Konec leasinga in prometno dovoljenje

tin01

Pripravnik
31. okt 2007
419
17
18
Zanima me sledeče :

Za avto sem 5 mesecev pred rokom odplačal leasing. A si moram OBVEZNO narediti novo prometno dovoljenje ?
Potrdilo o mojem lastništvu od avtohiše imam, prav tako zavarovanje za teh 5 mesecev.
Ker za spremembo moram prvo uredit papirje na zavarovalnici, potem pa še na prometnem uradu... Pa se mi ne da.

Tin

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Sem imel isto situacijo pa sem se vozil še 10mesecev z prometnim od debisa. Zrihtaš pri naslednji registraciji pa basta
smile-1.gif

tin01

Pripravnik
31. okt 2007
419
17
18
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Mislim da je treba spremembo lastništva prijaviti v 15 dneh in dati delati novo prometno.

To je že res, samo kdo ti bo težil, če ne bo vedel, da si ti vmes postal lastnik...

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
lastnik vozila je bila leasing hiša, kateri si predčasno odplačal avto. Oni vedo. Vse kar moraš narediti je oditi na tehnične in si vzeti 15 min časa.. tam lahko narediš zavaovanje in novo prometno.

lp

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Bolje da si menjaš prometno.....da ne bo kaka štala brez potrebe.Itak zavarovanje si plačeval ti in ti velja še naprej...mislim da se samo vpiše na prometno ali pa ti dajo drugega.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ni ptorebno... Sem takrat vprasal, ce moram iti zamenjat ali lahko to naredim takrat, ko bom prodajal (cez par mesecev)... pa so rekli, da ni problema... in sem takrat, ko sem avto prodal, dal se tisti papir od Leasing hise, da se lahko vozilo prepise...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
lastnik vozila je bila leasing hiša, kateri si predčasno odplačal avto. Oni vedo. Vse kar moraš narediti je oditi na tehnične in si vzeti 15 min časa.. tam lahko narediš zavaovanje in novo prometno.

lp

... in placati nekaj € takse in novo prometno dovljenje ... Na zavarovalni polici pa samo dopisejo pod opombe...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ni potrebno menjati oziroma noben ti nebo kompliciral.
Škoda denarja, samo zato da bo nekaj drugega pisalo v prometni,kar bo tako ali tako prišlo samo od sebe ob registraciji.