komu je bila napoti jugoslavija?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
...samo medklic....če ste se o tem že prerekali (pretepali ipd), me pač brcnite v tisto temo...hvala

zadnje čase velikokrat berem (ali slišim), da so jugoslavijo razkosali cia, nemci...pa še kdo (naj se postavi v vrsto
smile-1.gif

glede na to, da sem jugoslaviji služil (in NISEM jugonostalgik) in potem bolj ali manj oddaljeno spremljal, kaj se dogaja, me vseeno zanima, KAJ bi jenkijem in nemcem prinesel konec države? so morda upali na dolgo razpaljotko, da bi seveda vsem stranem prodajali orožje? so morda upali na kakšno titovo bogastvo v švicarski banki, hehe? so morda hoteli zadevo strateško razdeliti na svoje "cone"- kot se sedaj nekako dogaja v albaniji (da je postala eno malo usa-nato oporišče). ali pa so hoteli videti, kaj bo naredil (ali ne) ruski medved? ker kakšnih hudih naravnih bogastev pač nismo imeli, da bi si naredili eno svojo marionetno državico (kot to delajo z neposlušnimi dræavami zadnje čase)-govorim o ameriki. nemčija res ne vem, kaj bi imela od tega...razen dobička od orožja. ali pa bi nemci rekli, da jim odpustimo njihove dolgove iz 2sv...
dejstvo je, da nihče med nami ni bližnji kolega (no...) kakega od akterjev (ne glede na dejstvo, da vsi nekaj oznanjajo o svojih resnicah po internetu), me zanima zgolj povsem hipotetični odgovor...

B81

22. jul 2007
37.043
10.564
113
Ena izmed evropskih vojaških velesil, ki si je bila dobra z Rusijo, kar jenkijem ne paše
smile-1.gif

Ok to sem si izmislil
evil.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.238
2.821
113
Lublana
Obišči stran
Kakšne velike koristi verjetno nihče ni videl v razpadu Jugslavije. Je pa verjetno res in logično, da si je že od konca 2.sv. vojne, tako Amerika, kot Rusija želela Jugoslavijo na svoji strani. Ampak dvomim, da je zaradi tega kdorkoli izsilil razpad, saj predvidevam da so želeli celotno državo na svoji strani, ne samo njene ostanke. Izsiliti razpad samo zaradi vojne in posledično dobička tudi dvomim, bi bilo premalo denarja in vojna preblizu Z. Evrope. Poleg tega sem že v sosednji temi omenil, da je Amerika resno opozarjala Slovenijo pred odcepitvijo, naj se pred tem dogovorijo z JLA o mirnem umiku vojske, ker bi drugače lahko prišlo do konflikta in prav so imeli. Torej jim ni bilo do tega, da pride do vojne v Jugi.

Komu je bila na poti Jugoslavija?: mojemu očetu, stricu, teti in ostali družini širše, mnogim očetovim znancem in tako naprej. Odkar vem zase so vsi starejši sanjali o samostojni Sloveniji in tako se je tudi zgodilo. Res pa ne vem, če niso bili to vsi le agenti CIE.

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
»Narveč sveta otrokam sliši Slave,
tje bomo najdli pot, kjer nje sinovi
si prosti voljo vero in postave.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
kar se mirnega umika jla tiče, dvomim, da bi uspelo. ker jla, ne glede, da je bila ljudska, je imela v vrhu takrat rahlo dvomljivo vodstvo...adžiæ je bil itak "jezen" na vse hrvate. in iz lastnega primera vem, da sem enkrat marca 1991 bleknil, da bo z jugoslavijo konec, so me hoteli vsi srbi iz čete poslati na vojaško sodišče
smile-1.gif

potem to spravi na celotno srbijo kot odziv na odcepitev slovenije (in s tem razpad države...kot so jo poznali) in bi videl, da ne bi bilo mirno. niti jna tega pritiska ne bi zdržala...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
pa je bila ta želja po odcepitvi dejansko naša ali od koga drugega? ker milan & KP boys dvomim, da bi se kar tako odcepili od svoje "jugo družine"...

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
pa je bila ta želja po odcepitvi dejansko naša ali od koga drugega? ker milan & KP boys dvomim, da bi se kar tako odcepili od svoje "jugo družine"...
Pa saj je plebiscit jasno povedal... Sicer tega, da ne bomo dejansko nikoli samostojni, nam ni nihče povedal, pa vseeno.. Aja, da ne pozabim.. Smo pa zato postali druga Švica, kaj ne da...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
hja, tega plebiscita se jaz nisem udeležil, saj sem imel polne roke z zadnjimi izpiti iz NNG in, ojoj prejoj, minometa 82mm
smile-1.gif

drugače pa ja, narod se je strinjal, hej, še jaz sem bil za (ampak sem bil tiho, heh). tisto o švici so nam pa potem govorili...ko so si že vse lepo splanirali, kaj in kako bodo gospodje švicarsko uživali
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.095
5.646
113
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:

Saj je jasno in glasno povedal da o odcepitvi od juge ne more razmisljati...da to sploh ni njegova najintimnejsa opcija...imas YT posnetek!

