Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Kako ste pa tele spravili?
Ja na vikend jo je od strica sodelavec pripeljal na temu primerni prikolici, jaz pa sn si že brusil mesarca
Ampak pri nas se še gremo "old-school" koline, kot nas je deda učil, nič ni pištole za klanje, tastari z brusilko nabrusi nož, pol še jo
jaz z kamnom primerno "ofinim". Starc z stricom butne domačo slivovko (to se dereta polek ko eksata), jaz dam
nož, ga prvo z oko oceni če je tapravi, nato še po nohtu potegne, mi pomežikne; Gremo!
Ker nas je 5 dedov, jo zvežemo, po dva na vsaki strani, žakelj čez glavno, pol pa stari z takim hitrim dvojnim potegom
speče tele pod glavo, po 5ih sekundah je na podu, po 30 leži, po 240 jo že mamo z zadnjimi nogami v luftu, spodaj pa že
50 literski škaf.
Vse ostalo kar sledi je rutinsko delo za amaterje.
Ponavadi je po 2 urah Štef že tak pijan da še samo sedi pa kadi, mi še nekaj fretamo okol teleta, je pa tak da ga ponavadi do konca
rešimo šele nasledno dopoldan, ker smo vsi že utrujeni.
Smo pa meli vsaj 30 kil samega mesa + meso na kosteh, stegna in to. Mastna pa nič. Se vidi da Štef nena rad žvadi fojtra.