Guru
23. jul 2007
9.677
1.488
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Zdanje čase precej tako kot si napisal....saj kolikor mi je poznano kovinske niso več dovoljene oz. jih ne prodajejo več.

Zanimivo
smile-1.gif

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Eno laično vprašanje...ali se naredi estrih pred vgradnjo bane ali kasneje?

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Citat:
Uporabnik wabb pravi:

Ne vem kako se obicajno dela, jaz pa ga bom naredil pred vgradnjo banje. Tam, kjer bo stala banja, ga sploh ne bom naredil, da bo le ta cim nizje.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik wabb pravi:

lahko se naredi estih pred postavitvijo bane,če pa želiš da je bana nižja pa jo postaviš pred estimom, vse je pa odvisno kako visoko imaš odtočno cev. mi načeloma postavimo bano a estih. obvezno pa moraš na zadnji strani roba v steno zavrtati stenske konzole ki jih dobiš zraven ,zaradi ojačitve zadnjih robov bane,da se ti ne krivijo ko se nasloniš nanjo ni da ti potem ne zateka voda za rob bane
write.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik wabb pravi:

Najboljše je narediti tako, da je dno banje enako visoko, kot tla v kopalnici. Tako je najlažje vsopat in izstopat iz banje. To pa se lahko doseže samo tako, da pod banjo ni estriha.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kaj pa tisti, ki imate obzidano, naredite, če je treba kaj vodovodarskega delat na bani po tem? recimo da se sname odtok, ali pa npr. zlomi tisti del, ki je za dvigovanje zamaška iz odtoka (to se je meni zgodilo, pa imam spredaj pokrov, tako da je bilo popravilo par minut)

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
kaj pa tisti, ki imate obzidano, naredite, če je treba kaj vodovodarskega delat na bani po tem? recimo da se sname odtok, ali pa npr. zlomi tisti del, ki je za dvigovanje zamaška iz odtoka (to se je meni zgodilo, pa imam spredaj pokrov, tako da je bilo popravilo par minut)

za te posege so pa revizijska vrata ki se naredijo iz okvirja na magnet in na njih pride keramika ,ali pa klasična vtara z nerjaveče pločevine z pokrovom vse se potem da narediri skozi njih
zmaga.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Citat:
Uporabnik wabb pravi:

Najboljše je narediti tako, da je dno banje enako visoko, kot tla v kopalnici. Tako je najlažje vsopat in izstopat iz banje. To pa se lahko doseže samo tako, da pod banjo ni estriha.

je to tes izvedljivo samo ne stalno,vse je odvisno od globine bane in odtoka vključno z sifonom.
sprasujem se.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Zanimivo
smile-1.gif

dovoljene so že resimo tuš korita so še koviske potrebna je ozemljitev ban pa sploh več kovinskih ne delajo povem iz mojih izkušenj
zmaga.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Zanimivo
smile-1.gif

čemu elektrika ? kaj pa če se stranka spomni čez čas pa hoče masažno bano ? zato štromarji pustijo raje kabel pripravljen da ni posegov drugod razen pri bani .
17758-icon_confused.gif