...Kontrolna lučka ne ugasne.....

B81

22. jul 2007
37.667
10.948
113
Če pa v Novem Mestu ne najdeš enega dobrega reno mehanika,....
grin1.gif

bander

Pripravnik
7. nov 2009
261
0
16
Pri meni se je tudi zgodilo in sicer tako:

Včeraj se mi je med vožnjo prižgala kontrolna lučka zagonskega segrevanja in motenj v delovanju elektronike ter prisotnost vode v plinskem olju. Takoj za njo se je prižgala lučka za izpušne pline. Vozilo sem ustavil in ugasnil. Ko sem ga spet zagnal, lučka zagonskega segrevanje ni gorela več, lučka izpušnih plinov pa gori še danes.
Kaj bi tu lahko bilo narobe in kaj lahko pričakujem?

FireSnake

Pripravnik
27. avg 2007
49
0
6
Evo, še jaz.

Avto: Clio 1.5 dci 81KM letnik 2005.

Kontrolna lučka za pline se prižge (potem za kratek čas ugasne in nato spet prižge in gori skos), grem na servis, kjer ga priklopijo na računalo.

Napiše: ERG ventil in modul žarilnih svečk.
Avto gre normalno, nič ne cuka lai kaj podobnega.

Grem k avtoelektričarju: menja ERG ventil (najprej očisti pa ni pomagalo) in žarilne svečke. 240€
Zbriše napako.

Se peljem domov, ko se lučka spet prižge. Danes sem zmenjen, da grem k njemu, da ga dama zopet na računalo.

Zakaj se mi zdi, da sem 240€ v luft pognal? Ni problem plačat, če je napaka odpravljena ... ne bi pa metal denar v avto, lučka me bo pa še kar bodla v oči.

Na netu sem zbiral informacije:
- lahko je lambda sonda
- elektromagnetni ventil od turbine
- napaka na vžigalnih tuljavah
- napaka na katalizatorju

Klical pa sem kolega, ki je mehanik. Rekel je, da je bolezen teh avtov to, da je treba spucat in obnovit brizgalne šobe.

Ima kdo kako pametno informacijo, ki bi pomagala rešit moj problem?

Nazadnje urejeno:

FireSnake

Pripravnik
27. avg 2007
49
0
6
Naučil sem se nekaj: dizlači nimajo lambda sonde, plini so OK.

Šel na štajerski avtodom, dečko je v zameno za six pack priklopil na računalo, nekaj naredil in zbrisal napako.

Do zdaj se lučka še ni prižgala, pa sem naredil enih 30km ... prej se je po desetih ze prižgala.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Če ti je samo pobrisal napako, se bo sigurno ponovno prižgala. Se ne prižge vedno točno ob istih km.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Se ti prižge samo oranžna lučka?
Če bi bile šobe zamašene, bi se ti občasno ob pritisku gasa do konca prižgale stop + oranžna + rdeča lučka (ne vem točno katere), vsaj pri meni je bilo tako.
smile-1.gif

FireSnake

Pripravnik
27. avg 2007
49
0
6
Stupo: da, samo oranzna.

Ja, res je ... ampak, moj nima :D

Ne mores verjet, kaj resi six pack piva.

Na Renaultoverm servisu mi je decko naredil prilagoditev in pobrisal napako. Od takrat je ze prevozenih enih 120km in lucka se se ni prizgala - ce ne bi blo OK, bi se ze zdavnaj (prej se je ze po kakih 10 do 15ih km).

Edit: ko sem pa bral po netu, kaj vse je folk menjaval in kake razlicne probleme so meli preden so to postimali me je pa ze posteno strah ratalo. Ampak, zdaj je OK in upam, da bo pri tem tudi ostalo.

Nazadnje urejeno: