Konj pod vlak

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Zanimivo zna biti za lastnika tega konja. Pač v smislu, kaj poreče o odškodnini zavarovalnica.
17758-icon_confused.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Off:

Ravno prejsnji vikend sem sina peljal na prvo voznjo z vlakom. Zakaj hudica so vsi porisani? Od zunaj vsi zgledajo, kot da se bodo ravnokar podrli, znotraj so pa cisto ok moderni vlaki (2 razred).

Ko sem kako leto, dve nazaj odprl temo o grafitih na vlakih, sem izpadel kot človek, ki se ne razume na kulturo.
roza.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
a se samo men smili konj? in nisem vedel da smo na divjem zahodu...kako to da je bil konj spuščen? bemti lastnik

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Grafitarji so imeli, in še kar imajo, podporo minstrstva za kulturo. In to ministrstvo jih celo zalaga s spreji.
jezen.gif

Proti vetru pač ne moreš scat.
crazy1.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
no to seveda ni res ugotovili smo, da je končna hitrost 230 km/h.
nadomestni vlak ki je na relaciji maribor ljubljana celikih 15 minut počasnejši. kar te naravnost ubije saj se namesto 1:47 voziš cele 2 uri. no če ni dodatnih zamud, na katere pa tako ali tako računaš v vsakem primeru.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
V bistvu je bil kriv vlak....
konj je prečkal progo, prišel pa je vlak z LEVE strani in ni upošteval desnega pravila... zdaj so dali vlakovodji policisti pihati, kazen za izsiljevanje prednosti konja in pa še kuponček za zavarovalnico je moral dati
smile-1.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Off:

Ravno prejsnji vikend sem sina peljal na prvo voznjo z vlakom. Zakaj hudica so vsi porisani? Od zunaj vsi zgledajo, kot da se bodo ravnokar podrli, znotraj so pa cisto ok moderni vlaki (2 razred).

Ko sem kako leto, dve nazaj odprl temo o grafitih na vlakih, sem izpadel kot človek, ki se ne razume na kulturo.
roza.gif
grafiti, reklame... večina jih zgleda, kot bi bili to pravi ciganski vlaki, 2 vlaka nista enaka.
so res moderni, po novem imaš v njih tudi avtomat z osvežilnimi napitki. edini problem, je re moraš biti pozimi na njih v kratkih rokavih poleti pa v bundi. zgleda, da se je pri vseh gumb za klimo, gretje nekam zataknil in se tega ne da uravnavati.

ne vem kaj javkate za tega konja? malo se pozanimajte koliko jelenov se na leto povozi, tudi medvedi se znajdejo - dober tek madveje salame... če je bil konj označen in izsledijo lastnika bo v težavah, če nima pomebnih sorodnikov.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
V bistvu je bil kriv vlak....
konj je prečkal progo, prišel pa je vlak z LEVE strani in ni upošteval desnega pravila... zdaj so dali vlakovodji policisti pihati, kazen za izsiljevanje prednosti konja in pa še kuponček za zavarovalnico je moral dati
smile-1.gif

neprilagojena hitrost

jest5

Guru
18. avg 2007
26.148
-8.781
113
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Nove Siemensove električne lokomotive imajo ravno tolikšno končno hitrost, se pravi 200 km/h.
230km/h na našem predpotopnem 3kV omrežju. Zunaj naj bi bile omejene na 250km/h, samo gredo še kar opazno hitreje.
Eno od naših so na testiranju pognali 255km/h, bi šla pa jasno še hitreje, če bi jo bolj matrali

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Siemensova ES 64 U4- ali po naše, serija 541 ima na našem omrežju, ki je DC 3kV, najvišjo dovoljeno hitrost 200 km/h in pika.
Na izmeničnih omrežjih; AC 15kV 16 2/3Hz in AC 25 kV 50Hz ima najvišjo dovoljeno hitrost 230 km/h.

Nikar mešati teoretične in testne hitrosti, katera je celo 357 km/h, z maximalno dovoljeno hitrostjo, za katero je pridobljen €U certifikat. Enako velja za ICS Pendolina. Podatki v Wikipediji so zgolj teoretične sposobnisti vlečnih vozil.

Toliko, kar se hitrosti same lokomotive tiče. Dejstvo pa je, da je maximalna potovalna hitrost vlaka na SŽ omejena izključno na sposobnost proge. In ta je; za ICS 310 Pendolino največ 160 km/h; za Siemens Desiro EMV 312 - 140 km/h; ter za vse ostale motorne ganiture ter vse lokomotive, s Siemensovo dirkaško kobilo vred - 120km/h.
Amen.

Nazadnje urejeno:

warpaint

Pripravnik
6. jul 2011
198
1
18
Nord
Konj je bil lahko označen, pa po videnih posnetkih ne bo kaj haska od tega. Če je imel čip, ga niti pod razno ne bodo našli, če je imel tattoo ali hladni žig pa prav tako močno dvomim, da ga bodo lahko prebrali.
Ponavadi se pa ve, čigav konj se kje pase.

Če bi bil moj, bi bil tiho ko rit
wink-1.gif

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Ne verjamem, da se bo lastnik kar tako izmazal. Na tistem mestu se že dolgo pasejo konji, za katere se ve, čigavi so. Električni pastir, če tisto to sploh je, je postavljen skoraj do profila proge. Zagotovo se je moralo videti, kjer je bila žica ali trak prekinjena, oz. kje je žival zapustila svoj rajon.

Sicer pa, če naši policaji tega ne bodo sposobni ugotoviti, železnici še vedno ostane ameriška CSI.
evil.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.484
9.781
113
EU
Ma dajte no. Pred prehodom bi morali progo tako zrihtati, da vlak ne pelja prehitro
evil.gif

1610365-espac.jpg

Priponke

• 1610365-espac.jpg
    1610365-espac.jpg
    88,6 KB · Ogledi: 81

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
kzs

Sprejanje lepih moderih vlakov bi jz kratkomalo kaznoval s sekanjem rok, gamad ničvredna. Sedel že v [od znotraj kot novem] vagonu ki je bil tako posprejan da je bila noter tema.