Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ti si pravi priblizek. Napisal sem izkusnje, pa se vsak je bil pripravljen spustit ceno. No razen ce zacnes mutit
Nisem prepričan, če si me razumel: avtomobil je vreden NATANKO toliko, kot je nekdo pripravljen zanj dat. Če ti pojasnim bolj po otroško
: če imam jaz Ferrarija, ki je po miojem vtreden 100 k, pa zanj ni kupca, ga prodam za 90 k. No, koliko je potem njegova vrednost? 100 k al 90 k???
Vse ostalo, vsa ostala natolcevanja so brezvezna, škoda o tem sploh pisat. Bolj je važno, da:
-kot kupec znaš izpogajat nižjo ceno od kupčeve željene
-kot prodajalec želiš iztržit kar največ
In koliko je to? TOČNO toliko, za kolikor je prodajalec pripravljen avtomobil prodat in hkrati (ne morš verjet) TOČNO toliko, za kolikor ga je kupec pripravljen kupit. TOČNO taka je vrednost vozila in nič več, nič manj. Pa če se zdaj takoj razpočiš ...
Zato še enkrat: avto net je zgolj orientir, da ne pretiravaš s ceno (v plus in tudi v minus), koliko vozil pa se dejansko proda za napisano ceno je pa nekaj drugega
In še: najbolj pomembno je, KAKŠNO vozilo prodajaš/kupuješ. Æe gledamo v SLO, je najbolje imet Golfa