Kontaktni Grill - Toaster -Sendvič Maker

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Torej kot v naslovu, iščem ne dober Kontaktni Grill - Toaster -Sendvič Maker, ki bo imel rešetko oziroma "plato" iz masive, litega železa ipd, ter na toastu naredi lepe zapečene črtice in se da lepo nastavljati temperatura. Ne rabim pa tistega, ki iz toasta naredi žepek

pocenski izdelki odpadejo, ker pečejo preveč neenakomerno. Rabim nekaj kvalitetnega, v končni fazi sem pripravljen dat tud 100 pa več EUR...

zdaj slikic iz neta mi ne limat :D zanima me če ima kdo doma dobro mašino in ve iz prve roke, da dobro peče...

Najraje bi imel tistega gorenjevega izpred 20 let kot tukaj na sliki

http://www.podarimo.si/41805-elektricni-rostilj-pekac-oz-toaster-elma-tr-05

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Gorenje ima kar nekaj izbire na to temo, jaz imam pomojem tega (po sliki sodeč).

V splošnem sem zadovoljen, kurim ga parkrat mesečno. Ne peče pa 100% enakomerno, ker se pod snemljivima ploščama skriva zavita grelna spirala. Opaziš, če zadevo nabašeš do roba. Ampak podobno zgodbo boš verjetno doživel pri vseh tovrstnih mašinah. Če malo ugibam bi z daljšo spiralo (cevjo), ki bi pokrivala več površine, dosegel boljši učinek? Kar bi bil lahko faktor pri nakupu, če greš v BB&co gledat zadeve in preveriš, kako je izvedeno gretje.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tudi jaz bi nekaj takega, tako kot opisuješ.

Bi pa brezstopenjsko in nujno obično grill površino, nobenih trikotnikov ipd. Gorenjevi mi niso bli všeč, moram pa v živo jih videt več.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ksz. Sem ze ugotovil ja da je je sprala kriva za to, ker je ponavadi samo ena pentlja noter, zato pa bi imel debelejšo plato da bi bila boljša distribucija toplote...

Sem včeraj gledal v Harvey Normanu, so imeli enega ki je zgledal kr OK masiva pa to, samo je stal 250€, to mi je vseeno malo prevec za sendviče delat :D

Gorenje mi niso vsec ker imajo prevelika rebra in še tista plata je precej lahka..moral bi si ga sposodit pa naredit sendvič.Blazko lahko pa slikas en topli sendvic pa nalimas da vidim kako je zapecen kruhek :D

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Meni se je en teflonast jajček (tudi tanke plate alu) odlično obnesel 10+ let.

Zdaj pa so zgnili vsi kontakti, še v življenje sem ga spravil ene 2x ampak zdaj ne bom več oz. zdaj ne greje s polno močjo dovolj dolgo.

Tam okoli 100€ bi dal, več pa mislim, da mi ne more ponudit en tak grill. To je čist taka kitajska stvar izvedljiva za 15€, ne vem kolk ma smisla dat 250€.
bonk.gif

Kje pa majo velik izbire? Sicer nekatere lohk že na netu izločim.

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Nazadnje urejeno:

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Nesramen si, zdaj sem pa postal lačen.

on: A ima kakšen žar stopenjsko gretje? S tem mislim to, da ponavadi grelci grejejo na polno ali pa sploh ne grejejo. Ko pride do določene temperature se izklopi, ko temp. pade, pa se spet vklopi.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ta ima zvezno brezstopenjsko nastavitev, kot je vidna iz Slickove fotografije - na rdečem gumbu so cifre od 1 do 4 in na koncu še napis "Max", gumb obrneš po želji.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Ok, to mi je jasno, da ima brezstopenjsko nastavitev. Kaj pa delovanje?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ja, se izklopi, ko doseže izbrano stopnjo, in ponovno vklopi, ko temperatura pade (sodeč po prižiganju/ugašanju lučke za delovanje).

origin

Pripravnik
7. nov 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
KSZ ...evo sem nabavo gril http://www.gorenje.si/gospodin...razenj?c=340412

vse lepo in prav, edino kaj me moti je da postane zunanjost enako vroca kot pa notranjost...ce bi to vedo prej ga nebi kupo...
Ma od Gorenja si jaz ne bi vilice kupil, kje sele kaj drugega. Z njihovim hladilnikom imam probleme ze od novega, polega tega sem si ogledoval pralne stroje v trgovini in me je bilo dobesedno strah, da bo ze kar tam kak gumb stran padel, ko sem se ga dotaknil..