Komu koristi globalno segrevanje?

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Za zacetek gres lahko ti, pa porocas, ce si kaj barvice ujela na katerem izmed polov
bonk.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Globalno segrevanje koristi samo Lučki Kajfež Bogataj, zelenim, pa vsevedim študentom FDVja in filozofske da gobca v tri krasne.

Zelo zanimivo pa je dejstvo, da so Vikingi gojili pšenico in koruzo na Grenlandiji toliko let nazaj, pa tega noben ne zna pojasnit.
Od kod pa dansko poimenovanje Grønland, »Zelena dežela«??

Dejmo se že enkrat sprijaznit pa končat ta prepiranja o globalnem segrevanju. 5 let nazaj noben kur** ni povohal, kaj šele zapisal kaj o GW, danes pa taka panika!!! Pa dejte že enkrat razumet, da se Zemlja ohlaja in segreva in da je to tako dolga doba, da si človek ne more predstavljati kaj vse se dogaja tokom let...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik felicita pravi:
Aja, pejte mal po svet, pa poglejte če je še kej pragozda ostalo ( tapravga mislm, ne plantaž borovčkov ),

Jaz sem ga kar nekaj videl, tako da ga je sigurno še kaj.
cheer.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Saj pravim, mediji so vsi zmanipulirani, vsi prikazuje najslabše stvari pa kako pade ledenik velik pol slovenije v morje potem pa si folk predstavlja, da se to dogaja vsako sekundo. Pa še enga zblojenega medveda pokažejo ko tava po neznanem in za njih je uspešno opravljeno pranje možganov. Lep primer je Poptevejeva Lučka Kajfež Bogataj.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Tudi meni koristi globalno segrevanje.

Kurilecjepredragpress

Taista Lučka je pred leti napisala članek o tem, da se nam bliža ledena doba.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.815
6.782
113
pri taščici
SAj je prav naopovedala

samo je pozuabila da ns prej čaka vroča doba
wink-1.gif

Sicer pa sem mnenja, da narava ne more slediti razvoju človeka v zadnjih 200 300letih in mal razmišljam kaj bo čez 200 let.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
.ksz.

Do danes nisem imela pojma, ali se segrevamo ali ohlajamo.
In ali nam to koristi ali ne.

Ampak danes sem imela čast poslušati našo Lučko.
Celo dvakrat.

In ona pravi, da se segrevamo.

In bila je tako prepričljiva, da se sedaj nagibam k temu, da se ohlajamo.

Vse samo zaradi naše Lučke.
srce-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
Lučka ja.... že 15 let enako žveka z enakimi grafi.....
ampak še zdaj ni dojela da zadnjih 10 let teperatura pada
bonk.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Nisem vedel, da imamo na našem ljubem forumu toliko strokovnjakov, ki lahko v enem stavku razložijo tako kompleksno tematiko. Verjetno je vsak naredil 5 minutno iskanje po googlu in podal podatke, ki se skladajo z njegovim v naprej izoblikovanim mnenjem.
zmaga.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Saj nikjer ne trdim, da ni segrevanja. Trdim pa, da ni človeško povzročenega segrevanja! Prav tako trdim, da je več kot 50% napovedi, kaj bo povzročilo segrevanje, s katerimi nam solijo pamet "tazeleni", vrednih manj kot včeraj pojedeni burek.

Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Nisem vedel, da imamo na našem ljubem forumu toliko strokovnjakov, ki lahko v enem stavku razložijo tako kompleksno tematiko. Verjetno je vsak naredil 5 minutno iskanje po googlu in podal podatke, ki se skladajo z njegovim v naprej izoblikovanim mnenjem.
zmaga.gif

Točno tako.

@Jest5

Če ti uspe dokazat svojo trditev, boš verjetno prejel nobelovo nagrado. Tako pa ugibaš, tako kot zeleni.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
torej... če noben o ničem nima dokazov? zakaj pa potem razni davki in kyoto protokoli?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Aja, moje mnenje je oblikovano na izrazito preprosti domnevi...

