Kombi 3.5 NDM + prikolica

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Vleče kdo od vas za kombijem 3.5 NDM še prikolico.
Sem do sedaj preštudiral že vse možne linke. Če se ne motim moraš imeti tudi za vleko prikolice do 750 kg že vgrajen tahograf, če je kombi pisan na firmo in opravljaš dejavnost.

Ne vem pa kako je s tahografom, kadar si brez prikolice. Nekje sem zasledil, da takrat vneseš v tahograf podatek, da imaš takrat samo do 3.5 NDM.
A to drži, ker prikolico bi vlekel samo občasno. Vendar, če mi potem za stalno obesijo tahograf, se mi ne je sploh ne izplača kupit, ker finta kombija ravno v tem, da je za ekspresne pošiljke in če bi se moral držati max 10h vožnje na dan ne bi nikamor prišel.

Razmišljam pa o kakšni prikolici s čimvečjim volumnom, za vozit robo, kjer je 10 cmb cca. 150 kg.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
me zanima kakšna pravila imajo beli sprinterji na relaciji Šfofije - SV Slovenija

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Moras imet taho. Ko nimas pripete prikole, nastavis na tahotu na Out. Tako ga izklopis, ko fa ne potrebujes. Govorim o digitalnem tahotu. Enkrat mesecno potem praznes kartico, to ne pozabi! In na 3 mesece taho enoto. To vse uredis pri lokalnem taho pooblascencu.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Citat:
Uporabnik burgy pravi:
... če je kombi pisan na firmo in opravljaš dejavnost.

Ali to pomeni samo če opravljaš dejavnost prevozništva ali moraš imeti tahograf tudi če voziš za lastne potrebe (dostava svojih izdelkov)?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Kako pa je pri npr. pick-upih s prikolico? Videl sem že navaro z dvoosno prikolico in mini bagrom na njej.
Potrebuje tudi navara tahograf v takem primeru?

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
me zanima kakšna pravila imajo beli sprinterji na relaciji Šfofije - SV Slovenija

OT:
edino pravilo ki ga jaz vidim je, da policija zatisne očke
bonk.gif

Ker se jim ne da s tem ukvarjat
stupid-1.gif

Unicujejo ceste, svinjajo itd. mi pa mirno gledamo.
Da so nonstop pretovorjeni, niti ne omenjam. V kombiju do 3,5NDM 5 ton na kamot... itd...

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Moram drugače vprašat:
Če ima vozilo skupno težo 3100kg in dovoljeno vlečno težo 2800kg - ali je potrebno vgraditi tahograf, če hočeš uradno voziti tako težko prikolico?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Kot je meni znano da, če gre za opravljanje dejavnosti, oziroma če je vlečno vozilo registrirano na firmo. Za fizično osebo to naj ne bi veljalo.

Nekaj o tem si lahko prebereš tukaj, velja pa za vse nad 3.500 kg, seveda z opisanimi izjemami.

Nazadnje urejeno: