Konec vinjet?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Eh...se ne rabimo bat
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Če bo tole v 5 letih, dam za rundo.

Prej kakšnih 10, 15...

ok..mogoče 5 let za tovorna vozila, za osebna pa dvomim.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Ma ni panike, samo sprva sem mislil, da nam že zopet želijo prodat zgodbice o sat. cestninjenju vezanem na sistem Galileo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Hm, saj je možen kompromis.
Na naših avtobanih so še vedno objekti za pobiranje cestnin.

Pustimo vinjete in izkoristimo te utice in se naj vsak sam odloči ali plača vinjeto ali pa plača cestnino na utici.
Tako bo zadovoljna tudi EU
smile-1.gif
Nikogar se ne bo sililo v nakup vinjete, vsak se bo odločil sam kaj hoče.

Sicer pa bi te utice morali podreti, to je ja nekaj neverjetnega kaj se dogaja pri nas.

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
čaki da ultra vstopi v igro pa boš potem videl kako hitro je možno narediti
confused-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Problem teh utic je cena podiranja, mislim da se je govorilo o 120mio €
za 100k € jaz lastnoročno vse podrem
evil.gif
Tu si že naredil izgubo....
Ko boš poravnal vse stroške, deponije, projekte, zapore cest...... boš imel 119mio€ zgube
evil.gif

verjemi 100 000 je premalo, 120.000.000,00 pa veliko preveč, za ta denar jih pa grem še jaz podirat....

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Kar so rekli so rekli....Nasi vrli so nam zagotovili v par letih SAT cestninjenje,pa ja se ne bomo sedaj mi velika drzava pustila komandirati nekim €uropejcem....mi imamo svoje izracune z najdrazjimi vinijetami na svetu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
koga motijo te vinjete?

nobenega normalnega ne. Edino kdo se buni, so prevozniki, ker ni vožnja po naših cesta več "zastonj".

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če sem prav zastopil novico (pa ne na dveh ducatih kur, ampak na tukaj), se bodo poenotili razni sistemi tipa ABC, Telepass, Telepeage, GO-maut in tako dalje. Najprej za tovornjake in avtobuse (v treh letih) in nato ostale (v petih). Nikjer pa ni govora, da bi se ukinile vinjete ali pa plačilo z gotovino ali kreditnimi karticami.

S tem se bo omogočilo, da bomo z eno elektronsko kartico uporabljali naš ABC (torej tovornjaki), italijanski Telepass, pa hrvaški ENC (če bodo šli zraven, recimo da bodo), pa švedsko-danski most-tunel, pa francoske, španske in portugalske elektronske sisteme ter dalje.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
ni mi jasno vsi pizdijo kak so vinjete drage itd. a vedno več folka je na AC
smile-1.gif

furam po AC skos. prej sem pa žida pičo in skakal gor in dol mimo cestninskih. zato da sem prišparal par €

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Poceni ali drage, dejstvo je, da ko bo enkrat elektronski sistem cestninjenja, ne bo nikoli več tako poceni, kot je bilo pri klasični cestnini ali vinjetah. Pri vinjetah protestirajo tisti, ki so do sedaj koristili avtocesto redno, a za to niso plačevali, ker na njihovem odseku ni bilo pobiranja cestnin. Ko so se enkrat na leto zapeljali na morej, so pa pljunili tistih par €€. Sedaj pa morajo hočeš nočeš plačati pavšal za uporabo in to jim ni všeč. Ko pa bo prišlo elektronsko cestninjenje, bo pa vse kar naenkrat še dražje, ker bo obračunan vsak sleherni kilometer, verjetno kak tudi iz vzporedne ceste od avtoceste... Potem bo šele veselje, a bo prepozno...