Kolko stane polaganje tlakovcev?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.960
113
v lokalni ostariji
pille sej men je tud smešno tkole k pravjo vsi kok pocen da dela folk... strojne ure po 12€ in podobne bedastoče...

drugač pa o smetiščih ( o katerih potem vedo vsi sosedje da je tam , samo naročnik ne) alpa podobnih "presenečenjih" nebi...

seveda vsi bi na "čez" vmes bi se pa še zmišljevali...

pri tlakovcih se ve: m2 je toliko, rezanje toliko po tekočem metru. vse ostalo... ampak kot sm v prvem postu napisal, odvisno od dvorišča, količine, tlakovcev... ker polagat ene velke tlakovce ali pa male, po možnosti delat vzorc (tak ali drugačen) ni isto... ampak folku dopovedat to... ker so na podsvojostreho alpa na alterju prebral da pa en dela za 6€....

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Internet je po eni strani odlicna stvar po drugi pa tudi najvecja napaka....

Folk zaradi tega kar danes prebere na intrnetu jutri pametuje celo doktorjem da to ni prav ker so oni tako prebrali na forumih.....

Ocitno cloveska neumnost ne pozna meja...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Najceneje pa bo če se zadeve lotiš sam
wink-1.gif
, ni noben kumš.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Internet je po eni strani odlicna stvar po drugi pa tudi najvecja napaka....

Folk zaradi tega kar danes prebere na intrnetu jutri pametuje celo doktorjem da to ni prav ker so oni tako prebrali na forumih.....

Ocitno cloveska neumnost ne pozna meja...

Imaš prav
zmaga.gif

Veliko bi pomagala prepoved anonimnega pisanja, bi se vsaj človeku na ulici v obraz smejal, kakšne bedarije piše po internetu
smirk-1.gif

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Če misliš, da si anonimen na netu, se pa motiš...
TLD in DNS se ti niti ne sanja kdo znjim upravlja, tko da o anonimnosti lahko govori le ....

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Kako pa bi to naredu, preverjanje z certifikati, ki ga za pet minut nardiš al kaj? Point je, da anonimen nis, več ali manj (govorim za navadne userje). Da bi pa preverjenaje avtentičnosti na forumu delali pa je nepraktično.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.960
113
v lokalni ostariji
lej ti si "skrit" za vzdevkom krnekejjeto . delaš se pametnega recimo o polaganju tlakovcev kako si ti poceni prišel čez. kako je recimo 10eur/m2 drago... in ljudje preberejo ter širijo bedarije naprej kao: a veš da sm na internetu prebral da je en reku da je cena 7€ previsoka...

če bi pa napisal da si ti Janez Novak iz Zgornjih pirnič boš pa malo težje bučke kotalil...

vidim pri izkopih kok so ljudje pametni... sploh pri kakšnem "pod svojo streho". ko govorijo o enih cifrah pozabjo pa omenit da imajo spodaj samo lep prod ki so ga odkupili:)

mirko_77

Pripravnik
6. feb 2014
80
0
6
Če koga zanima podjetje, ki nudi polaganje tlakovcev, lahko kontaktira to podjetje:

10.gif

Nazadnje uredil moderator:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Meni je ploščice polagal majster za 16/m2. Sprva mi je bilo čudno, da je bil ob tem predračun veliko veliko nižji kot prvi in sem ga vprašal kar direktno kako. Pa je razložil, da ne nateguje pri cenah materiala in podobno. Pa sem vzel tega z najdražjo tarifo polaganja na m2 in hkrati najcenejšega od treh ponudb. Izvedba narejena odlično. Jaz zadovoljen, kot tudi majster.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Jaz pa rabim v MB na hitro v roku dveh tednov polagalca za dobre 4m2 kuhinjskih ploščic. A to se sploh komu splača hodit?

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
4m2 če je stena pripravljena je ena ura dela + še ena ura fugiranja čez dva dni. To bo pa že nekdo usput uštimal za kakih 20€ na kvadrat. Pokliči keramičarje, a ne.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ni vic v ceni, ampak po mojih (res 10 let starih izkušnjah) za tako kvadraturo noben niti mimo ne pride.

Stena je pripravljena, no gladka in pleskana, pač zaključena novogradnja.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.591
2.635
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
4m2 če je stena pripravljena je ena ura dela + še ena ura fugiranja čez dva dni. To bo pa že nekdo usput uštimal za kakih 20€ na kvadrat. Pokliči keramičarje, a ne.

20,- EUR / sqm? => 80,- EUR / 4 sqm => 40,- EUR / uro - a to so zlatarji?
shocked-1.gif

tipičnoslovenskorazmišljanje.press
tongue-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.960
113
v lokalni ostariji
ja ena ura limanja in ura fugiranja + par ur pucanja, pripravljenja... taka dela se zato pač ne morejo delat na m2... najbolš da za 4m2 ponudiš ceno 35€ a ne?

zato so take male zadeve 100€ hitro. seveda pa stranke v luft da kako je drag m2 da je drugač velik cenejši...

kako je najdražji lahko najcenejši? a je bil hondaš? ker hondaša tudi ko ga vsi prehitijo je najhitrejši;))

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Ni vic v ceni, ampak po mojih (res 10 let starih izkušnjah) za tako kvadraturo noben niti mimo ne pride.

Stena je pripravljena, no gladka in pleskana, pač zaključena novogradnja.

Nekje sem videl, da ti ploščice naredijo kar monterji kuhinje...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.591
2.635
113
še v SLO - ampak komaj
Upam, da ti sarcsm detector še dela.

Kar se pa tiče izjave McGiver-ja glede "za 4 m2 noben ven ne hodi" - tudi moje izkušnje so žal take. Zdaj ali se res ne splača, ali se jim enostavno ne da s folkom "prepirati" o ceni.

In ja - tistih 80,- EUR pa tja do 100,- EUR hitro pride teh 4 m2 - zdaj ali se sam naučiš in tisto mizerijo gledaš naslednjih 20 let, ali pač plačaš (če koga sploh dobiš
crazy1.gif
).