Aja, moje mnenje je oblikovano na izrazito preprosti domnevi...
Ženska namreč ne razume povsem. Marsičesa. O čemer sicer na vsa usta razlaga.
Pa tu ne ciljam na klimatologijo kot vedo, pač pa na tisti ceneni propagandizem, ki ga privleče na plano, kjer le more.
In pri tem ustreli marsikaterega kapitalnega kozla.
Pač zagovarjam stališče, da če nekdo želi biti strokovnjak, naj se ne spušča v politične floskule. Še posebej, če slednje posežejo na druga strokovna področja, ki jih klimatologi niti slučajno ne obravnavajo.
Je pa tudi res, da je fino, če človek pri matematičnemu modeliranju prihodnosti (v tem primeru gibanja temperature) pozna nekaj temeljnih matematičnih pravil. Npr. kdaj se uporablja kakšna funkcija in kdaj ne. Moj vtis je bil, da tudi tu marsikaj škripa.
Če pa ne znaš zagovarjat matemtičnega modela (izven tistega zganjanja škandalov o "pesti riža", ki je baje sedaj ne bo imel nihče več), kako hudiča naj verjamem, da je za to matematično telovadbo tudi kakšna resna vsebina? In ne zgolj telovdba na nivoju "vesele šole"?
(Mimogrede, čestitke vsem veselošolcem, ki so danes imeli svoj praznik
)
Edit1: Drugače pa žal moram reči, da nimam pojma o tem, kdo ima prav. In se mi res ne da googlat za pravilen odgovor. Četudi imam rada ptičke in gozdove in morje in sneg in.... Moje mnenje je samo to, da naj si ljudje pri oblikovanju mnenj o tej zadevi poiščejo kakšen drug vir.
Edit2: Pozabla napisat "ksz". Sorry.