Komentar na par vozil.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Ima pa tiste "standardne" kilometre za 10 let star avto
grims-1.gif

... še vedno pa obstjajo testerji, daš 20€ majstru in ti bo vse povedal
wink-1.gif
.

Na tole lahko rečem samo:
hysterical-1.gif

S testerjem se da ugotovit samo v primeru, da ima avto zapisane kilometre na večih mestih, pa še v tem primeru, da je kilometre zbijal šalabajzer in jih ni zbil na vseh mestih. V vseh ostalih primerih (torej 99%) je s testerjem nemogoče odkrit zbite kilometre ... govorim iz prve roke, tako s strani uporabe testerja, kot tudi s strani korigiranja kilometrov.
grims-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Vsak avto ki je že malo v letih ima povavadi med 120-140kkm tako hitro veš kje si. Sploh niso več izvirni tile prodajalci
grin1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Menda obstaja pri nekaterih avtih tudi števec delovnih ur motorja. To se mi zdi kar uporaben podatek. Veš kaj več o tem?

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
Je ista platforma, GM Epsilon, vendar je Saab (kolikor se je dalo pod kontrolo velikega očeta GM), v avto vgradil 60% svojih delov:
Even so, this platform was heavily re-engineered by SAAB, making it 60% exclusive[ and rendering it impossible to build outside its Trollhättan plant. A proprietary fiber-optic electric/electronic system, the possibility of AWD (exploited from 2008 on, dubbed Saab XWD), and ReAxs as described above, are just a few of the features exclusive to the 9-3.

Subaru pa z izjemo Saaba 9-2x (še ena pogruntavščina General Motorsa), nima nikakršne povezave s Saabom.

Sam sem pristaš Saaba, vendar s tole serijo 9-3 nimam izkušenj, prisegam pa na 9-5 (turbo bencin
cheer.gif
).

Kot je bilo že omenjeno tudi prej, poglej si še Volvo S60 z D5 motorjem. Sam sem sicer prevozil kar nekaj tisoč kilometrov z V70 D5 (185 konjev) in lahko motorni agregat samo hvalim!

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Dobro, to je tudi malo odvisno, ni treba posploševat.

Avto ki je star 8 let in ima 130.000 prevoženih pomeni je na leto naredil povprečno 16.250km, kar je za povprečnega slovenca čisto normalna kilometrina. Za nek avto uvožen iz tujine pa bi bila res sumljiva kilometrina, ker tam ljudje dnevno delajo po nekaj 100km ali več.

Ne vem za kaj na splošno povezujete tovrstne avtomobile z ogromno prevoženimi kilometri. Moj je 25 let star pa ima realnih 188.000, po logiki marsikoga bi jih moral imeti že 400.000...

Je res že čas da začnejo ob tehničnem zapisovati tudi kilometre
cheer.gif
potem pa adijo vrtenje kilometrov.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lej
tvoj avto je...sori..voz.
25 let nazaj s eje delalo pol manj km kot danes.
danes ima avto, kateremu je namen voziti se ali veliko km, ali osla za lastnika

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
NI bistvo MOJ avto, hotela sem povedat, da ni potrebno z vsakim BMW-jem, ali nekim večjim avtomobilom povezovati veliko št. kilometrov.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ja če ti je e39 všeč pa vzemi 525d pa si zmagal. Avto je kljub starosti še vedno par razredov nad saabom,vectro,alfo.
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
je treba
velik avto je:
kilometri
osel
tajkun
visokorasli nadpovrečno finačno priskrbljeni povprečnež

ker, če nekdo pride s traktorjem na petrol po nafto ima verjtno njivo. to poznam sam enga, k je prodal vso zemljo in zivali in kupil traktor.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
je treba
velik avto je:
kilometri
osel
tajkun
visokorasli nadpovrečno finačno priskrbljeni povprečnež

ker, če nekdo pride s traktorjem na petrol po nafto ima verjtno njivo. to poznam sam enga, k je prodal vso zemljo in zivali in kupil traktor.
Klanjam se, si vse povedal, kar je bilo treba.
cheer.gif

Še glede S80, sem imel čast kar nekaj prevozit v tej gajbi letnika tam okrog 2001, bencinc. Žal je to......gajba.
Hehe, in če ga primerjam s tisto petico zgoraj, jo lahko ta gajba zgolj vika. Je pa cena pri rabljenih verjetno 1:3, tako da to je potem že za razmislit. Če pa kaj crkne pa peæeeeeee....

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
ksz...
alfa itak ampak žal samo dizel.1.9 in 2.4 dizli so praktično neuničljivi res da po mnenju nekaterih alfa mora laufat na bencin ampak vseeno.tudi 159 je velik korak naprej napram 156 v vseh pogledih predvsem pa v zanesljivosti

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Menda obstaja pri nekaterih avtih tudi števec delovnih ur motorja. To se mi zdi kar uporaben podatek. Veš kaj več o tem?

Pa se marsicesa drugega, na kar cigoti zaenkrat ne pomislijo, elektronika pa tako ali tako evidentira. Problem je ce napises tukaj, ker se bodo prej ali slej pozanimali in popravili se ostale podatke.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
mekani:

niso vsi ki imajo traktor kmetje

traktro se uporablja tudi v komunali, gradbeništvu...

za investiranje v nov posel še nisi slišu? prodaš zemlo kupiš ornk traktor in mlin za sekance pa gasa (recimo kar je trenutno popularno)

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Moraš pa kar dobro prodat zemljo, da kupiš traktor in mlin za sekance. Mlini so spodobni od 180k€ naprej. rabiš pa od 350 do 500km traktor, da poženeš chipper do spodobnih.