Kolo - sezona 2016

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Sicer te ne poznam, samo pri zadnji kaseti 11-28 bi bilo boljše, če bi izbral super kompakt. Vozim tudi sam ta razmerja in zaenkrat sem skoraj počepnil samo na en 32% kucl v sklopu gorenjske flandrije. Vse ostalo se odpelje brez težav. Samo v razmislek...

To je čisto odvisno od kilogramov in kondicije. Jaz imam zadaj 11-32 pa bi včasih rabil še kak zobnik, kar je nad 10% je kar mučno. Mani se zdi kolo dobra izbira, cena pa je tudi v redu.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Mah pojma nimam, do sedaj sem gorca imel.

Po ravnini na polno tudi 30km/h držim 20minut.... po kladjah pa mlinčkam 3/4h.

Kar sem si pa od kolega sposodil specialko, pa še gledal nisem kakšne tribe ima gor.
rolleyes-1.gif

No bomo videli, čene pa vsaka šola nekaj stane.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Kaj je superkompakt?

Mam eno butasto verzijo 4-kant sredine, ki so jo opustili že pred 10 leti, pa mi jo je vseeno še uspel nekje staknit. Zdaj pa ne dobim nobene pametne kompakt gonilke za to sredino. Tako da, sukam še 53/39 (in 11-23
bonk.gif
). Saj nekako gre, ampak večinoma ni prav prijetno.

j6or2r.jpg

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Mah ultegra je okol 700€+, Ksyrium so tudi 550€, drobnarije (zic, opora, belanca,) je tudi 150€. Tole pravim brez popustov....

Okvir je potem bil ene 300€. No skoraj sem jih oropal
grin1.gif

Canyon ultimate CF (ultegra + Ksyrium ) 2200€ + 50 poštnina z istimi komponentami. Bike discount spire pa 2100 z (dt swiss obročniki). Rose so pa dragi kot svinja od lani, ko so podražal za 10%.

Best buy, kaj naj rečem. Tule nekaj chainstay kurcajo, da je prekratek.(samo tole je že starejši model). Bomo že preživel, pa mal več kot 7kg.
http://www.roadbike.de/rennraeder/test-ghost-nivolet-ebs.1358010.9.htm

http://www.tour-magazin.de/rae...r-4/a41531.html

Bianchi sempre sem gledal s takimi obročniki in grupo, bi bil komot vsaj jurja več oz. za ta denar bi dobil kakega italjana z 105, osnovnimi obročniki in 8kg+.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kje si to naročil?

Imate kake izkušnje z zemljevidi za mtb? open street map, google, here so "prazne". V orux app pa tut nisem našel nobene pametne mape.
Vidim, da je neki potk okol mene, sam nobene vrisane. In tako sem danes 2x prišel na isto točko, pa 1x včeraj, samo z druge strani:)) jebiga, orientacija sred gozda, ko je vse isto malo odpove:)

NeBluzi

Pripravnik
16. okt 2012
169
3
18
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kje si to naročil?

Imate kake izkušnje z zemljevidi za mtb? open street map, google, here so "prazne". V orux app pa tut nisem našel nobene pametne mape.
Vidim, da je neki potk okol mene, sam nobene vrisane. In tako sem danes 2x prišel na isto točko, pa 1x včeraj, samo z druge strani:)) jebiga, orientacija sred gozda, ko je vse isto malo odpove:)

Orux je zakon.
Za Topo navigacijo priporočam, da si daš gor: Topo 4U EU , klik klikni

Orux moraš nastaviti, da ti bere to stran. Pošišči njihovo stran.
Potem mu pa lahko podtakenš kakšnega neuradnega topo Garmina, ali pa skenirani fajli Slovenije....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Men zgleda, da vsi tej free zemljevidi izvirajo iz iste baze. Ker čisto vsi imajo na istem delu "odsekan" del, ki je drugače pokrit.
Čez cel hrib je gozd, vsi zemljevidi pa imajo desno stran kot gozd, potem pa "odseakno" in na levi strani prazno, kot ne definiran teren.
In noben nima nobene te poti vrisane, ki sem jih sedaj v dveh dneh prevozil.

