Kolko stane polaganje tlakovcev?

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
m2?
Pred krtkim me je kolegica vprašala podobno, oziroma mi je povedala, koliko jim je nekdo hotel zaračunati za polaganje tlakovca. Poklical sem kolega, ki se profesionalno ukvarja s tem. Brez kakršnih dodatnih priprav terena, ki mora biti utrjen in pripravljen za samo polaganje, brez brežin, tudi odvisno od same kvadrature dvorišča cca. 10€/m2. Manj ne! Pa malo preveri mojstra, katerega boš vzel, kako so kaj drugi zadovoljni z njim!
Upam, da sem ti vsaj okvirno povedal na koliko lahko računaš!!

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
hvala....sam imam priporočilo za enega majstra, kateri računa komplet 14€/m2

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
O kakem polaganje pa je govora? Polaganje na pesek ali v beton? Je beton štet zraven, kdo ga pripravlja...isto s podlago..samo utrjena, pa fini pesek (in nivelacijo) dela ta ki polaga...kako je s tlakovci...kupiš sam zrihta on, posebej računa. Zaključke (npr. robniki) dela kdo, račuina koliko, kako se jih izvede...kako je z odtoki (če so....)

Temu ustrezna je na koncu tudi cena.

In ker se ne ve zakaj se gre...je tudi težko komentirat koliko naj bi bila cena....oz. ali je teh 14 EUR/m2 Ok ali ni.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.960
113
v lokalni ostariji
koliko m2 ter kakšna je površina. zdaj če je 15m2 in še to samo okoli enih vogalov itd... ne moreš delat za 10€ če pa je 600m2 večinoma "ravno" rezanja itd malo pa lahko polagaš tudi za 8€ (ker m2 hitro položiš...) pa seveda velikost tlakovca je važna!

priprava je ekstra:) lahko na pm če te zanima kaj več... dober majstr itd...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik krengorenc pravi:
Brez kakršnih dodatnih priprav terena, ki mora biti utrjen in pripravljen za samo polaganje, brez brežin, tudi odvisno od same kvadrature dvorišča cca. 10€/m2. Manj ne!

Si sposodiš cirkular in narediš sam.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
pri meni je predračun 9 polaganje, 9 priprava terena do 10 cm ter 10 priprava nasutja 40cm. Torej če nimaš ničesar, te stane ca 30€ /m2 + tlakovci po 10-15€/m2. Robniki s polaganjem so 15€/m.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Res ni specializiran za tlakovce, opravlja tudi zidarska dela, polaga ploščice ipd. Ur ne vleče, je ugoden in dosti kvaliteten zato ima večino terminov polnih.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.960
113
v lokalni ostariji
povej še ker konec slovenije. v lj težko res težko dobiš kvalitetnega zidarja (Mojstra) spod 10€, tam 8€ če je dosti dela in "lepo delo" fizikalci so okoli 5€ (pridni)

imaš pa majstre ki delajo po 6€ ampak tam hitro malo ure "potegne" itak naročnik ne pozna normativov in pol ure gor, dol ni problema nategnt... se pa nabere ur:)

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Rdeči Revirji
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.797
6.175
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
povej še ker konec slovenije. v lj težko res težko dobiš kvalitetnega zidarja (Mojstra) spod 10€, tam 8€ če je dosti dela in "lepo delo" fizikalci so okoli 5€ (pridni)

imaš pa majstre ki delajo po 6€ ampak tam hitro malo ure "potegne" itak naročnik ne pozna normativov in pol ure gor, dol ni problema nategnt... se pa nabere ur:)

aplauz.gif
, tako so mojemu kolegu ploščice polagali, je ženska vseskozi trobila kako je poceni, no na koncu bi verjetno ceneje prišlo z m2!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.960
113
v lokalni ostariji
na žalost so ljudje kratkovidni in potem, ko en "mojstr" reče da je tole pa 5€/h mislijo da je to fuuuuuul pocen. ko pa nekdo drug reče 20€/m2 je pa nenormalno drago, hoče zaslužt na njemu... prasc pokvarjn...

potem pa tisti prvi lepo 4-5h za kvadrat porabi (ker a veste gospa treba tole lepo pa tole treba tako..) in pride cena na m2 25€
smile-1.gif
)) smo preveč podelal in s prevečimi sem sodeloval da vem kako te zadeve špilajo:)

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Seveda, tale moj mojster ima drugače tarifo 10eur na m2 ali 6eur na uro. Sebi v izgubo ne gre, pa je bistvenega pomena kako se z izvajalci dogovoriš ... On je pač mož beseda, pri ostalih je najboljše imeti vse črno na belem. Predračun je tolk in tolk, odstopanja ne sme biti. Zadeva rešena.
Tko se je tast pred nekaj leti lepo zafrknu in je na koncu plačal skoraj x2 ... še malce so kuhali delavcem ...
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Dejstvo je da danes vsak hoce zajebati vsakega.

Mene dostikrat jebejo da dam fiksno ceno. Jim recem ok kako je z deponio kaki material je spodaj ipd. Na konco pridem na 30cm globine in najdem ali skale, ali rusevine ali smeti ipd, in potem se bunijo da kao niso vedeli pa da ne mislio placati vec kot je dogovorjeno....

Back on topic

Pri polaganju tlakovcev je cena individualna ker nista 2 dvorisca enaka. Ljudje tudi mislio da ko imajo teren na katerem hodijo pa obcasno vozijo da je utrjen in nemalokrat so klicali z reklamacijo da se poseda, ceprav smo svetovali drugace, ali pa smo bili predragi pa nas potem klicejo za popravilo ipd.

Stvar je potrebno pogledati in se individualno dogovoriti.

Takole prek neta neke cifre pisati je nesmiselno.

Offtopic:
Vcasih ko takole berem te smesne cene si mislim kera budala sem, zakaj ne najamem teh vasih majstrov in lepo zasluzim 100€ cistih v 15minutah ko se stvar dogovarja in potem nimam vec opravka ne z stranko ne z majstrom....