A obstaja varianta da bi uporabnik storitev vklopil "nevede", ker sem pravkar preveril in mi je bilo zagotovljeno da se ni nihče na nič prijavljal.
Da pa si kakšna nategovalska firma ne bi upala ponarediti zadeve pa rahko dvomim. Pred nekaj leti mi je neka oglaševalska firma poslala račun za storitev ki je seveda nismo naročili. Seveda sem ga zavrnil. Kot potrdilo, da smo storitev naročili so nam poslali točen datum in uro kdaj naj bi mi to telefonsko naročili.
Seveda so nas tistega dne tisto uro res klicali, vendar mi nismo nič naročili, tonskega dokaza pa seveda niso imeli.
Šli so celo tako daleč, da so terjatev poslali neki odvetnici v izterjavo. Me je hotela prepričat, da naj tisti mali znesek 10 ali 20k tolarjev kar plačam ....
Ko sem ji povedal, da jih bom prijavil policiji, se je začela izgovarjati, da ona nima nič s tem in mi je dala direktni telefon direktorja firme, ki se mi je hitel opravičevati da so napako zagrešili njegovi zaposleni, saj sem mu zagrozil s prijavo goljufije, tožbo in obiskom pravih izterjevalcev.
Od takrat imamo mir.
Toliko o poštenosti