Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
ABC ne beleži poti satelitska škatlica bo to beležila. (koordinate)
ABC ne beleži časa satelitska škatlica bo to beležila.
Iz poti in časa se da izračunat hitrost, ABC tega ne zna.
pri ABC uporabnik ni znan pri satelitskem bo znan.
ABC nima softwara, škatlica inma software, ki se bo nalagal in updatal v višje verzije brez tvojega pristanka in vednosti. (podobno kot siol vmesnik v sagemu - so mi ga zamenjali, pa še podražili).
ABC je oddala samo signal o prehodu mimo senzorja, satelitska škatlica lahko pošilja vse svoje podatke ki jih hrani. (pot, čas hitrost, SW.. pač odvisno od softwara, ki bo v škatlici in od kljukice opcije, ki jo bo operater tebi naredil.
Sem se v kakšni točki zmotil?
Si ti sploh imel ABC? Po pisanju sodeč ne.
ABC beleži pot. Vstopna in izstopna postaja ter vse cestnine vmes.
ABC beleži čas. Na vseh prej omenjenih postajah.
Torej se lahko izračuna hitrost potovanja. Povprečna, a se da.
ABC uporabnik je znan tako kot uporabnik na forumu, saj se moraš za pregled svojih ABC podatkov registrirati na spletni strani.
...
Ja, sem imel ABC. Kupil sem ga na cestninski, kjer me ni nihče vprašal za ime/priimek, ob polnjenju in prehodih cestninskih pa tudi ne. če sem komu posodil tudi nisem nikomur javljal. Kot uporanik AC sem bil popolnoma anonimen.
ABC ne beleži poti niti ne šteje kilometrov, , ampak sistem zabeleži le prehod kontrolne točke in na osnovi cene v ceniku med tema dvema točkama odšteje v ceniku določen znesek. Za razliko od satelitskega, ki bo štel kilometre in beležil koordinate.
Ja, ABC zabeleži čas prehoda, lahko tudii izračuna povprečno hitrost med dvema cestninskima, ne pa tudi na posameznem odseku. Kam pa naj pošljejo račun za prehitro vožnjo, če je uporabnik ABC anonimen? vozi s nikjer zabeleženo ničkolikokrat preprodano ali izposojeno kartico. Satelitski pa bo znal zaračunat celo nepravilno parkiranje .-(. in tudi račun poslat lastniku avta.
Kako je pa pri ABC z beleženjem poti tudi izven avtocest? Satelitski bo lahko znal tudi to. Pač odvisno od verzije trenutno naloženega softwara, ki ga ne boš sam nalagal. Hardware ima za to pripravljen.
Pri ABC operater ne ve nič več, kot pa kdaj je določena tablica (lastnik neznan) prešla določeno cestninsko točko.
Pri satelitskem bo operater lahko spremljal pot avta (lahko izračuna hitrost) vsak trenutek in za leta nazaj, koliko se bodo pač hranili podatki in vedel bo kdo je lastnik avta.