Pa pazi kaj bos pisal...bo nenasitni gatto takoj norce bril iz tebe
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Vsi kažejo s prstom ven iz države, seveda pa je bila YU najbolj na poti raznim lokalcem, ki so se naveličali tega, da ne morejo krasti na veliko in biti v politiki. Sploh če jih niso sprejeli v edino stranko.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.989
7.338
113
Yuga je bila napoti tudi meni in vesel sem, da je šlo vse v kuratz.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.238
2.821
113
Lublana
Obišči stran
467716-post_slo.gif

Bravo! Imam enako mnenje. Mnogi, ki smo živeli v Jugi je nismo marali, zato je prišlo do odcepitve. Čist simple.

Za vse ostale navdušncem nad zarotami pa še neuradna verzija.

Tito in Juga je pomagala Američanom priti na luno (poglejte si dokumentarec, ki ga razni bedaki, kot vedno, smrtno resno jemlejo in vse verjamejo), seveda se je s tem razkrilo, da je zemlja ploščata in poleg Rusov in Američanov je to vedela edino še Jugoslavija. Tito je Amerikancem in Rusom zagotovil, da resnica nikoli ne bo prišla na dan, oboji so mu seveda zaupali. Po Titovi smrti pa se je pojavila nevarnost, da bi Jugo vlada vseeno lahko razkrila resnico o ploščati zemlji, zato so jo amerikanci uničili. Čist simple.

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Bom tole sem vrgel

Tam okrog 7. minute, JLA kader je očitno poskusil tihotapit ročno orožje. Doma bi prišlo prav.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.449
2.396
113
Pomurje
Na koncu na na odru pa ves cvet slovenske mafije poje Zdravljico.
Minilo je 25 let pa še vedno isti mafijci tamanijo prej državo jugoslavijo zdaj državo slovenijo.
10.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jugoslavija je bila najbolj napoti srbom, še sploh v obliki po ustavi iz 1974. Na določeni točki (najkasneje 1985), so se odločili da jo ali predelajo po svojih željah (z srbi kot dominantnim narodom) ali pa razbijejo in preuredijo na tak način, da bo možno to iz prve točke.

Kar se tiče želja zahodnih sil, sem pa lani prebral knjiho zadnjega veleposlanika ZDA v Jugoslaviji, ZImmermana in glede na napisano, so se američani precej borili da bi jugoslavija ostala skupaj. Takrat so imeli delo drugje, v državah kjer so imeli neposredno gospodarsko korist (Irak), v Jugi pa se je bilo enostavneje pogovarjat z eni vlado, kot pa da država razpade in nastane novi libanon (kar potem vsaj z anekaj časa tudi je). Poleg tega so se bali da bi se v primeru razpada slovenija in hrvaška preveč približale Nemčiji (kar so se), srbija pa rusiji in franciji (kar se tudi je).

To trmasto vztrajanje je potem določene narode (hrvati, bošnjaki) drago stalo, saj je bil dolgo edini kredibilen sogovornik Miloševič. Poleg tega so bile ambasade v Beogradu, spremljalo se je predvsem Beograjske medije in prijateljevalo z Beograjskimi politiki, tako da so imeli diplomati vsaj na začetku precej izkrivljeno sliko.

Zimmermann je sicer skozi čas ugotovil "koliko je ura" in lata 94 zato tudi odstopil, saj se klub očitnim dokazom o etničnem čiščenju in ostalih zločinih amerika ni hotela odzvati.

Knjiga je sicer tale, če koga zanima imam tudi epub.

http://www.amazon.com/dp/0812933036

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.554
2.953
113
v lokalni ostariji
kiameleon o tem kučanovem "citatu" je bilo že dosti povedanega. je vzet iz konteksta (to radi delati zaslepljenci)...

juga je bila večim napoti. slovenci so (smo) pa bili izkoriščeni... sej sedaj ni nič kaj bolje a vseeno...

pčrej nam je poveljeval beograd zdaj pa bruselj... in kaj je bolje?

edino v cirilici se nni treba pogovarjat;)))

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
V EU je vsaj nek red, kar Slovencem bolj paše kot to, kar je jugoslavija postala po Titovi smrti.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
V EU je vsaj nek red, kar Slovencem bolj paše kot to, kar je jugoslavija postala po Titovi smrti.
V EU je red? a ti hiberniraš zadnjih nekaj let, posebej lansko?