Ženska namreč ne razume povsem. Marsičesa. O čemer sicer na vsa usta razlaga.

Pa tu ne ciljam na klimatologijo kot vedo, pač pa na tisti ceneni propagandizem, ki ga privleče na plano, kjer le more.
In pri tem ustreli marsikaterega kapitalnega kozla.

Pač zagovarjam stališče, da če nekdo želi biti strokovnjak, naj se ne spušča v politične floskule. Še posebej, če slednje posežejo na druga strokovna področja, ki jih klimatologi niti slučajno ne obravnavajo.

Je pa tudi res, da je fino, če človek pri matematičnemu modeliranju prihodnosti (v tem primeru gibanja temperature) pozna nekaj temeljnih matematičnih pravil. Npr. kdaj se uporablja kakšna funkcija in kdaj ne. Moj vtis je bil, da tudi tu marsikaj škripa.

Če pa ne znaš zagovarjat matemtičnega modela (izven tistega zganjanja škandalov o "pesti riža", ki je baje sedaj ne bo imel nihče več), kako hudiča naj verjamem, da je za to matematično telovadbo tudi kakšna resna vsebina? In ne zgolj telovdba na nivoju "vesele šole"?

(Mimogrede, čestitke vsem veselošolcem, ki so danes imeli svoj praznik
smile-1.gif
)

Edit1: Drugače pa žal moram reči, da nimam pojma o tem, kdo ima prav. In se mi res ne da googlat za pravilen odgovor. Četudi imam rada ptičke in gozdove in morje in sneg in.... Moje mnenje je samo to, da naj si ljudje pri oblikovanju mnenj o tej zadevi poiščejo kakšen drug vir.

Edit2: Pozabla napisat "ksz". Sorry.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zelenčki nategujejo samo še ibr pozabljive ljudi, ker nobena njihova napoved ni držala vode, če pogledamo obdobje zadnjih 5 let.

April je bil najbolj hladen mesec v nevemkolkih desetletjih v USA ipd.

Glavno, da so se vlaganja v ta področja 1000x povečala....finančno. Rezultat je pa ibr dobra medijska kampanja.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
ksz

Glede na cene kurilnega olja in tudi ostalih energentov, bi mi osebno zelo ustrezalo, čem bi bilo pozimi kakih 10 stopinj topleje.
"Globalno segrevanje" na žalost močno zaostaja za rastjo cen nafte.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Če že hočete vedet, kdo bo imel korist od globalnega segrevanja. Ne, ni Lučka, niso tisti zajebani zeleni, niso oni grešni kozli vaše slabe vesti. Korist od globalnega segrevanja bo imel tisti isti oportunist, ki nas vedno krade, vi pa lajate v napačnega.

Finančni milni mehurček ustvarjen iz "alternativne" energije, bo čez nekaj 6-7 let počil precej bolj, kot je pred kratkim propadel nepremičninski trg, ali pred 7 leti dot comi. Poniknilo (beri, legalno bo pokradeno kot ob vsakem finančnem poku) nekajkrat več denarja kot ob zadnjem krešu, ocena je med 8 in 20 bilijoni $.

Škoda bo večkratna, poleg pokradenega denarja bodo "zelena", "ekologija" in podobne besede postale še bolj osovražene, kot opažam da so danes. In namesto, da bi dobili boljšo alternativo za prihodnost, bomo nategnjeni še za izgubljeno priložnost bolj trajnostnega razvoja.

Vi pa kot krdelo lačnih psov ližite roke gospodarjem, ki vam mečejo drobtinice z mize in lajajte na vsakega, ki ne drvi z vami v pogubo.

http://www.harpers.org/archive/2008/02/0081908

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
shocked-1.gif

Izbran besednjak, ni kaj!
aplauz.gif

MM style: če si neskončno želiš, da bi te ljudje poznali in videli, ti pa te nočejo in nočejo opaziti, žali vse in vsakogar, pa še koga za dobro vago in poznali te bodo.

Ampak zdaj vsaj štekam, zakaj me ne prebavljaš: ker si mi po slovenceljsko fouš.
smirk-1.gif