za garmin sem potegnil dol, a potem ta img prenesem na telefon?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vse to je baza OSM. Jaz raje pred haranjem grmovja preiščem Geopedijo, ker ima še najboljše zemljevide (ni ga čez državno topografijo), si predvideno pot naklikam na Movescount in nato presnamem uro, potem se grem pa zgubljat
smile-1.gif

NeBluzi

Pripravnik
16. okt 2012
169
3
18
Img gre v mapo mapfiles, potem narediš še osvežitev indeksov.
Žal noben zemljvid ni 100%, poleg tega se stvari v naravi spreminjajo. Večina novih vlak in cest, ki so nastale po žledolomu
ni vrisana v noben zemljvid.

Prednost Oruxa je v tem da imaš možnost uporabe širokega izbora zemljevidov in ortofoto posnetkov tako online kot offline.
Če še nisi ti priporočam branje. .

Sam na terenu kombiniram med: Topo4U, SlovenijaDTK25, starejši original GarminAdriaTopo, GoogleHybrid.

Je pa veliko lažje če imaš kakšen pameten track, oz. si pred turo doma narediš orientacijske točke in v žep daš papirnati zemljevid.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Starejsi AdriaTopo si poudaril ker novejsega nimas ali...?

NeBluzi

Pripravnik
16. okt 2012
169
3
18
Ja res je novejšega nimam.
Je pa za moje pojme Garminov prikaz čuden.
Nerazločljive različne kategorije cest-poti.
Ker mi to ni primarni vir tudi ne iščem novejših verzij.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hvala za vse info!

Točno, Geopedio sem čisto pozabil. Sem sedaj pogledal, zemljevid sam nima vrisanih poti, če pa izberem iz seznama pohodniške poti, pa mi nekatere pokaže in je fajn ker vidim kak krog se da naredit:)

Sem pa odkril, da ima google vbistvu kr velik vrisanga. Samo približat je potrebno mapo skoraj na full, pa izklopit ortofoto (satelitski pogled). Kar pa je potem dost ne praktično, če bi se rad večinoma vozil po gozdu.

Evo primer. Zgleda, kot samo ne prehoden gozd (na vseh open zemljevidih), če pa izklopim ortofoto na googlu, pa vidim, da je gozd lepo prepleten s potkami in potoki.
In te potke pogrešam v zemljevidih
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

NeBluzi

Pripravnik
16. okt 2012
169
3
18
Saj Orux ti omogoča da si narediš zemljevid tudi iz Googla.
Ena opcija je create map, druga pa da si, ko si doma na WiFi-ju izbereš online Vir in se potem premikaš po zemljevidu kjer se nameravaš voziti. Ko greš potem na turo ne potrebuješ imeti vklopljenih podatkov, ker ti Orux kaže "online" zemljevid, ki pa je v njegovem Cache-u.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Mah ultegra je okol 700€+, Ksyrium so tudi 550€, drobnarije (zic, opora, belanca,) je tudi 150€. Tole pravim brez popustov....

Okvir je potem bil ene 300€. No skoraj sem jih oropal
grin1.gif

Canyon ultimate CF (ultegra + Ksyrium ) 2200€ + 50 poštnina z istimi komponentami. Bike discount spire pa 2100 z (dt swiss obročniki). Rose so pa dragi kot svinja od lani, ko so podražal za 10%.

Best buy, kaj naj rečem. Tule nekaj chainstay kurcajo, da je prekratek.(samo tole je že starejši model). Bomo že preživel, pa mal več kot 7kg.
http://www.roadbike.de/rennraeder/test-ghost-nivolet-ebs.1358010.9.htm

http://www.tour-magazin.de/rae...r-4/a41531.html

Bianchi sempre sem gledal s takimi obročniki in grupo, bi bil komot vsaj jurja več oz. za ta denar bi dobil kakega italjana z 105, osnovnimi obročniki in 8kg+.

7 kg? ne me basat no...
sj krive so firme ki pišejo take podatke...
grem stavit da ima takšen kolo s pedali min 8kg