Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pridem tu pa tam v LJ, "vstop" v Ljubljano mimo gospodarca me spominja na vpradnico v Beogradu.
Center je bil že prej "lep", nič kaj takega se ni spremenilo, vsaj ne da bi jaz videl neko novo stavbo. Kolega mi je zadnjič pokazal novo policijsko stavbo na Vodovodni, železniška postaja je takšna kot je bila (sem se pripeljal letos 1x z vlakom).
Pa mi ti povej na kaj naj bom pozoren, na novi most, ključavnice, redarje, smetnjake?
Ko boš naslednjič prišel z vlakom, pojdi skozi podhod na drugo stran postaje. Prišel boš v enega najlepših parkov v Evropi. Pred petimi leti je bilo tam grmovje in trava do pasu.
Potem pojdi do tromostovja, še pred nekaj leti si skakal mimo avtomobilov, sedaj je tam peš cona. Potem pojdi skozi staro mesto. Hiše vse popravljene, cesta v ploščicah, kup novih hotelčkov in hostlov. Lahko greš pa s tromostovja na levo ob bregu Ljubljanice. Evropska nagrada za najlepše urejeno nabrežje. Kjer te je bilo še pred nekaj leti ponoči strah hoditi, ker razen parkiranih avtomobilov ni bilo ničesar, je sedaj desetine lokalčkov in na tisoče ljudi.
Če pa prideš z avtomobilom, sedaj lahko celo parkiraš, pred nekaj neti nisi mogel, tudi če si plačal. Sedaj je pa poleg novih parkirnih hiš še stotine parkirišč, kjer lahko parkiraš za zmerno ceno 40c/h.
Kar se tiče alternativne kulture imaš na novo poleg Metelkove še Kino Šiška, bivšo tovarno Rog, pa najbrž še kaj.
Toliko za pokušino, imaš pa na ljubljanski spletni strani zapisane vse projekte, ki so že realizirani oz. v realizaciji. In teh je dobesedno na stotine.
Pa primerjaj z vašo revščino, kjer lahko vse, kar vam je Kangla zgradil, našteješ na prste obeh rok.